Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Master Yoda

(bitwa zamknięta) "Nurek" @TigerBear vs @Master Yoda

Bitwa  

45 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś widzę dzień 'bolszewika" :), czepiamy się :)

Kazda ankieta jest publiczna ( widać kto i na które zdjęcie oddał głos), raz, przez przypadek zakradł się błąd w ankiecie i nicki głosujacych nie były widoczne).

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Techniki są dowolne, chyba ze uczestnicy ustalą inaczej.

W tym przypadku nie ustalili.

Więc wszystko jasne :) Wyrażam jedynie moje zaskoczenie różnym podejściem do bitwy. Smrodek mnie nie interesuje, a głosu nie oddałem, bo trudno jest wybrać lepszą pracę, gdy tak bardzo się różnią wykonaniem.

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś widzę dzień 'bolszewika" :), czepiamy się :)

Kazda ankieta jest publiczna ( widać kto i na które zdjęcie oddał głos), raz, przez przypadek zakradł się błąd w ankiecie i nicki głosujacych nie były widoczne).

Powiedziałbym, że większość ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc wszystko jasne :) Wyrażam jedynie moje zaskoczenie różnym podejściem do bitwy. Smrodek mnie nie interesuje, a głosu nie oddałem, bo trudno jest wybrać lepszą pracę, gdy tak bardzo się różnią wykonaniem.

Napiszę raz jeszcze :), jak możesz być czymś zaskoczony nie znając zasad zabawy?, co wynika z kontekstu ...

Trzeba jakąś logikę wprowadzić do dyskusji by ją podjąć.

Dodam ze ustalilismy iż nie komentujemy zdjęć przed końcem głosowania, czego też nie doczytałeś....

Rzeczone zdjęcie jest moje, podobnie jak i egzemplarz zegarka widoczny na fotografii, krople ktore powiekszają napis Seiko, i inne to też moje dzieło, resztę 'dodałem" uzywając techniki podwójnej ekspozycji.

Tyle.

Czy to Cię satysfakcjonuje?

Bitwę oddaję walkowerem koledze @TigerBear bo nie chce mi się już pisać w tym wątku...

( pózniej ogłoszę wynik)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosujący zdecydowali inaczej, więc walkower nieważny :) Nie ma się co denerwować. Zdjęcie jest Twoje, podoba się, więc o co chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Ty mi nic nie dodawaj.

Wynik jest widoczny powyżej.

I on jest właściwy.

Dodge, miał swoje zdanie w temacie i je wyraził.

Ty wyjasniles i jest ok.

Bez zamieszania proszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę raz jeszcze :), jak możesz być czymś zaskoczony nie znając zasad zabawy?, co wynika z kontekstu ...

Trzeba jakąś logikę wprowadzić do dyskusji by ją podjąć.

Dodam ze ustalilismy iż nie komentujemy zdjęć przed końcem głosowania, czego też nie doczytałeś....

Niepotrzebnie się tak obruszasz. Z zasadami się zapoznałem, właśnie stąd moje zaskoczenie. Komentarz dodałem już po zakończeniu głosowania - minęło 72h :)

Rzeczone zdjęcie jest moje, podobnie jak i egzemplarz zegarka widoczny na fotografii, krople ktore powiekszają napis Seiko, i inne to też moje dzieło, resztę 'dodałem" uzywając techniki podwójnej ekspozycji.

Tyle.

"Główne" zdjęcie kropli pochodzi ze zbioru PxHere: https://pxhere.com/en/photo/936636 ;)

j5RkE1y.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebnie się tak obruszasz. Z zasadami się zapoznałem, właśnie stąd moje zaskoczenie. Komentarz dodałem już po zakończeniu głosowania - minęło 72h :)

"Główne" zdjęcie kropli pochodzi ze zbioru PxHere: https://pxhere.com/en/photo/936636 ;)

No i co z tego?

Technika wykonania była dowolna, zgodnie z regulaminem zabawy, więc co chcesz przekazać?

Ale ja już to napisałem :lol:

Tyle.

Czy to Cię satysfakcjonuje?

Bitwę oddaję walkowerem koledze @TigerBear bo nie chce mi się już pisać w tym wątku...

