frog81 2 #1576 Napisano 9 Listopada 2007 Maro ja kupowałem.Mogę śmiało polecić - nówki sztuki, 100% sprawne, bez wad, pudełko ect. Mają istotnie jakieś stare stany magazynowe...ale w czym to przeszkadza? Nigdzie indziej nie kupiłbym nowego 5300 :shock: Istotnie bez gwarancji (wprawdzie gość daje swoją na rok.....ale wiadomo..) pozdr, To swietnie poniewaz planuje zakupic od tego Sprzedawcy 5300 lub 5600 jeszcze tak do konca nie jestem pewien ale raczej 5600 :roll: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1577 Napisano 9 Listopada 2007 QQ jak dla mnie to ten jest "przepiekny" :shock: :shock: 8160D-1B 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1578 Napisano 9 Listopada 2007 To moze jeszcze tak :wink: DW 8300bg-1DW 8160d-1a[/img][/img] 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1579 Napisano 9 Listopada 2007 Mam pytanie. Kupował ktoś z Was tutaj?http://allegro.pl/item266026711_casio_g_sh..._mega_hit_.html Cena zabójcza, 100% pozytywów... Pamiętam, że ktoś miał problemy z trochę droższym, w cenie 175 zł, o ile dobrze pamiętam i padła dygresja na forum, że te tanie zegarki, to jakieś odrzuty... ja juz kupiłem :wink: pochwale sie w poniedziałek(powinny dojechac)Świetny kontakt!!!!miła pani zadzwoniła do mnie po zakończeniu aukcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1580 Napisano 9 Listopada 2007 Feleksc napisales:Pochwale sie w poniedzialek(powinny dojechac) To ile ich bedzie :!: :!: Uchyl rąbka tajemnicy :twisted: Niebadz taki :roll: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 0 #1581 Napisano 9 Listopada 2007 Panowie jaka jest różnica (prócz wizualnej) między modelami Casio 5300 a 5600? Który lepszy na prezent?5300 nie ma "iluminatora" (podświetlenie na niebiesko) tylko "światło"? O to chodzi? Czy coś jeszcze?Który jest bardziej "pancerny"?Podpowie ktoś? :roll: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1582 Napisano 9 Listopada 2007 Panowie jaka jest różnica (prócz wizualnej) między modelami Casio 5300 a 5600? Który lepszy na prezent?5300 nie ma "iluminatora" (podświetlenie na niebiesko) tylko "światło"? O to chodzi? Czy coś jeszcze?Który jest bardziej "pancerny"?Podpowie ktoś? :roll: Xavier7 troche cierpliwosci pojawi sie ktos bardziej kompetentny do udzielenia ci bardziej technicznych roznic(pewnie Adam) i bedziesz wiedzial :wink: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1583 Napisano 9 Listopada 2007 XAVIER7 a co z googli wyszło?ja mam 5600 i z bajerów to tylko illuminator maa 5300 z tego co widziałem ma podobne funkcjeale brak mu illuminatora(?) **** frog81kupiłem stalowego nurka i pro terka vintagez G nic :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1584 Napisano 9 Listopada 2007 ProTreka powiadasz hmmmmmNo to jednak warto czekac na fotki :twisted: :wink: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1585 Napisano 9 Listopada 2007 czy 5300 nie zagrał w Speed?to byłaby kolosalna róznica tu zdjecia z netu tego pro...trekaw pięknym starym stylu: piekny... :oops:czekam z niecierpliwościa 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 0 #1586 Napisano 9 Listopada 2007 a co z googli wyszło?Nic nie wyszło....brak dokładnych danych.Najwięcej wiadomości o tych 2 zegarkach (5600 i 5300) jest u tego sprzedawcy. Dlatego tu pytam. Może ktoś ma oba modele i podpowie, który lepszy. :wink:czy 5300 nie zagrał w Speed ? to byłaby kolosalna róznica5600 zagrał w Speed5300 w Mission Impossible 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1587 Napisano 9 Listopada 2007 Felek ty wiesz co moze sie podobac :twisted: AW-360 taki w stylu "Retro" swietnyNa nadgarstku bedzie prezentowal sie swietnie to pewne :wink:Ta wskazowka dobowa jest ekstra. 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1588 Napisano 9 Listopada 2007 5600 zagrał w Speed 5300 w Mission Impossible bierz tego 5300a jakby co to sie wymienimy :twisted: UWAGA ! UWAGA !jako że dopadła mnie nostalgia i melancholija :wink: do starych przedmiotów,sprzedam lub zamienie(na coś z C. lub G uzywanego,może być starszy typ)_ z dopłatą mojego nowego Mudmanaoferty prosze na prv. bo jak sie do niego przyzwyczaje to będzie trudno mi sie rozstac :roll: :twisted: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1589 Napisano 9 Listopada 2007 :shock: :shock: Feleksc co ty wyprawiasz :!: :?: Nierob tego :!: :!: (Nostalgia Melancholia) owszem bardzo slusznie ale wszystko "w swoim czsie po troche" A do Mudmana juz sie "przywiazales" tylko niemow ze nie :? 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1590 Napisano 9 Listopada 2007 ech nie zaiskrzyło miedzy namimoze dlatego ze okres zimowy a mudman duzy i wysoki :roll: :? co będzie to będzie jak nikt nie będzie chetny na zamianke to zostanie u mnie i wtedy w lecie razem poszalejemy :twisted: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1591 Napisano 9 Listopada 2007 w drugiej zakładce troche o Ga konkretnie o 5600 http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....