Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

e7b118ac060a113d.jpg Najnowszy GULFMAN GW-9100K-7JR:)

Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny a dokladnie jaki to model?A Czy pierwszy chyba raczej nie :)

Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

GS-1100

Pierwszy, bo wcześniej były analogowo-cyfrowe :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu bym sie klucil panie kolego gdyz mam gazetke z roku 2001 i jest tam g shock calkowicie analogowy bez zadnych dodatkowych bajerow na cyfer blacie i kosztowal on w tedy panie kolego 599pln:)tylko cholerwa nie jest napisane dokladnie jaki to model :mrgreen: kurdę hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

szkoda, że nie pamiętasz modelu :roll: Nie przypominam sobie aby był taki g-shock ale mogę się mylić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety w gazetce nygusy nie napisali co to za model ale zaraz fotke wstawie zrobilem zdjecie z gazetki :) iha :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotka nie jest najlepszej jakosci bo z gazetki ale zawsze cos widac:) 748e3611d34497cf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

faktycznie :oops: fajny model

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fotka nie jest najlepszej jakosci bo z gazetki ale zawsze cos widac:)

Ciekawy model. Pierwszy raz widzę takie cudo :!:

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olek moze nie jestem az takim milosnikiem MUDMANA ale filmik FAJNY :idea: I juz zassany HEHE dziex jak ostatnio tam zagladalem to go jeszcze nie bylo :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

Drobiazg :wink: Przymierzam się do kupna tego GS...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Olek moze nie jestem az takim milosnikiem MUDMANA ale filmik FAJNY :idea: I juz zassany HEHE dziex jak ostatnio tam zagladalem to go jeszcze nie bylo :mrgreen:

Zgadzam się z przedmówcą. Ten film to kolejne wskazanie dla zakupu właśnie MUDMANA :)

Wszystko wyjasni się we wrześniu :?:

:idea: Czytaj :arrow: w zależności od zasobów portfela :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:idea: Czytaj :arrow: w zależności od zasobów portfela :)

Wlasnie tak jaj kolega napisal

:) Mi tak cosik delikatnie jakby po glowie chodzi nowy GULFMANIK tylko wersja GW ale na razie jest jak dla mnie nie osiagalny :lol:a tak najbardziej to chyba to czarne cudo z napisem FROGMAN z zoltym paseczkeim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin 1

Witam. Jestem zainteresowany zakupem G-Shock GW-9100. Wiem, że go jeszcze nie ma w Polsce ale czy ktoś mógłby mi coś bliżej powiedzieć na jego temat ( oprócz informacji na stronie ZIBI). A może ktoś wie kiedy on będzie dostępny w Polsce? Do tej pory byłem posiadaczem zegarków Casio innych modeli ( raczej klasycznych) a teraz chciałbym kupić sobie G-Shocka ( mimo jego rozmiarów ). Muszę podzielić się z Wami ciekawą informacją - w lipcu 2004 roku kupiłem sobie Casio WVH-100D-2AER za ...... 1574 zł ( po rabacie ). W lipcu tego roku ( 2007) oddałem mój zegarek do naprawy gwarancyjnej ( starte dwa przyciski odsłaniające plastik i starta częściowo część za kopertą ) Jakież było moje zdziwienie gdy po 29 dniach otrzymałem wiadomość, że jest protokół z ZIBI uznające moją reklamację pomimo punktu w warunkach gwarancji, że "gwarancja nie obejmuje ścierania się zewnętrznej powłoki urządzenia" !!! Ze względu na niemożliwość naprawy ZIBI ODDAłO MI CAłą KASę!!! 1574 Zł!!! Powiem wam, że lekko sie zdziwiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Muszę podzielić się z Wami ciekawą informacją - w lipcu 2004 roku kupiłem sobie Casio WVH-100D-2AER za ...... 1574 zł ( po rabacie ).
Mysle ze tak jak ktos wczesniej napisal servis nie posiadal czesci a i sprowadzenie nie bylo juz mozliwe nawet od producenta.Ale jestem w malym szoczku ze taki zegarek kosztuje takie pieniadze i to jeszcze w rabacie ups :!: Bo za taka kase byl by kosmos g shock albo jakis tytanowy pro trek i jeszcze na flaszke by zostalo i zagryche :mrgreen: A co do dostepnosci w Polsce to chyba najlepiej zaatakowac do zibi oni najlepiej powinni wiedziec co i kiedy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. czy mógłby się ktoś podzielić fotkami G350, G350L (załozony na rękę...) oraz wypowiedzieć opinię na temat tego zegareczka?

