Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
HELSONy, policzmy je :-)
dodany przez
Gość fidelio, w MICROBRANDY I PRODUCENCI NIEZALEŻNI
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Z_bych
1. ZEGAREK MĘSKI VICTORINOX I.N.O.X 241724.1 kwarcowy nowy granatowy gwarancja idealny zegarek EDC
Stan 10/10 - nowy, 24 m-ce gwarancji
Cena 1690 zł + wysyłka
Ktoś w Victorinoxie wpadł kiedyśna pomysł, że oprócz scyzoryków można robić zegarki I to był moim zdaniem strzał w 10. Victorinoxy to fajne zegarki, na dodatek nie zabijające portfela.
I.N.O.X. to klasa sama w sobie, to takie G-shock w stalowej kopercie z klasyczną tarczą. Powiedzieć o INOXACH, że to EDC to nic nie powiedzieć. W internecie bez problemu można znaleźć filmiki i opisy testów, których ten model był poddawany. Technikalia więc i opis stanu
Specyfikacja:
Marka: Victorinox Kod: 241724.1 Kolekcja: I.N.O.X. Mechanizm: kwarcowy (na baterię) Szkło: szafirowe (nierysujące się) Wodoszczelność: 200 m (nurkowanie z aqualungiem) Materiał koperty: stal Materiał bransoletki: stal Kolor koperty: srebrny Kolor tarczy: GRANATOWY Średnica koperty: 43 mm Grubość koperty: 13,6 mm Funkcje: szkło z potrójną powłoką antyrefleksyjną, wskaźnik wyczerpania baterii, datownik, zakręcana koronka, zakręcany dekiel Waga: 198 g Opakowanie: oryginalne producenta Stan mechaniczny perfekcyjny. Stan wizualny idealny - zegarek jest nowy, na 12 miesięcznej gwarancji. Pełny zestaw z kompletem ogniw do bransoletki, dokumentami, gumowym ochraniaczem na kopertę.
2. OceanX Sharkmaster GMT 42 mm kwarcowy gwarancja używany
Stan 8/10 - patrz opis i zdjęcia (moje, ieretuszowane)
Cena 900 zł + koszt wysyłki
Jeśli czerpać wzorce, to tylko od najlepszych i ten OceanX właśnie to robi. Dzięki temu mamy zegarek nawiązujący do sprawdzonego wzornictwa w ponadczasowym designie. Zegarek przykuwa oko nie tylko sporym rozmiarem 42 mm ale przede wszystkim fantastyczną „postarzaną” tarczą i i beżową, mocno vintage lumą. Funkcja GMT przyda się każdemu podróżującemu. Szwajcarski, kwarcowy mechanizm RONDA 505.24H daje pewność działania i punktualności.
Bransoletka z pełnych ogniw pasuje idealnie do stylu zegarka a klamra z podwójnym zapięciem daje pewność, że zegarek nie zgubi się zarówno przy pływaniu i wakacyjnych przygodach w ciągu dnia i nocy
Zegarek jest używany, nosi tego ślady na kopercie i bransolecie, ale nic poważnego, normalne, drobne zarysowania. Szafirowe szkło jest całkowicie czyste. Mechanicznie zegarek jest w idealnym stanie.
Specyfikacja:
Marka: Ocean X Model: SMS-GMT-212 Średnica: 42 mm Materiał koperty: stal nierdzewna 314L Średnica: 42 mm Szkło: szafirowe Bezel: w stylu „pepsi”, dwustronnie obrotowy Mechanizm: szwajcarski RONDA 505.24H , kwarcowy, z funkcją GMT i datą (dzień miesiąca) Koronka i dekiel: stalowe, zakręcane Bransoletka: 21 mm stalowa (314L), pełne ogniwa, bezpieczne zapięcie Wodoszczelność: 200 m Stan: zegarek używany, w bardzo dobrym stanie wizualnym i idealnym mechanicznym W komplecie: zegarek, pudełko, karta, dodatkowe ogniwo Gwarancja: 12 miesięcy Data pierwszego zakupu: 11.2019
-
Przez wałek
Witam serdecznie usilnie poszukuje divera w stylu lat 70tych moim ideałem jest:
Eterna Super Kontiki Limited Edition 1973 oraz Omega Seamaster 1000 jednak ze względów finansowych po prostu nie stać mnie na wyżej wymienione modele aczkolwiek chciałbym sie na nich wzorować znalazłem
Helson Sharmaster 1000 jednak obecnie nie jest już w sprzedaży ( przynajmniej na oficjalnej stronie nie udało mi się znaleźć danego modelu)
Reasumując: Nie jestem zadnym nurkiem jednak charakter diverów z "tamtych lat" bardzo mi odpowiada.
Zegarek ma służyć do codziennego noszenia zarówno do pracy jak i na wyprawy wakacyjne.
Moim warunkiem jest by zegarek pasował do bransolety typu "mesh", firma nie musi być zbyt prestiżowa aczkolwiek jakoś zegarka nie odstawał od przyzwoitych standardów wykonania w danej półce cenowej oraz był stosunkowo wygodny,
Cena jaką mogę przeznaczyć na zakup to 4tys zł.
W nadgarstku mam 17,5 cm, jestem młodym człowiekiem dlatego chciałbym połączyć w zegarku zarówno "szyk jak i luz codziennego" noszenia.
P.S.z góry zaznaczam, że zdjęcia zapożyczone są z internetu i mają charakter "zapoznawczy"
Pozdrawiam Daniel
-