Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paolo

Lucerne? Swiss Made?

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem trafiam na dziwne, nie znane mi marki. Czy ktoś wie gdzie mozna znależć informacje na temat tej marki. Wygląda jak zegarek z odpustu, choć napisy głoszą że jest Swiss Made, Automatic, Shockproof, 5 Atm Guaranted!. Badziewie?

db300166f4abad04m.jpg

ab36333600b79d52m.jpg

81da360b5aaa2789m.jpg

fa14399af2d1415fm.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście swiss - marka obecnie bardzo mocno podupadła,trzaskają masowe kwarcowe badziewie - nie wiem czy jeszcze są swiss. Zegarki (nawet chrongrafy) tej firmy nie osiagają wysokich cen na aukcjach, kiedyś rozważalem chronograf tej firmy :lol:

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W FHS ich nie ma.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za te zdjęcia, wyszły fatalnie. Rzeczywiście, srawdzałem w FHS ich nie ma. Internecie znalazłem tą nazwe w połączeniu z Accutron Bulova i więcej nic. Zegarek ma już swoje lata i niestety jest uszkodzony, mechanizm jest sprawny, ale koronka wychodzi razem z wałkiem. Ciekawy jestem co za mechanizm tam pracuje, tyle dekiel jest tak przykręcony że bez specjalnego klucza ani rusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do mechanizmu to mogę tylko strzelac ze ktorys z AS popularnych w 70tych ala rado green horse :idea:

a uszkodzenie powinno byc łatwe do naprawy - dokręcenie 1 śruby :wink:

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zegarek swiss Lacerne-kieszonka ,Zegarek Orvin -z lat 30.Jaka jest ich wartość teraz ,może ktoś się orientuje.

post-71040-0-54839800-1416586653_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.