_______________________________ _

Michał

BM

DW-5600E

DW-6900WCJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam. czy mógłby się ktoś podzielić fotkami G350, G350L (załozony na rękę...) oraz wypowiedzieć opinię na temat tego zegareczka?

Niestety nie mam tego modelu więc fotek nie wrzucę, ale mam inną propozycję, jeśli masz możliwość to proponuję udać się do Zibi czy tez do innego sklepu z zegarkami i sprawdzić samemu. Co do zegarka myślę że jest ok, z resztą nie ma chyba nieudanego G-SHOCKa :D natomiast jeśli chciałbyś takowy nabyć polecam poszukać na allegro lub gdzie indziej zawsze można dostać taki sprzęt taniej :D

Pozdrawiam

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety mieszkam na prowincji... a może posiada ktoś G 315RL ?

Michał

BM

DW-5600E

DW-6900WCJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niestety mieszkam na prowincji...

http://www.zibi.pl/sklepy/zibi.asp

Zdjęcie zegarka na ręce nie jest adekwatne w 100%.

Fajnie może wyglądać u kogoś , a Tobie może nie leżeć.

Ogólnie poszukaj sklepu aby przymierzyć.

Jak wspominałem miałem G-350 i uważam, że był SUPER.

Fajnie leżał, ogólnie pasował mi.......jednak trafiła mi się okazja i poszedł.

Ale weź pod uwagę, że ja mam 30 lat i..zapewne większy nadgarstek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie już wcześniej patrzyłem na tę mapkę i najbliższy mi jest Szczecin godzina pociągiem i jestem. mam nadzieję że bedą mieli go na stanie, a jeżeli nie, nie będą robili problemów ze ściągnięciem...

na stronie Zibi ten model nie cieszy się najlepsza opinią... podobno słabe podświetlanie, jakaś odstająca guma przy szkiełku...

Michał

BM

DW-5600E

DW-6900WCJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w sumie już wcześniej patrzyłem na tę mapkę i najbliższy mi jest Szczecin godzina pociągiem i jestem. mam nadzieję że bedą mieli go na stanie, a jeżeli nie, nie będą robili problemów ze ściągnięciem...

na stronie Zibi ten model nie cieszy się najlepsza opinią... podobno słabe podświetlanie, jakaś odstająca guma przy szkiełku...

Hmmm....

Podświetlenie samo w sobie jest OK, jednak projekt tarczy jest taki a nie inny i owe "światełko" kiepsko widać bo jest pod tarczą. Tak naprawde świecą te 4-ry kwdraciki:

1111aha6.jpg

Jednak luminescencyjne wskazówki dają radę i wiesz która godzina, nawet w nocy.

Guma jest przytwierdzona do metalowej "ramy" zegarka, jeśli nawet delikatnie odstaje to nic się nie dzieje.

Miałem go ponad rok i naprawdę byłem zadowolony. Zegarek jest zawieszony gdzieś w połowie między modelem sportowym a eleganckim.

Jednak to TOBIE ma się podobać.....

Na Dziś mają w/g Zibi.pl model G-350 w:

GALERIA MADISON ul. Rajska 10, 80-850 Gdańsk

CH MORENA ul. Szuberta 102A, 80-163 Gdańsk

G-350L w obu wersjach kolorystycznych w:

CH AUCHAN ul. Sczęśliwa 3, 80-176 Gdańsk

GALERIA MADISON ul. Rajska 10, 80-850 Gdańsk

CH MORENA ul. Szuberta 102A, 80-163 Gdańsk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W analogowo-cyfrowych 'G' takie podświetlenie to normalka w większości modeli jak nie we wszystkich. A taka wystająca gumę lub tworzywo ma większość obecnych 'G' taki już ich urok :D

Wydaje mi sie, że mimo sporej odległości do najbliższego salonu Zibi, możesz tam wpaść przy okazji, załatwiając jakąś sprawę.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi