Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kacperu1

Orient do garnituru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów!

Szukam uniwersalnego zegarka do garnituru - starego już nie posiadam, a pomyślałem, że korzystając z promocji może zamiast wydawać parę stówek na kwarcowy dołożyć do automatu. Wybieram pomiędzy poniższymi orientami, ale jestem otwarty na inne propozycje, warunkiem jest, aby pasował zarówno do garnituru granatowego jak i czarnego, na weselsze i smutniejsze okazje:

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-2nd-generation-bambino-classic-automatic-fac00005w0-ac00005w-mens-watch-9317.html

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-2nd-generation-bambino-version-3-classic-automatic-fac0000ew0-ac0000ew-mens-watch-11083.html

Mam kilka pytań:

1)Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się z własnego doświadczenia, czy wysokość (12mm) przeszkadza w noszeniu koszuli z mankietami na spinki, czy zegarek da się spokojnie wpuścić "pod" mankiet? Mój poprzedni Fossil FS4770 bardzo mi z tego powodu pasował, ale teraz szukam czegoś bardziej klasycznego.

2)Czy można samemu wymieniać paski do tych bambino, czy musi to robić zegarmistrz? 

3)W oriencie z pierwszego linku, wskazówki są prawie, że białe i nieczytelne. Czy to kwestia zdjęcia?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Mam nadzieję, że to będzie początek mojej kolekcji bo divery Orienta też mi się bardzo podobają!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bambino to bardzo dobry wybór! I spokojnie po zmianie paska nada się też do jeansów :) Tylko musisz pamiętać, że to jest "spory" zegarek jak na zegarek do garnituru.

Zmieścisz go pod mankietami, bo jak na automat jest cieniutki, wypukłe szkło też w tym pomaga.

Paski zmienisz sam, jednak z wyborem będzie trudniej bo tam jest 21 mm między uszami.

Mam tego drugiego Bambino V3 białego i uważam, że jest wystarczająco czytelny. Kwestia zdjęć ;)

bsEfqyd.jpg

43437029320_9f3b5d79b3_h.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też właśnie nabyłem v3. Bardzo fajny zegarek. Czytelny, retro. Pod koszule mieści się spokojnie. Paski sam wymienisz choć niestandardowy rozmiar mocno ogranicza zakup w sieci. Również kupiłem go jako zegarek garniturowy.

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient V3 do garnituru będzie w sam raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę dużo na tarczy jak do garnituru...no i rozmiar 42 mm i wysokość 14 mm.

Może i tak, zapomniałem że są inne rozmiary nadgarstka niż XL :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bambino V1 ma średnice 40,5 mm, jakby ktoś chciał mniejszego. Mało kto pamięta, że Bambino występują w dwóch rozmiarach koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Zdecydowałem się na v3 :)

Chciałbym też zapytać o pasek - z tego co wiem w wersje od 1-3 można wcisnąć pasek 22mm. Jaki czarny skórzany pasek byście polecili? Szukałem na forum, ale widzę głównie ręcznie robione i pewnie za dość wygórowane pieniądze. Czy warto przejść się po salonach/zegarmistrzach i poszukać czegoś do 100zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Janek72

Można wcisnąć pasek 22mm w 21mm, ale z autopsji ten pasek już nie będzie się w przyszłości nadawał na rozstaw 22mm.

Ręcznie robione z forum są lepsze niż paski ze sklepów - są robione ze skóry, a nie z cienkiej skórki na wierzchu a w środku wypełniacz.

Moja rada, zamów na pattini.pl - za 80 zł będziesz miał piękny skórzany pasek z prawdziwej skóry, jaki tylko chcesz, na rozstaw jaki chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bambino , to dobry wybór w tym przedziale cenowym.

Paski dobierzesz bez problemu.

post-410-0-88773100-1545484546_thumb.jpg

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.