Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gucio6

Zegarek na 30ste urodziny. Dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie co konkretnie myslicie o tym modelu?

https://zegarkinareke.pl/p/5196-zegarek-orient-sdk05004k0-zestaw?ZEGAREK%20ORYGINALNY.%20%20GWARANCJA%20PRODUCENTA!%20KONTAKT:%20791430328

Jak z jego mechanizmem? Czy ma jakies wady? Lub cos co wyjdzie z czasem? Vo sadzicie o tej cenie ktora tylko w tym sklepie jest o 1000zl nizsza niz w innych.

Zegarek bardzo mi sie podoba i jestem sklonny na niego sie zdecydowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://zegarkinareke.pl/p/5196-zegarek-orient-sdk05004k0-zestaw?ZEGAREK%20ORYGINALNY.%20%20GWARANCJA%20PRODUCENTA!%20KONTAKT:%20791430328

Jak z jego mechanizmem? Czy ma jakies wady? Lub cos co wyjdzie z czasem? Vo sadzicie o tej cenie ktora tylko w tym sklepie jest o 1000zl nizsza niz w innych.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/164174-zakupy-na-zegarkinarekepl/?hl=zegarkinareke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Z samym zegarkiem, od strony mechanicznej nie powinno być żadnych problemów. Mechanizmy Orienta znane są ze swojej trwałości i z tego, że raczej nie przysparzają swoim właścicielom problemów  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znać czy wszystko ok z tym sklepem jeśli się zecydujesz na zakup. Sam jestem na etapie poszukiwania zegarka i zaglądałem na ich stronę. Faktycznie ceny Seiko i Orientów mają podejrzanie niskie w porównaniu do innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamowienie zlozylem.

Znalazlem tutaj sporo opinii o tym sklepie

http://www.okazje.info.pl/sklep-internetowy/zegarkinareke/

Oczywiscie wybralem przesylke pobraniowa ktora bede mogl otworzyc przed zaplata.

Dziwi mnie troche ta zanizona o 1000zl cena. Generalnie napalilem sie na ten zegarek do tego stopnia ze moglbym zaplacic za niego nawet te 2300zl

No ale zobacze za kilka dni.

Ogolnie to chcialbym jeszcze prosic o pomoc na co zwrocic uwage przy ogladaniu przesylki przy kurierze aby rozpoznac ewentualna replike/podrobke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamowienie zlozylem.

Znalazlem tutaj sporo opinii o tym sklepie

http://www.okazje.info.pl/sklep-internetowy/zegarkinareke/

Oczywiscie wybralem przesylke pobraniowa ktora bede mogl otworzyc przed zaplata.

Dziwi mnie troche ta zanizona o 1000zl cena. Generalnie napalilem sie na ten zegarek do tego stopnia ze moglbym zaplacic za niego nawet te 2300zl

No ale zobacze za kilka dni.

Ogolnie to chcialbym jeszcze prosic o pomoc na co zwrocic uwage przy ogladaniu przesylki przy kurierze aby rozpoznac ewentualna replike/podrobke?

A na pewno jest opcja oglądnięcia przy kurierze? Bo to kosztuje dodatkowo - nie często spotyka się tą opcję w sklepach. Zazwyczaj dajesz pieniądze kurierowi i jego już nie ma :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Towar kupiony w sieci można zwrócić w ciągu 14 dni od daty jego odbioru, bez podawania przyczyny. Więc jak zegarek nie będzie się podobał, to można go odesłać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie osobiscie ciekawi najbardziej ta cena zanizona o 1000zl. Czym to jest spowodowane? Gdyby byl 300-400zl tanszy to bym to rozumial.

Edit::::

Przed chwila dowiedzialem sie w rozmowie tel z mila pania ze zegarki Orient i Seiko maja z dystrybucji wloskiej, sa w 100% nowe i oryginalne. I mam 2 tyg na zwrot.

Czy dystrybucja zegarkow z wloch jest ok? Czy maja tam jakies "dziwne" okazje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie osobiscie ciekawi najbardziej ta cena zanizona o 1000zl. Czym to jest spowodowane? Gdyby byl 300-400zl tanszy to bym to rozumial.

