Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kano

Który G-SHOCK cyfrowy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem posiadaczem zegarka G-shock GA-100-1A1ER.

Fajnie się prezentuje, ma fajne funkcje i w ogóle..
Tyle, że z tych funkcji ciężko się korzysta, kiedy wskazówki zasłaniają wyświetlacze. Dodatkowo, jak jest ciemno to podświetlenie dobrze podświetla tylko wskazówki.
Dlatego rozglądam się za G-Shockiem elektronikiem. Podświetlenie całego wyświetlacza.

Cenowo - do 500zł, a najlepiej do 400 :-)

Mam kilka pytań w związku z tym.

Często polecacie tu GW-5610-1ER, a czym on się różni od DW-5600E-1VZ ?

Inny typ który mi się wizualnie podoba to:
- GLS-6900-1ER, ale be tych drucików

- DW-6900LU-8ER, ale trochę za bardzo podobny do tego co mam (GA-100)

- DW-6900LU-3ER, ale nie wiem jak będzie się sprawdzał taki wyświetlacz, negatyw
- DW-5750E-1ER - przyznam że to jeden z faworytów

Nie wiem czy celować w kostki, czy raczej w takie z okrągłą kopertą.. Chciałbym coś mniejszego niż GA-100.

Zegarek ma służyć - na co dzień i do treningów, gdzie potrzebuję stoper, albo timer - np. co 2min mi pika..
Gdyby wskazówki w GA-100 w pewnych godzinach nie zasłaniały wyświetlacza, to byłby OK.

Z innych które sobie pozapisywałem to G-7900-1ER

albo nie-G-shock: CASIO TRT-110H 1AV

Czy te zegarki różnią się funkcjonalnością??? Cenowo są podobne 300-400zł, jak popatrzę na wyświetlacz to są podobne.

Z innej beczki - jak w Polsce sprawdza się zegarek na baterię słoneczną? :-)

Ktoś coś poleci, doradzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czego używasz i jakich funkcji i co Ci najbardziej potrzebne. Co do solar co kto lubi. Ja osobiście nie jestem ich zwolennikiem jeżeli masz kilka zegarków i nosisz ten na który masz ochotę. U mnie bywa że jeden zegarek mecze pół roku gdy pozostałe leżą w szafce. Owszem można bawić się w wystawianie na słońce itp ale czy na tym to wszystko polega? Ja mam osobiście najtańszy chyba z możliwych g shock. G-2900 Fakt nie wygląda super efekciarsko ale jest wół nie do zdarcia. Stoper z funkcją okrążeń, kilka alarmów ciekawostka można ustawić alarm z notatka, można zapisywać notatki i zabezpieczyć hasłem. Bateria żywotność około 10 lat. Po tym okresie mogę kupić nowy model zamiast zmieniać baterie. Żywotność akumulatorków w solarnych to ok 10-15 lat jak odpowiednio są naładowane a jak nie dba się o poziom naładowania potrafią paść po dwóch trzech latach. Z dostępnością akumulatorów bywa różnie. Ale to już jak mówię. Każdy lubi coś innego. :) o wymienionych modelach nie wiele mogę powiedzieć bo nie są w moim guście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo podpowiedziałeś ! :-)
Dzięki.

Różnie z tym noszeniem jest. Mogę nosić długo zegarek, a mogę i nie nosić np. miesiąc..

DW-5600E-1VZ a GW-M5610-1ER różnią się chyba tym, że drugi ma baterię słoneczną.

Potrzebuję stoper i timer. Timer bardziej taki od 1-100min, niż jakieś 10godzin. Właśnie pod trening, gdzie ustawię sobie np. co 3min. żeby zaczynać kolejną serię :-)

G-2900 nie rozważałem, ale też fajnie się prezentuje.
Czy te wyświetlacze na górze mają coś konkretnego pokazywać, czy to tylko ozdoba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W g-2900 możesz ustawić do 24h timer a najmniej minute i jest funkcja rpt więc myślę że Tobie stukanie. Te wyświetlacze to takie ozdoby :) moim zdaniem do treningu ten jest dobry bo ma dobrze widoczny duży wyświetlacz. Możesz jeszcze poczytać o g-7700 ten jest typowo dla sportowców z tego co kojarzę rozbudowany ma stoper i możliwe że timer. Już nie pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo podpowiedziałeś ! :-)

Dzięki.

Różnie z tym noszeniem jest. Mogę nosić długo zegarek, a mogę i nie nosić np. miesiąc..

DW-5600E-1VZ a GW-M5610-1ER różnią się chyba tym, że drugi ma baterię słoneczną.

Potrzebuję stoper i timer. Timer bardziej taki od 1-100min, niż jakieś 10godzin. Właśnie pod trening, gdzie ustawię sobie np. co 3min. żeby zaczynać kolejną serię :-)

G-2900 nie rozważałem, ale też fajnie się prezentuje.

Czy te wyświetlacze na górze mają coś konkretnego pokazywać, czy to tylko ozdoba?

GW-M5610 ma czas światowy, nie pokazuje aktualnej godziny na jednym ekranie ze stoperem czy timerem, no i oprócz baterii słonecznej ma jeszcze synchronizację radiową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mi się rozjasniło.

GLS-6900-1ER

G-2900F-1VER

DW-5750E-1ER

DW-5600-1VZ

To moje aktualne typy. Takie delikatniejsze niż GA-100 :-)

Co do funkcjonalności, to zegarki 5750e i 5600 są takie same?

Wyswietlacz wygląda identycznie.

GLS 6900 też mi się podoba, tylko bez tego drucika.. Dodatkowo zegarek ten ma taki stoper, że można go odpalić ileś tam sekund/minut przed startem.

Nie znalazłem fajnego filmu z opisem funkcji. Może ktoś coś podlinkuje? Najlepiej po polsku, ale po angielsku też będzie ok.

2900 też rozważam.

Nie korzystam z alarmów, multialarmow, ale zawsze lepiej mieć ich więcej niż mniej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężki wybór. Zrób wyliczanke:) u mnie wygrał g2900 że względu na baterie. Ale GLS 6900 też ma żywotność 7 lat o ile się nie mylę. Teraz po prostu odpal specyfikację i wygląd tych zegarków i popatrz na wszystkie porównaj i zdecyduj :) PS dla mnie brzydki jak noc listopadowa jest dw5750 ale to moja opinia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do podobania się, to wiadomo, że opinie bardzo subiektywne.

Wizualnie - pierwszy odpadł 5600.

Nastepnie porównując pozostałe, to 5750 odpadł, bo ma 1 alarm tylko. Pewnie i tak jeden by mi wystarczył..

Zostaje 6900 i 2900.

2900 ma te żagle tak dla ozdoby.

Yacht timer kontra timer wędkarski.

Yacht to wiadomo - odliczany jest czas do startu stopera. Nie Wien czy można go ustawiać, czy odgórnie jest podany.

Timer wędkarski - nie kumam co to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co to jest i nie mogę doczytać. Nie mam pojęcia czemu jest podany w g2900 timer wędkarski jest określany na podstawie faz księżyców ale mogę się mylić. Mam nadzieję że wypowie się ktoś kto ma i korzysta z tej funkcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padło na 6900. Bardziej w stylu g-shock'owym ;-)

Chociaż 2900 też jest dobra opcja i nawet cenowo jest bdb! Może kiedyś synowi kupię..

Sklep zegarki24.pl będzie ok?

Jest najtaniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.