&highlight= 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amel DW-5XXX 0 #1592 Napisano 9 Listopada 2007 jest SUPERMANEM :wink: dzieki amel za info------- Cała przyjemność po mojej stronie Swoją drogą ładna kolekcja zegareczków 'vintage' 0 Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amel DW-5XXX 0 #1593 Napisano 9 Listopada 2007 Panowie jaka jest różnica (prócz wizualnej) między modelami Casio 5300 a 5600? Który lepszy na prezent?5300 nie ma "iluminatora" (podświetlenie na niebiesko) tylko "światło"? O to chodzi? Czy coś jeszcze?Który jest bardziej "pancerny"?Podpowie ktoś? :roll: DW-5300: posiada klasyczny moduł 901 z DW-5600C/5700C z żaróweczką zamiast illuminatora. Funkcje: dual time, stoper, timer, alarm, REMinder. DW-5600E: następca klasycznej serii DW, jeśli chodzi o funkcje to nie ma dual time'u i REMindra ale za to wyświetla godzinę w trybie stopera i timera i posiada illuminator (moduł 1545 instrukcja: http://www2.casio.co.jp/manual_pdf/wat/en/...amp;submit.y=13). Nie miałem okazji porównywać ich na żywo, ale 5300 wydaje się być większy, świetnie leży na dłoni (miałem z nim mały epizod). 5300 zagrała w filmie MI I z Tomkiem Cruise Osobiście jeśli chodzi o te dwa modle wybrałbym 5600E, po prostu bardziej mi się podoba 0 Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amel DW-5XXX 0 #1594 Napisano 9 Listopada 2007 czy 5300 nie zagrał w Speed?to byłaby kolosalna róznica 5300 w MI I, w Speed zagrał 5600C, nawet w związku z tym nazywany jest 'Speed modelem' i jeszcze w kilku filmach. Jeśli chodzi o te sprawy to polecam stronkę u Sjorsa na:http://g-peopleland.com/Special series -> Movies 0 Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1595 Napisano 9 Listopada 2007 Felus fajny ten twoj PIOTRUS jaki to dokladnie model bo chyba nie mam jego foteczek jeszcze drogo cie on kosztowal ?SIE MI SIE PODOBA :mrgreen: 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość shakal #1596 Napisano 9 Listopada 2007 shakal gdzie są produkowane te Casio 5600, które oferuje ten gość? Mój jest Made in Korea, ale ja brałem 5300...bo oczywiście, jak już napisał Adam to Mission Impossible I...dlatego go kupiłem :wink: pozdr, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1597 Napisano 10 Listopada 2007 shakal gdzie są produkowane te Casio 5600, które oferuje ten gość? Mój jest Made in Korea, ale ja brałem 5300...bo oczywiście, jak już napisał Adam to Mission Impossible I...dlatego go kupiłem :wink: pozdr, Shakalu a czy orientujesz sie jakie to sa w przyblizeniu lata produkcji :?: Skoro jest to "made in Korea" :roll: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość shakal #1598 Napisano 10 Listopada 2007 Shakalu a czy orientujesz sie jakie to sa w przyblizeniu lata produkcji :?: Skoro jest to "made in Korea" :roll: Małe sprostowanie - napisałem "z pamięci" Made in Korea nie mając akurat Casio w pracy na ręku.... w rzeczywistości ma napis: Assembled in Korea czyli montowany w Korei (w domyśle z Japońskich części?). Na tej podstawie jednak nie określi się dokładnie lat produkcji...wiadomo, że model został wypuszczony w '94 i była to już końcówka produkcji zegarków z tym modułem (901), który to moduł produkowali od '87.A już rok później ('95) wypuścili z iluminatorem... Myślę, że produkowali go 2-3 lata...czyli '94 - '97...i tak bym go datował. I w przypadku 5300 wszystkie raczej mają pochodzenie Koreańskie więc ten napis jako oznacznik też na niewiele się zda w tym dochodzeniu :wink: pozdr, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1599 Napisano 10 Listopada 2007 Wiec czy generalnie niezaleznie od tego w jakim kraju montowane byly "G" to montarz zawsze byl z oryginalnych Japonskich czesci :?: Czy jednak podzespoly byly rowniez produkowane przez "podwykonawcow" :?: :roll: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość shakal #1600 Napisano 11 Listopada 2007 Wiec czy generalnie niezaleznie od tego w jakim kraju montowane byly "G" to montarz zawsze byl z oryginalnych Japonskich czesci :?: Czy jednak podzespoly byly rowniez produkowane przez "podwykonawcow" :?: :roll: Z całą pewnością nie.Poszczególne partie zegarków powstają w wielu azjatyckich fabrykach Casio. I na pewno opiera się to na miejscowej produkcji i niewykluczone, że przy współpracy z lokalnymi kooperantami (np. dostawcami ryżu na II śniadanie....) Ale jestem w stanie sobie wytłumaczyć, że w fazie rozruchu takiej fabryczki składają urządzenia (bo przecież i inne rzeczy elektoniczne, kalkulatory, organki, tamagochi ) z gotowych podzespołów.Stąd przejściowy napis: Assembled in Korea, pomiędzy - już nie: Made in Japan, a jeszcze nie: Made in Korea :wink: pozdr, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach