Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pawelb29

BRÜGGLER

Rekomendowane odpowiedzi

Michael Brüggler i jego żona Katerina założyli swoją firmę zegarkową w Zurychu w 2015 roku.

W ofercie są praktycznie dwa  modele różniące się rodzajem napędu.

Automat napędzany jest szwajcarskim mechanizmem ETA 2892-A2 z r modułem chronografu 2222 produkowanym przez Dubois Depraz (4 Hz i około 42 godzin rezerwy mocy). Drugim rodzajem napędu proponowanym przez producenta jest szwajcarski mechanizm kwarcowy Ronda 5040.D.

Teoretycznie oferta jest bardzo mała ale możliwość personalizacji zegarka pozwala uzyskać bardzo wielu wersji różniących się stylistycznie od siebie. Klient może wybrać wg. swoich preferencji : kolor i rodzaj wykończenia koperty, rodzaj bezela, kolor bransolety, kolor tarczy ,kolor subtarcz chronografu , kolor wskazówki minutowej , sekundowej , godzinowej a także kolor wskazówek subtarcz, kolor logo , kolor lumy . Dodatkowo przy zamówieniu można zamówić grawer na deklu. Widać więc że personalizacja jest dosyć spora w zakresie modelu.

Wg. producenta oprócz mechanizmów  w Szwajcarii produkowana jest także koperta, bransoleta oraz tarcze.

Ceny nie są najniższe , za model z napędem kwarcowym należy zapłacić od ok.  4 200 CHF (około 4310 USD) i od ok.  5 600 CHF (około 5747 USD) za zegarek z mechanizmem automatycznym.

Wg. mnie cena jest dosyć wysoka za zegarek inspirowany kultowym  Rolexem Daytona , patrząc nawet na to że mamy bardzo duże możliwości personalizacji zegarka wg. swoich upodobań.

https://bruggler.com/en/our-story/

Brüggler Chronograph na ablogtowatch.com

https://www.ablogtowatch.com/bruggler-chronograph-watch-review/

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa oferta, fakt że jedna koperta, ale szeroki zakres personalizacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo dosyć jasnego nawiązania do pierwowzoru ilość możliwych modyfikacji wyglądu jest faktycznie duża. Tylko ta cena :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jakościowo jest tak jak wygląda to na zdjęciach i filmie, to uważam że cena jest w górnych granicach akceptowalności, dostaje się niepowtarzalny zegar prze Ciebie skomponowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko taki poziom cenowy daje możliwość zakupu zegarka dużo bardziej już uznanej firmy.

Możliwość personalizacji daje wiele firm , pobawić można sie już za 200-300 usd https://www.undone.com/en

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, czekałem kiedy to napiszesz :) Ja nie cierpię płacić za markę, "bo to X" i musi tyle kosztować, a w środku werki kupowane od mniej prestiżowych firm. Jak można ufać takim "prestiżowym" firmą? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przedziale cenowym kupisz już zegarki z swoimi mechanizmami np Omega czy Tudor .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, ale czy jakościowo będą lepsze? Omegę przerobiłem, Tudora nie. Nie mogę wydać żadnej opinii bo co to jest za opinia jak go na oczy nie widziałem (żywo), możemy sobie pogdybać :)

Pozostańmy w swerze ciekawej propozycji :), a czy lepszy, czy gorszy nie dojdziemy do tego. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, każdy ma wybór.

Im więcej marek znasz tym ten wybór większy.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wybór jest większy, a co za tym idzie TRUDNIEJSZY :(

Powinny być wypożyczalnie zegarków, jak po miesiącu nie oddasz tzn że podoba się i kupujesz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł, pomysłem, gorzej z realizacją  :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można ie łatwo domyśleć, członkowie ktorego forum byliby stałymi klientami takiej wypoztczalni :)

A tak serio, to najlepiej zobaczyć na żywo, tylko nie zawsze sie da, dlatego m.in. tyle dyskusji pojawia sie na forum w kwestii wyboru zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michael Brüggler i jego żona Katerina założyli swoją firmę zegarkową w Zurychu w 2015 roku.

W ofercie są praktycznie dwa  modele różniące się rodzajem napędu.

Automat napędzany jest szwajcarskim mechanizmem ETA 2892-A2 z r modułem chronografu 2222 produkowanym przez Dubois Depraz (4 Hz i około 42 godzin rezerwy mocy). Drugim rodzajem napędu proponowanym przez producenta jest szwajcarski mechanizm kwarcowy Ronda 5040.D.

Teoretycznie oferta jest bardzo mała ale możliwość personalizacji zegarka pozwala uzyskać bardzo wielu wersji różniących się stylistycznie od siebie. Klient może wybrać wg. swoich preferencji : kolor i rodzaj wykończenia koperty, rodzaj bezela, kolor bransolety, kolor tarczy ,kolor subtarcz chronografu , kolor wskazówki minutowej , sekundowej , godzinowej a także kolor wskazówek subtarcz, kolor logo , kolor lumy . Dodatkowo przy zamówieniu można zamówić grawer na deklu. Widać więc że personalizacja jest dosyć spora w zakresie modelu.

Wg. producenta oprócz mechanizmów  w Szwajcarii produkowana jest także koperta, bransoleta oraz tarcze.

Ceny nie są najniższe , za model z napędem kwarcowym należy zapłacić od ok.  4 200 CHF (około 4310 USD) i od ok.  5 600 CHF (około 5747 USD) za zegarek z mechanizmem automatycznym.

Wg. mnie cena jest dosyć wysoka za zegarek inspirowany kultowym  Rolexem Daytona , patrząc nawet na to że mamy bardzo duże możliwości personalizacji zegarka wg. swoich upodobań.

https://bruggler.com/en/our-story/

Brüggler Chronograph na ablogtowatch.com

https://www.ablogtowatch.com/bruggler-chronograph-watch-review/

Czytam z ciekawością Twoje opracowania, doceniam wkład.

Sam się ostatnio zastanawiałem czy aby nie za bardzo skupiłem się na "uznanych markach" i....kupiłem MV :)

Zobaczymy jak się spisze, tymczasem poddałem go "obserwacji zegarmistrzowskiej" ^_^

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam z ciekawością Twoje opracowania, doceniam wkład.

Sam się ostatnio zastanawiałem czy aby nie za bardzo skupiłem się na "uznanych markach" i....kupiłem MV :)

Zobaczymy jak się spisze, tymczasem poddałem go "obserwacji zegarmistrzowskiej" ^_^

Dziękuje Marek :)

Widziałem Twój nowy zakup, może napiszesz recenzje ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabawiłem się tym mechanizmem personalizacji, wyszło coś takiego, że nawet moskiewska kurtyzana wstydziłaby się to wziąć do ręki. Ludzie nie powinni dostawać do ręki takich możliwości :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje Marek :)

Widziałem Twój nowy zakup, może napiszesz recenzje ?

Oczywiście, tylko trochę go poobserwuje :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabawiłem się tym mechanizmem personalizacji, wyszło coś takiego, że nawet moskiewska kurtyzana wstydziłaby się to wziąć do ręki. Ludzie nie powinni dostawać do ręki takich możliwości :-)

Dobre :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.