Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Marianek

HERMA Antimagnetic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów! :)

Posiadam stary zegarek Herma. 

Oprócz tej informacji i faktu, że zegarek pracuje na 15 kamieniach nic więcej o nim nie wiem. 

Mam do was pytanie - czy ktoś z was może powiedzieć nieco więcej na temat tego zegarka? 

Koperta jest w słabym stanie, jest przeżarta przez rdzę. Myślicie, że warto zabierać się za jego renowację?

Serdeczne dzięki!

post-107289-0-83648000-1543833639_thumb.jpg

post-107289-0-91293200-1543833655_thumb.jpg

post-107289-0-89308700-1543833665_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Herma pochodzi z Francji. Mechanizmy zadaje się, że brała szwajcarskie. Zegarki vintage tej marki wyglądają zgrabnie i sympatycznie. Sam mam jedną w podobnym stanie i zastanawiam się co dalej  :rolleyes:  :wub: Zerknij jak wygląda zegarek po renowacji i sam oceń czy ma to sens ekonomiczny, sentymentalny lub inny. Na pewno krawędzie koperty zostaną zaokrąglone. Tarcza nie wygląda źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma zarejestrowana w 1928 we Francji a zegarek najprawdopodobniej z lat 50. ub. wieku.

To nie rdza, tylko wżery w chromie. Tak, jak mój przedmówca raczej nie namawiałbym na renowacji. Pozostawiłbym tak, jak jest.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.