Edit::::

Przed chwila dowiedzialem sie w rozmowie tel z mila pania ze zegarki Orient i Seiko maja z dystrybucji wloskiej, sa w 100% nowe i oryginalne. I mam 2 tyg na zwrot.

Czy dystrybucja zegarkow z wloch jest ok? Czy maja tam jakies "dziwne" okazje?

Nie wiem czy wiesz, ale ceny w Polsce są horrendalne. Ten sam zegarek w Niemczech możesz dostać za 350 euro z Amazona. Z Singapuru jak jest dostępny - kosztuje około 300-350 dolarów. Na chrono kosztuje 1600 zł z Hiszpanii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wyslany. Dostalem nr listu przewozowego ups. Jutro doreczenie. Oczywiscie napisze swoje odczucia co i jak.

Chhcialem jeszcze zapytac jak po swojemu sprawdzic zegarek? Jak potwierdzic jego autentycznosc tzn czy nie replika? Jest cos charakterystycznego co oryginalny zegarek powinien miec?

Bardzo prosze o Wasza pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wyslany. Dostalem nr listu przewozowego ups. Jutro doreczenie. Oczywiscie napisze swoje odczucia co i jak.

Chhcialem jeszcze zapytac jak po swojemu sprawdzic zegarek? Jak potwierdzic jego autentycznosc tzn czy nie replika? Jest cos charakterystycznego co oryginalny zegarek powinien miec?

Bardzo prosze o Wasza pomoc.

Nie słyszałem o podróbkach OS, z całym szacunkiem to nie ta półka cenowa co np. Rolex, aby ten proceder był opłacalny. ;)

Zegarek kupiłeś w polskiej dystrybucji, a nie na ulicy od handlarza, więc wszystko powinno być ok. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Też nie widzę zasadniczych uwag do niepokoju, tym bardziej, że jak zegarek ci nie przypasuje, to przecież w terminie 14 dni od dnia jego doręczenia możesze od umowy odstąpić, żądając zwrotu kasy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze wczoraj w rozmowie telefonicznej pracownik powiedzial ze oryginalny itp zdziwilo mnie jedynie to ze powiedzial ze jest posiada jakies limitowane pudelko plaskie podluzne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jeszcze wczoraj w rozmowie telefonicznej pracownik powiedzial ze oryginalny itp zdziwilo mnie jedynie to ze powiedzial ze jest posiada jakies limitowane pudelko plaskie podluzne?

Pudełkiem, w przypadku tej półki cenowej, za bardzo bym się nie przejmował  ;) Na pewno wszystko będzie ok  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słyszałem o podróbkach OS, z całym szacunkiem to nie ta półka cenowa co np. Rolex, aby ten proceder był opłacalny. ;)

taaaak. Casio, Tissot, Armanich itp to nie nie podrabiają? a wiele z nich jest tańsze od OS...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaak. Casio, Tissot, Armanich itp to nie nie podrabiają? a wiele z nich jest tańsze od OS...

Dokładnie. Nawet f-91 są podrabiane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec jest cos na co powinienem zwrocic uwage kiedy jutro bede odbieral swojego OSa??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

???????

No nikt nie wie, na pewno dostałbyś odpowiedź...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I udało się odebrać OS'a? Paczka dotarła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Zegarek doszedł i już od kilku godzin wygrzewa się na ręce. 

Jestem bardzo zaskoczony, bo uczucia ogólnie miałem mieszane jeśli chodzi o autentyczność zegarka, co za tym idzie wykonanie itp, ale moje wszystkie obawy były nie potrzebne.

Zegarek przyszedł bardzo dobrze zapakowany w bąbelkowych opakowaniach. Posiadał wszystkie metki przywieszki itp. 

Wykonanie zegarka P O E Z J A. Dbałość o najmniejsze detale. Oczywiście porobiłem kilka fotek podczas odpakowywania, jak i samego zegarka, z chęcią je wstawię tylko nie wiem czy w tym dziale? czy rozpocząć jakiś nowy? Może komuś pomoże to w podjęciu decyzji na zakupy w tym sklepie. Dla mnie na pewno takie opinie (jak teraz moja) byłyby bardzo cenne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

To niech cieszy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawaj tu fotki, pochwal się  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.