Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość lukasz14

Omega Constellation

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukasz14

Witam, jako, że to mój pierwszy post na tym forum to wypada abym się przedstawił. Mam na imię Łukasz, mam 14 lat, zegarkami interesuję się od zawsze a w to jak przyznają moi znajomi dziwaczne hobby wciągnął mnie ojciec.

Kupowałem jednak zegarki nowe... nie interesowały mnie antyki, do czasu kiedy nie znalazłem w zbiorach ojca Omegi. Oto ona:

post-0-0-38980300-1330693538.jpg

(zdjęcie aktualne)

Czy ktoś mógłby mi pomóc w wycenie tego modelu i czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile zapłaciłbym za renowacje tzn za przywrócenie koperty do oryginalnego wyglądu, uzupełnienie cyferblatu (centka obok godziny 10) oraz naprawa datownika (chodzi o to aby można go było ustawiać za pomocą śrubki). A co do wyceny to zegarek nigdy nie był rozbierany, nic prócz spinki nie było wymieniane (spinka niestety nieoryginalna), szkiełko niewymieniane jednak jak widać na zdjęciu z jedną rysą, która podczas noszenia jest niewidoczna, ponieważ położona jest bardzo nisko.

Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jest to okropna podróbka :!:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lukasz14

zapewniam, iż jest to oryginał :lol: jestem tego pewien w 100% A mógłby Pan mnie oświecić i uzasadnić swoją opinie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie wart zero złotych zero groszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lukasz14

ale czy moglibyście powiedziec dlaczego tak myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale czy moglibyście powiedziec dlaczego tak myślicie ?

Nikt Ci nie będzie wyjaśniał, jak za pierwszym rzutem oka rozpoznać nic nie wartą podróbę - nie o to chodzi.

Po przyjrzeniu się kilkuset zegarkom - przychodzi to łatwo.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lukasz14

Mimo wszystko dziękuje za pomoc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mimo wszystko dziękuje za pomoc :lol:

w tym wypadku odpowiedz "ależ nie ma za co" nabiera znaczenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zapewniam, iż jest to oryginał :lol: jestem tego pewien w 100% A mógłby Pan mnie oświecić i uzasadnić swoją opinie ?

Omega nigdy nie wypuściła tak brzydkiego i kiepsko wykonanego modelu :)

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo miło, że na naszym forum znalazł się "zarażony" zegarkową tematyką czternastolatek. Duch w narodzie nie ginie! Witamy Cie kolego serdecznie, niemniej troszkę przykro, że pierwszy kontakt był nieco niefortunny. Mam nadzieję, że ten incydent tylko pogłębi Twoje zainteresowanie zegarkami oryginalnami (nikt nie mówi, że to musi być drogie hobby) a może będzie to bodziec, żeby kiedyś sobie kupić prawdziwą Omegę Constellation. Uwierz mi, kupno wymarzonego zegarka daje duuużą przyjemność!

Czego ja i inni członkowie Klubu niwątpliwie Ci życzą.

Zaglądaj do nas częściej,

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech... taka ordynarna podrobka... az zal patrzec :lol:

ale przynajmniej juz sie dowiedziales, i nie "wpadniesz" przy kims, kto oryginal widzial z bliska :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lukasz14

Jestem bardzo zły, ponieważ jak się dowiedziałem dziadek wymienił się pallasem za tą omegę, a w dodatku dołożył stare seiko. Pallas był oryginalny, a ta omega mu się bardziej podobała, więc poszli do jakiegoś tam zegarmistrza a on stwierdził, że to oryginał i w ten sposób straciliśmy w rodzinie 2 dobre zegaki za jak się okazuje badziewie. Jednego czego się nauczyłem to to, że następnym razem będę sprawdzał czy zegarek jest oryginalny tylko w firmowych salonach marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sie co załamywac to dopiero początek przygody z zegarkami... Dziadziu chyba nie pomyslal ze takie cos jakby bylo w wersji takiej jak aspiruje czyli zlotej a nie zoltej kosztowałoby troche ponad 10 tysiecy ....Pozdrawiam młodego maniaka zegarkow :lol::)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lukasz14

Świętej Pamięci Dziadek powołał się na opinie zegarmistrza... dzikuje za pozdrowienia jednak to nie początek mej przygody z zegarkami, to początek nowego epizodu...kolekcjonerstwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
To bardzo miło, że na naszym forum znalazł się "zarażony" zegarkową tematyką czternastolatek. Duch w narodzie nie ginie! Witamy Cie kolego serdecznie, niemniej troszkę przykro, że pierwszy kontakt był nieco niefortunny. Mam nadzieję, że ten incydent tylko pogłębi Twoje zainteresowanie zegarkami oryginalnami (nikt nie mówi, że to musi być drogie hobby)

Otóż to. Jak ja miałem 14 lat to nosiłem zegarek Casio i byłem bardzo zadowolony. Nawet teraz zastanawiam się czy z czystego sentymentu nie nabyć G-Shocka :roll: :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.