Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

norbi.g

Problem z zegarkiem CASIO GWX-8900B-7ER

Recommended Posts

Witam.

Kilka dni temu jednemu z moich ulubionych zegarów zaczęło coś dolegać  :(

Mowa o CASIO GWX-8900B-7ER - mam go od trzech lat. Problem polega na tym, że zegarek nie reaguje na przyciski funkcyjne oraz przycisk podświetlenia a na wyświetlaczu w miejscu godziny oraz daty widnieją zera. Jak na złość zegarek przestał działać dosłownie jeden dzień po upływie gwarancji. Wcześniej nie miałem z nim żadnych problemów  :angry:

ZOLhimL.jpg

Chciałbym się dowiedzieć w czym leży problem i czy jest taka możliwość aby przywrócić zegarek do życia  :unsure:

Liczę na szybką odpowiedź, pozdrawiam  :)

Odkręcić dekielek i wyjąć akumulatorek na 30 minut?
Albo zewrzeć punkt AC z masą w zegarku, powinno wtedy zrestartować moduł

Odkręcić dekielek i wyjąć akumulatorek na 30 minut?

Albo zewrzeć punkt AC z masą w zegarku, powinno wtedy zrestartować moduł

Dzięki wielkie. Zadziałało!

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By sosna
      Witajcie. 
      Odkopałem z dna szuflady starego Timexa Indiglo. Znalazłem zdjęcia jak jeszcze działał z 2014r. Wtedy kupiłem dwa Seiko... 
      Od tamtego czasu TIMEX leżał nie używany. 
      Ze względu na zainteresowanie się syna tematem zegarków odkopałem "dziadka". 
      Kupiłem baterie srebrową. Po włączeniu chwilkę chodzi i się zatrzymuje... Po wyjęciu baterii i ponownym włożeniu sytuacja się powtarza. Sekundnik zatrzymuje się miedzy 11 a 13 minutą i porusza się dwa razy do przodu i dwa do tyłu, tak jakby w pętli. Przez moment kiedy wydaje się działać, po naciśnięciu guzika podświetlenie Indiglo pobłyskuje, ale nie podświetla się prawidłowo (na zdjęciu za czasów kiedy działał).
      Wartość zegarka zdecydowanie sentymentalna, młodemu się spodobał i chciał ponosić testowo, żeby sprawdzić czy mu siądzie klasyczny zegarek. 
      Domyślam się że po tylu latach leżenia mechanizm jest padnięty. 
      Czy to jest w ogóle do naprawienia jakimś "magicznym zaklęciem" ? 😅

• By Novikus257
      Witam wszystkich i każdego z osobna. 

Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe. 

Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny. 
      Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
      Casio F-91W
      Lorus RT365EX9
      Festina 16234/6
      Seiko SUR375P1
      A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.

Pozdrawiam! 
    • By koorchuck
      Sprzedam rzadką wersję Pro Treka PRW S-3100 z szafirowym szkiełkiem, solarem, radio controlled i innymi bajerami znanymi z Multiband 6. Był dostępny dość krótko w sprzedaży i z tego, co widzę, to teraz można go znaleźć tylko na eBay.
      Kupiony 2, może 3 lata temu, nowy kosztował 1300 zł. Noszony przez jakiś czas na co dzień, w góry, na rower itp. Nie był tyrany przy żadnych ciężkich robotach. 
      Stan zachowawcze 7, ale na 8 pewnie by się też mógł załapać. Szkło oczywiście czyste, dekiel i koperta też, jedynie pasek wyślizgany i trochę porysowany.

Cena - 650 zł z dostawą paczkomatem.

• By demalis
      Cześć,

Chciałbym się poradzić, jaki zegarek wybrać. Obecnie posiadam Casio SGW-450h - jednakże "umarł", a chciałbym kupić podobny zegarek.
      Myślałem nad:
      Casio Protrek PRT-B50-1ER
      G-SHOCK Casio G-SQUAD

A może lepiej kupić smartwatcha? 
    • By Siewca
      Dzień Dobry,

Mam problem z ustawieniem czasu na zegarku Casio WVQ-142E moduł 4757 po wymianie baterii

Wymieniłem baterię, zresetowałem, ustawiłem strefę +1
      Wskazówki pokręciły się ustawiły się na jakiejś randomowej godzinie. W nocy zegarek ożył znowu wskazówki się pokręciły, tym razem poprawnie ustawiła się data i dzień miesiąca , ale czas jest nie poprawny.
      Teraz wskazuje mi np. 11:21 a powinien 18:44

Czy przed ustawieniem strefy muszę ustawić ręcznie czas np 12:00 ?
      Jak ręcznie ustawić czas w tym zegarku / czy w ogóle jest taka opcja ?

Pozdrawiam
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.