Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość gonzales194

Frederique

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gonzales194

Witam wszystkich. Jakiś czas temu stojąc na przystanku zidentyfikowałem na ręce pewnego jegomościa zegarek który dosłownie (albo i nie ;)) wypalił mi dziurę w głowie i zwyczajnie na niego "zachorowałem". Nie omieszkałem podejść zagadać z właścicielem watcha i przyjrzeć mu się bliżej. Od tamtego czasu chodzi mi po głowie tylko jedna myśl: gdzie można kupić w "przyzwoitej cenie" ten majstersztyk.

Może ktoś z forumowiczów ma ten model? Proszę o opinie, komentarze i co najważniejsze pomoc w znalezieniu kogoś kto mógłby zaoferować dobrą cenę za ten czasomierz (nie ukrywam, że jestem w trakcie zbierania funduszy na niego, ale jak już coś sobie wbiję do głowy to ciężko już wybić mi ten pomysł z głowy ;))

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.

Poniżej link:

http://www.frederique-constant.com/fc/site...76&offset=3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FC to wyjątkowo łądne zegarki, lecz ich stosunek ceny do jakości pozostawia wg mnie troche do życzenia.

Taniej można kupić zegarki innych firm lepiej wykonane i na lepszych mechanizmach.

Niestety ale dziura w tarczy to nie wszystko.

Wg mnie te zegarki są około 2x za drogie w stosunku do tego

co prezentują.

Za tą cene którą woła sobie FC to niewiele dokładając masz Maurycego,

a już tylko odrobine więcej Omege.

Z drugiej strony 2x taniej można mieć na tzm samzm mechanimie i lepiej wzkonanego Tissota Le Locle (z rewelacyjnym serwisem gwarancyjnym) albo w podobnej kwocie sporo lepiej wykonanego dowolnego Eposa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gonzales194

Po dogłębnym prześledzeniu wątku poczułem dziwne uczucie. Rzeczywiście sprawa jest bolesna i niezwykle irytująca ale mam nadzieję, że to pojedynczy przypadek. Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś informacje bardzo proszę pisać.

Z GÓRY DZIĘKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gonzales194

Kurczę pieczonę :shock: te artykuły nieco Mnie zaskoczyły, czyżby z jakością tych zegarków było aż tak źle? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usterki zdarzają się w każdej marce. Istotna kwestia jest tutaj poziom serwisu. W przypadku FC istnieje dodatkowy problem taki, że zegarki ogólnie są za drogie do stosowanych mechanizmów, jakości wykonania etc.

Ceny są podobne do ML, jednak klasa , pozycja i podejście do zegarmistrzostwa jako sztuki nie zachwyca.

FC w niczym nie są lepsze od Tissota, a 2 razy droższe.

Osobiście uważam, ze są dwie marki na rynku na które trzeba pod tym względem uważać. FC oraz Mount Blanc.

W przypadku FC posiadałem taki zegarek, w przypadku MB opieram się na opinii recenzentów w zagranicznej prasie branżowej.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gonzales194
;) Po przeanalizowaniu waszych opinii trochę się zawiodłem na tej marce. Szczezrez mówiąc jeśli przemyśleć wszystko na chłodno to rzeczywiście ceny FC trochę zabijają. W takim razie może poradzicie mi jakiegoś szwajcara w tej okolicy cenowej (może być trochę tańszy). Bardzo podobają mi się zegarki z systemem open heart beat myślałem swego czasu o jednym eposie passion też z widocznym mechanizmem ale może Wy macie jeszcze jakieś propozycje? Czekam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To masz opinie na temat eposa passion:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....asc&start=0

Dziury w tarczy robi jeszcze Delbana, Edox, Davosa, tylko do czego ci ta dziura potrzebna? ;)

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gonzales194

Ten epos to jest wypas ;) Ja po prostu lubię taki styl, lubię podziwiać mechanizm zegarka jak sobie "łupie" ;)

A w jakiej cenie taki epos ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gonzales194

Hm to cena katalogowa jak sądzę ? Wchodziłem na Pana profil i tam jest podana cena promocyjna czy nadal jest aktualna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden ze mnie Pan. Wysłałem pm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.