Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Frank Martin84

zapytanie odnośnie wartości zegarka Omega DE VILLE QUARTZ ZŁOTO 18K/750 REF.:78401002

Rekomendowane odpowiedzi

zapytanie odnośnie wartości zegarka Omega DE VILLE QUARTZ ZŁOTO 18K/750 REF.:78401002

https://www.chrono24.pl/omega/de-ville-quartz-zloto-18k750-ref78401002--id9827678.htm

Witam, zegarek mi sie podoba i jest w moim stylu, ale kompletnie nie znam cen rynkowych i wartośći zegarków. 

Proszę o pomoc czy ten zegarek jest wart tej ceny? czy może cena jest zawyżona. 

Za wszelkie pozytywne info bardzo dziękuję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum nie wyceniamy, ani nie oceniamy.

Sprzedawca znany na forum i sprawdzony, negocjuj cenę jeśli zegarek Ci się podoba.

Myślę ze kilka 100 zł powinieneś 'ugrać".

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogo, sprzedawca drogi, ale dostaniesz fantastyczny certyfikat z drukarki kolorowej, że to oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na referencje nie ma ich złych na stronie chrono24.

Dla czego sugerujesz ze zegarek może być podróbką OMEGI? Oczywiście złoto rozpoznam i bez zadnego problemu sprawdzę. Ale jednakże chciałbym poradzić się fachowych ekspertów.

Z tego co bardzo słabo sie orientuję zegarek ma numery które można gdzieś tam sprawdzić.

Jeżeli była by tak miła osoba która mogła by mi sprawdzić czy to oryginał?

Był bym ogromnie wdzięczny.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał, napisałem Ci , sprzedawca sprawdzony.

Kolega powyżej użył ironii ( że zegarek drogi, a w zamian otrzymasz certyfikat sprzedawcy)

Napisałem również byś negocjował cenę.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.chrono24.pl/omega/de-ville-quartz-zloto-18k750-ref78401002--id9827678.htm

Witam, zegarek mi sie podoba i jest w moim stylu, ale kompletnie nie znam cen rynkowych i wartośći zegarków. 

Proszę o pomoc czy ten zegarek jest wart tej ceny? czy może cena jest zawyżona. 

Za wszelkie pozytywne info bardzo dziękuję. 

Nie wiem jak duży masz nadgarstek ale taki tip, wytnij z papieru prostokąt 2,6 cm na 3,5 cm. i sprawdź czy jednak nie jest dla Ciebie zbyt "skromny". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem u P.Darka trzy razy. Żadnego problemu z zegarkami. Stan ok., tylko jak przeczytasz wyżej - ja za taką kwotę też nie kupiłbym tej Omegi. Dla mnie dużo za wysoka.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za wszelakie info. to ,że cena jest wygórowana ,to też tak sądziłem ale wolałem się upewnić.

Dziękuję za info. spróbuję negocjować cene.

Jak by ktoś miał jakieś info na temat fajnego kopertowego tylo i wyłącznie złotego zegarka bedę wdzięczny za info.

Bransoleta musi być skórzana.

Posiadam całkowicie złote zegarki Rolex.

Czas na jakiś ze skórzanym paskiem ;)

Dzięki za każde info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz dla niektórych zegarek za 2000 jest za drogi a dla niektórych zegarek za 20 000 jest ok. tylko pytanie czy jest on tyle szczerze wart. Bo liczać za gram złoto na czym sie znam, to polowe tego bym mógł zapłacić. Ale jest to zegarek a nie złom złota.więc nie chce zbytnio przepłacać.  

Kupowałem u P.Darka trzy razy. Żadnego problemu z zegarkami. Stan ok., tylko jak przeczytasz wyżej - ja za taką kwotę też nie kupiłbym tej Omegi. Dla mnie dużo za wysoka.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przyszłość, materiał z jakiego zrobiona jest koperta i bransoleta zegarka od pewnego poziomu ma drugorzędne znaczenie.

W tym wypadku ma :), zegarek to model kwarcowy, nic specjalnego, więc na wtóryn rynku trudno go zbyć za taką kwotę.

Przelicz wartośc złota, dodaj kilka setek 'za mechanizm i historię' i bedziesz miał realną cenę....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz dla niektórych zegarek za 2000 jest za drogi a dla niektórych zegarek za 20 000 jest ok. tylko pytanie czy jest on tyle szczerze wart. Bo liczać za gram złoto na czym sie znam, to polowe tego bym mógł zapłacić. Ale jest to zegarek a nie złom złota.więc nie chce zbytnio przepłacać.  

Mniej niż połowę, myślę. To mały zegarek. I mało "prestiżowy" (bo właśnie mały), na dodatek w kwarcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok., nie mówię czy to dużo czy mało, masz rację, że dla jednych 20 000 to tyle co dla innych 2000. Dla mnie ten zegarek nie jest tyle wart. Z doświadczenia a mam kilka zegarków w Au on nie ma nawet za 2000 złota. Tak jak kolega wyżej napisał + kwarc + marka + historia= wartość. Z pewnością mogę polecić ( z mojego doświadczenia) sprzedającego ale ja uważam, że cena za wysoka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za fachowe porady. 

Jeżeli macie jakieś info kto ma zegarek w takiej kopercie ze złota ale z paskiem ze skóry z chęcią zerknę na ofertę, bo szukam czegoś nowego.

Dzięki za pomoc i info ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.