Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dareczek

Saint honore

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam tej firmy, ale nie trafia w mój gust. Te rzymskie cyfry są tak monstrualne, że się nawet wszystkie nie zmieściły na tarczy.

Eta w środku sugeruje, że jakościowo nie jest to najniższa półka, ale za tysiąc euro można dostać mnóstwo fajnych, sprawdzonych zegarków japońskich, niemieckich lub szwajcarskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie będę się wymądrzał, bo i mi sama marka nic nie mówi, a i "swiss made" jeszcze o niczym nie świadczy. Eta to dobry znak, choć przychylam się do zdania jak wyżej, w kwocie ok. 4000-4500 zł jest już spory wybór zegarków od znanych i cenionych producentów i chyba właśnie w takim kierunku bym podążył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka jest ok, choć akurat ten model taki se ;)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Co nie zmienia faktu, że JA mając do wydania circa 1000 EURO, raczej szukałbym czegoś innego :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę się wymądrzał, bo i mi sama marka nic nie mówi...

A powinna!

Bo przecież jeśli ma w środku mechanizm ETA, to znaczy, że należy do Swatch Group ;)

Nie należy.

To francuska marka butikowa. Taki Maurice Lacroix i Frederique Constant, który nie odniósł światowego sukcesu.

980 € za ten zegarek to bardzo gruba przesada. A raczej - chwyt marketingowy. W sklepach internetowych zegarki tej marki sprzedaje się z 81% rabatem:

https://www.worldofwatches.com/saint-honore?product_list_order=price&product_list_dir=desc

:P 

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy może ktoś na żywca widział ten zegarek. Chodzi mi o to jak jest wykonany.

Znalazłem ten model w Polsce za 1500zł i dlatego zapytałem o tę markę.

Mi gdzieś wpadł w oko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem tego zegarka, ale 1500 zł za nowy zegarek nieznanej marki z ETA 2824, to cena akceptowalna. Na pewno nie zapłaciłbym 1000 euro, bo uważam, że to za dużo. Jeśli bardzo Ci się podoba, to weź, najwyżej zwrócisz. 

No chyba, że to używka, to wtedy wciąż jest to cena za wysoka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieznana marka to sprawa bardzo względna. Znam wiele fantastycznych zegarków na 2824 "nieznanych" marek, które hulają po kilka tys. Nie bronie SH, bo widziałem ją parę razy gdzieś na świecie i u nas w Yesie, ale założenie, że zegarek za 1000 EUR jest za drogi, bo nie znam marki się nie broni :). Zapewne mają grono wielbicieli, którzy cenią i płacą. Wyprzedaże paskudnych modeli w sieci nic nie znaczy. Nie takie marki można dostać tu, czy tam 30% ceny regularnej.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem tego zegarka, ale 1500 zł za nowy zegarek nieznanej marki z ETA 2824, to cena akceptowalna.

Pełna zgoda 1500 pln za nowy taki zegarek to dobra cena.

Nieznana marka to sprawa bardzo względna. Znam wiele fantastycznych zegarków na 2824 "nieznanych" marek, które hulają po kilka tys. Nie bronie SH, bo widziałem ją parę razy gdzieś na świecie i u nas w Yesie, ale założenie, że zegarek za 1000 EUR jest za drogi, bo nie znam marki się nie broni :). Zapewne mają grono wielbicieli, którzy cenią i płacą. Wyprzedaże paskudnych modeli w sieci nic nie znaczy. Nie takie marki można dostać tu, czy tam 30% ceny regularnej.

Tak jak napisał Kolega Tik Tak , jest bardzo wiele firm które nie sa u nas znane a sprzedają swoje produkty z tymi mechanizmami za podobne pieniądze.

Sporo microbrandów ze swoimi produktami jest już na takiej półce cenowej .

Wiadomo że nie każdy produkt się obroni ale kto zabroni tak się pozycjonować.

Dodatkowo nasz rynek jest mimo wszystko mały i dopiero się rozwijający tak więc wiele firm nie będzie jeszcze długo rozpoznawalne.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie twierdzę, że zegarki z Etą 2824 nie powinny kosztować więcej niż 1500 złotych. Jest wiele zegarków, które kosztują i są warte dużo więcej (np. Stowa, Laco, Sinn) ze względu na jakość wykonania, historię czy wersję mechanizmu (top) i jego zdobienie. 

Po prostu gdy widzę etę i anonimową dla mnie firmę, to biorąc pod uwagę, że koszt samej ety to kilkaset złotych i zakładając, ze zegarek będzie przyzwoicie wykonany jestem w stanie zaryzykować wspomnianą powyżej sumę. Oczywiście mogę się mylić w przypadku wyższej ceny i nie docenić firmy, ale wtedy albo się dokształcam albo nie kupuję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.