Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Master Yoda

(BITWA ZAMKNIĘTA) Wyzwanie, "Nurek w naturalnym środowisku", @Wacor vs @Master Yoda

Nurek  

46 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

"Nurek w naturalnym środowisku"

Zapraszamy do głosowania z kolegą Wacor! :)

Zdjęcie nr 1
post-107633-0-02385800-1556377355_thumb.jpg

Zdjęcie nr 2 post-107633-0-31506600-1556377362_thumb.jpg

Zgodnie z regulamin proszę o:
Zabrania się komentowania walorów estetycznych zdjęć przed końcem głosowania, podobnie jak i pisanie "zagłosowałem, oddany głos" itp, ankiety są publiczne, widać kto na jakie zdjęcie oddał głos.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bitwę wygrywa.... @Master Yoda z wynikiem 33:11.

Dziękuję zawodnikowi z przeciwnego narożnika i sędziom za sprawiedliwe punktowane :)

Ciekaw jestem komentarzy, zapraszam!

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Ja miałem, powiem szczerze, dylemat.

Bo...

Pierwsza fota podoba mi się bardziej, tak ogólnie, ale to "środowisko" coś mi nie pasuje.

Druga mniej urodliwa, ale w temacie, tzn. do połowy ;)

No i gratuluję oczywiście, obu Panom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam, dylematu od początku nie miałem, od razu widać że pomysłodawca i organizator konkursów zlitował się i nie zdyskwalifikował pierwszego zdjęcia ;) Na pierwszym zdjęciu jest nurek, ale "biurowy", a nie w środowisku naturalny, tak więc porażka :(

Drugie przynajmniej w swoim środowisku, jakościowo też mi się podoba (więcej nie napiszę, bo o jakości średnio jestem w temacie), przynajmniej odcisków palców nie widać tak jak na pierwszym, rozmyły się, he, he :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję przeciwnikowi wygranej, mam nadzieję, że przyjdzie mi się zrewanżować.

Też miałem dylemat z moim zdjęciem, ale uznałem, że podejście do tematu z przekąsem może przynieść efekt...nie udało się;) ale nie oszukujmy się: myślę, że dla 90% diverów naturalnym środowiskiem jest biurko, a ich koperty zdobią rysy od desk divingu, a nie od przypadkowego zahaczenia o rafę koralową :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem, powiem szczerze, dylemat.

Bo...

Pierwsza fota podoba mi się bardziej, tak ogólnie, ale to "środowisko" coś mi nie pasuje.

Druga mniej urodliwa, ale w temacie, tzn. do połowy ;)

Na początek podziękuję za głos na zdjęcie, i głos komentarza.

Widzisz "Tygrysie", bitwy maja swoje tematy, i zegarek nurkowy w naturalnym środowisku to nie jest zegarek na biurku.

Kompletne odejście od tematu, i nawet gdyby zdjęcie było zrobione przez zdobywce World Press Photo nie powinno być brane pod uwagę.

W innym przypadku gdy tematem będzie np "Zegarek do garnituru", a ktoś wysle Casio G Shocka a inni na niego zaglosuja bo "zdjęcie ładne" zabawa zatraca sens.

Mam też pytanie do głosujących na zdjęcie przeciwnika, gdzie dostrzegli to naturalne środowisko nurkowe?

Bardzo mnie ta kwestia zastanawia, być może czegoś nie dostrzegam?, co jest możliwe oczywiście..

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Wiem !!!  Przecież to mapa morska !!!   ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem !!!  Przecież to mapa morska !!!    ;)

Tygryso - Misiu, nawet to, to nie leżało koło mapy morskiej, mapa morska spaliłaby się ze wstydu gdyby to usłyszała :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem !!!  Przecież to mapa morska !!!   ;)

Mnie to wygląda na instrukcję montażu meblościanki z IKEA... :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

No może trochę naciągnąłem, Piotruś :)

Żartuję oczywiście. 

Skoro ktoś głosował na zdjęcie Wacora, to znaczy, że podobało mu się. Mnie też sie podoba, ale nie jest w temacie. Stąd taka decyzja o głosie.

Marka jest zdecydowanie bardziej, ale jakby się uprzeć "kałuża"  też nie jest naturalnym środowiskiem zegarka do nurkowania ;)

Oba zdjęcia fajne i zapewniły fajną zabawę, bo chyba o to tu chodzi ( ?) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek podziękuję za głos na zdjęcie, i głos komentarza.

Widzisz "Tygrysie", bitwy maja swoje tematy, i zegarek nurkowy w naturalnym środowisku to nie jest zegarek na biurku.

Kompletne odejście od tematu, i nawet gdyby zdjęcie było zrobione przez zdobywce World Press Photo nie powinno być brane pod uwagę.

W innym przypadku gdy tematem będzie np "Zegarek do garnituru", a ktoś wysle Casio G Shocka a inni na niego zaglosuja bo "zdjęcie ładne" zabawa zatraca sens.