( pózniej ogłoszę wynik)

Widzisz co napisałem? "Krople które powiększają napis Seiko"

post-107633-0-37939100-1555107214_thumb.jpg

Byś dalej nie musiał "czuć się zaskoczony" :lol:  :D , przeczytaj wcześniejsze ustalenia dotyczące "wyzwań" foto:

Panowie raz jeszcze, zasady ustalają uczestnicy, jeśli tego nie zrobią, lub regulamin nie zabrania, wszelkie techniki i formy obróbki są dozwolone.

Ktoś chce zrobić zdjęcie Monstera którego trzyma w ręku Godzilla, proszę bardzo, byle było to zgodne z ustaleniami i podobało się głosującym, to zabawa ;) 

Panowie, po pierwsze to wątek z regulaminem i wynikami ( uwagi można zamieszczać w każdej bitwie i  konkursie -_- ), po drugie, trzeci raz piszę, każdy może ustalić zasady z przeciwnikiem i nikomu nic do tego.

W konkursie miesięcznym regulamin przewiduje maksymalną wielkość zdjęcia, temat, technika i forma jest dowolna, tu autor sam decyduje jakiej użyje.

Czy to będzie fotomontaż, czy surowy kadr, wolna wola, ocenią głosujący.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę niepotrzebnie się emocjonujesz. Zasady są mi znane i jak zapewne ze zrozumieniem przeczytałeś, moje zaskoczenie nie dotyczyło zasad, a różnicy w podejściu do tej samej bitwy. Nie krytykuję zasad i nie kwestionuję wybranego oręża. Pisałem jedynie o rozbieżnych technikach prac biorących udział w tym samym pojedynku.

Widzisz co napisałem?

Widzę co napisałeś :) Czepiając się jednak słówek:

Tyle.

Tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę niepotrzebnie się emocjonujesz. Zasady są mi znane i jak zapewne ze zrozumieniem przeczytałeś, moje zaskoczenie nie dotyczyło zasad, a różnicy w podejściu do tej samej bitwy. Nie krytykuję zasad i nie kwestionuję wybranego oręża. Pisałem jedynie o rozbieżnych technikach prac biorących udział w tym samym pojedynku.

Nie emocjonuję się, tylko mnie irytujesz swoimi postami :)

Jak znane są Ci zasady, czyli każda technika dozwolona, skąd u Ciebie jakieś zdziwienie, czego się doszukujesz, co Cię boli???

To że w bitwie pojawiły się zdjęcia wykonane, jak słusznie zauważyłeś w różnych technikach, bo innych obostrzeń dotyczących zdjęć uczestnicy nie wyznaczyli, w czym masz problem?

Tym bardziej że, ani nie jesteś uczestnikiem tej zabawy, ani nie głosowałeś nawet....

Ba, w żadnym z konkursów nie brałeś udziału.

Widzę co napisałeś :) Czepiając się jednak słówek:

Zauważyłeś na zdjęciu zegarka jedną kroplę?, ja ich widzę więcej....

Reasumując, zdjęcie wykonałem zgodnie z regulaminem, zbyt długo jestem na forum, i zbyt wielu mam tu "przyjaciół" bym nie zdawał sobie sprawy że część , nawet nie biorąca udziału w zabawie będzie "szukać dziury w całym".

Wiem też, że podobne uwagi powodują to że na forum mało kto się angażuje w życie forumowe z powodu ..."podobnych uwag", lepiej napisać "gratuluję zakupu" i mieć "święty spokój".....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że za bardzo przeżywasz proste wypowiedzi. Skomentowałem zdjęcia, po czym spytałeś się o związek mojego komentarza z tematem, wiec odpowiedziałem i skończyłem pisząc "to wszystko gra" oraz "wszystko jasne". Niepotrzebnie drążyłeś dalej i irytowałeś się moimi postami :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że za bardzo przeżywasz proste wypowiedzi. Skomentowałem zdjęcia, po czym spytałeś się o związek mojego komentarza z tematem, wiec odpowiedziałem i skończyłem pisząc "to wszystko gra" oraz "wszystko jasne". Niepotrzebnie drążyłeś dalej i irytowałeś się moimi postami :P

Proszę Cię ^_^ , potrafię czytać ze zrozumieniem...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest już w pełni przejrzyste i zrozumiałe. Lepiej? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z wcześniejszą deklaracją, poddaję bitwę .