Mam też pytanie do głosujących na zdjęcie przeciwnika, gdzie dostrzegli to naturalne środowisko nurkowe?

Bardzo mnie ta kwestia zastanawia, być może czegoś nie dostrzegam?, co jest możliwe oczywiście..

Nurek to ktoś kto wykonuje pracę podwodne. Technika, sprzęt, maszyny to naturalne środowisko nurka.

Czy teraz coś bardziej?

Chyba, że chodziło bardziej o płetwonurka. To pewnie woda, kolor, rafy i takie mikrokaczeńce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Nurek to ktoś kto wykonuje pracę podwodne. Technika, sprzęt, maszyny to naturalne środowisko nurka.

Czy teraz coś bardziej?

Chyba, że chodziło bardziej o płetwonurka. To pewnie woda, kolor, rafy i takie mikrokaczeńce.

Ależ Ty precyzyjny jesteś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka jest zdecydowanie bardziej, ale jakby się uprzeć "kałuża"  też nie jest naturalnym środowiskiem zegarka do nurkowania ;)

To staw przy pałacu Krasiński w Warszawie, nie kałuża. :)

Czy teraz coś bardziej?

Nie, chodziło o to by zrozumieć temat, ale jak widać jest to problemem, a może to celowe zachowanie?

Tak, stawiam na to drugie :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

To staw przy pałacu Krasiński w Warszawie, nie kałuża. :)

Napisałem w cudzysłowie. Chodziło mi raczej o głębokość tego akwenu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz po rozbiorze na czynniki pierwsze i po przeanalizowaniu wszystkich czynników, to okaże się że za mało wody w kałuży było, aby uznać ją jako naturalne środowisko nurka. :P

Tu się zgodzę, ale nie wymagajmy cudów, ale przynajmniej zbliżenia do tematu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Równowaga musi być zachowana :)

Nie wiem jak Wy, ale  ja pisze cały czas z przymrużeniem oka. Toż to zabawa, choć temat zobowiązuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co, do powt

Równowaga musi być zachowana :)

He, he powiedział pół Tygrys, pół Miś, he, he :P:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

I to jest właśnie równowaga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewanż?

Tym razem nie bawimy się konwencją, czyli dosłownie: nurek w naturalnym środowisku, nie na biurku ani nie w kotłowni. Za naturalne środowisko nurka uznajemy środowisko wodne, od plaży aż po głębiny morskie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać każdy ma swoje kryteria oceny, które zdjęcie jest dla niego atrakcyjne. Jak rozumiem po to są komentarze żeby o tym opowiedzieć. Zapytałeś wprost dostałeś odpowiedź. Nie ma co w każdej kropce i pauzie podejrzewać spisku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewanż?

Tym razem nie bawimy się konwencją, czyli dosłownie: nurek w naturalnym środowisku, nie na biurku ani nie w kotłowni. Za naturalne środowisko nurka uznajemy środowisko wodne, od plaży aż po głębiny morskie :D

Zgoda.

Napisz wyzwanie po weekendzie majowym

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze ja swoje 3 grosze dodam. Pierwsze zdjęcie jakkolwiek prezentuje piękny zegarek, to ma mocno nietrafioną konwencję. Argument, że divery to coraz częściej desk-diving, a nie diving jest dość trafny, ale nadal to zdjęcie nie pokazuje jakiegoś "biurkowego" zacięcia, co mogłoby ten pomysł obronić. No, po prostu nie widzę tego. 
Zdjęcie drugie z kolei strasznie mnie gryzło, że nie jest symetryczne, że tarcza nie jest w środku kadru na przykład. Wyszłoby z tego dużo lepsze zdjęcie wtedy, ale i tak połączenie mocno stonowanego nurka (czarna tarcza bez udziwnień, czarny pasek, srebrna masywna koperta) z żywymi kolorami w wodzie fajnie zagrało.

Dobrze, że pojedynek był puszczony (mimo, że zdjęcie pierwsze wygląda trochę jakby "co ja tu mam w galerii pasującego...") bo zaraz byłyby krzyki jaki to organizator zły i niedobry, zwłaszcza że sam brał udział akurat. 

Czekam na porządny rewanż panowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem drugie zdjęcie, które było zgodne z tematem, ale jednak postanowiłem wysłać te, które wysłałem. Może rzeczywiście za mało biurka w biurku w tym zdjęciu, ale ja na swoim więcej nie widzę ;)

No nic, to jest zabawa i szkoda, że nie można dodać tytułu swojego zdjęcia - wtedy byłoby to może bardziej czytelne...

...
...

:PBenicio-Del-Toro-Casio-G-Shock-GX-56BB-1

burn_after_reading_013.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że g-shocki można ubrać do koszuli, to każdy wie. Na wesele też można pójść w jeansach i koszuli z krótkim rękawem. Tylko czy społeczny konstrukt jakim jest moda i czymś co ukonstytuowało się w naszej świadomości jako poczucie dobrego smaku/savoir vivre nam na to pozwala? To już inna sprawa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.