Wygrywa walkowerem @TigerBear

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W tym wypadku słuszna decyzja wg mnie. "Pożyczona" kropla robi 70 % tego zdjęcia i w zdecydowanym stopniu wpływa na odbiór i ocenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ja tam głosowałem, jak głosowałem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że w konkursie, bądź co bądź, fotograficznym podstawową zasadą powinno być jednak użycie zdjęć własnego autorstwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Myślę, że nie ma o czym dyskutować.

Moje zdanie na temat zdjęć montowanych wyraziłem w innym wątku.

To wyzwanie podjąłem świadomie.

Wynik przyjmuję na klatę -ten właściwy - i gratuluję Zwycięzcy.

Nie widzę Marek powodów żebyś oddawał mi go.

Jeśli nie zgadzasz się z tym, to anulujmy pojedynek i będzie po ptokach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można pożyczyć pomysł, ale cały motyw?! Dodge66, masz dobre oko i ten szósty zmysł...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że część ma w dalszym ciągu jakiś problem?

Raz jeszcze:

Panowie raz jeszcze, zasady ustalają uczestnicy, jeśli tego nie zrobią, lub regulamin nie zabrania, wszelkie techniki i formy obróbki są dozwolone.

Ktoś chce zrobić zdjęcie Monstera którego trzyma w ręku Godzilla, proszę bardzo, byle było to zgodne z ustaleniami i podobało się głosującym, to zabawa ;) 

Panowie, po pierwsze to wątek z regulaminem i wynikami ( uwagi można zamieszczać w każdej bitwie i  konkursie -_- ), po drugie, trzeci raz piszę, każdy może ustalić zasady z przeciwnikiem i nikomu nic do tego.

W konkursie miesięcznym regulamin przewiduje maksymalną wielkość zdjęcia, temat, technika i forma jest dowolna, tu autor sam decyduje jakiej użyje.

Czy to będzie fotomontaż, czy surowy kadr, wolna wola, ocenią głosujący.

Bitwę poddałem walkowerem by uniknąć komentarzy tych co mają problem ze zrozumieniem tekstu pisanego, jednak jak widać mało, co mam zrobić? :rolleyes:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijam wszelkie moralniaki. Macie aparaty, więc fotoszopy powinny być tylko żeby podbić, podciągnąć trochę fotkę, ewentualnie wyczyścić z syfu.

Stawiałbym na zabawy fotograficzne, a nie graficzne. Co innego gdyby ktoś robił podwójną ekspozycję prosto z puchy - to już technika fotografowania i trzeba umieć ja sobie zaplanować i wykonać.

Dodatkowo byłbym za tym, żeby pod dane wyzwanie wykonywać fotografię, a nie przekopywać dysk w nadziei że coś podpasuje. Wrócę do takich zabaw z chęcią, na ten moment nie biorę już udziału - nie dlatego, że dostałem baty od tygrysomisia:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz jeszcze:

Bitwę poddałem walkowerem by uniknąć komentarzy tych co mają problem ze zrozumieniem tekstu pisanego, jednak jak widać mało, co mam zrobić? :rolleyes:

Technika i forma OBRÓBKI, a nie korzystanie z gotowych nie swoich zdjęć.

Chyba nie ja mam problem za zrozumieniem.

Jak pewnie zauważyłeś, wcześniej broniłem tej pracy, wierząc w deklarację, że WSZYSTKO jest Twojego autorstwa. Niestety prawda okazała się inna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz jeszcze:

Marku, zgłosić wątek do usunięcia. A na przyszłość - grać fair!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dość, dziękuję, nie mam ochoty ani zdrowia by wdawać się w przepychanki.

Konkursy miesięczne były organizowane zgodnie z zasadami fotografii i traktowane z należną uwagą ( koledzy sporo pracy wkładali w swoje obrazy)

'Bitwy' mialy byc luzną zabawą,alternatywą z wszystkimi chwytami dozwolonymi,"fotoszopami i montażami' o czym kilka razy pisałem.

Jak widać, bez sensu, teraz część ma swoje racje, ok, rozumiem.

Aktualne bitwy doprowadzę do końca, wstawie tabelę z wynikami, i tym zakończę tą zabawę.

Wszystkim dziękuję , i życzę milego weekendu, skutecznie odwiedliście mnie od zaangazowania w tą zabawę i inne formy aktywności forumowej, wracamy do nowych nabytków i "wow, graty, mega petarda" :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.