Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

karol3k

Casio A168WG-9EF (RETRO)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio kupiłem sobie zegarek CASIO A168WG-9EF

jednak mam wątpliwości co do niego oryginalności w internecie po wpisaniu modelu wyskakują mi tylko zegarki ze srebrną bransoletą w środku mój ma złotą  . na filmach porównujących oryginał i podróbę własnie podróba ma w środku złotą bransoletę . dostałem do zegarka paragon i kartę gwarancyjną zibi ale ? pytając sprzedającego odpisał mi : "producent zmienił wersję, otrzymał Pan nowszy model.,Oryginalność może Pani potwierdzić w każdym autoryzowanym punkcie Casio zibi." czy to możliwe żeby firma CASIO która od lat dawała inne bransolety w danym modelu nagle coś zmieniła ?  chyba nie ?!

post-52785-0-18981900-1557563289_thumb.jpg

post-52785-0-11622400-1557563308_thumb.jpg

post-52785-0-27031900-1557563322_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W telegraficznym skrócie: masz na 100% oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek jest oryginalny

<script src="//widget.time.is/t.js"></script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czym poznajcie to panowie i skąd ta inna bransoleta ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Karta gwarancyjna Zibi S.A. Żaden dealer nie wystawiłby karty gwarancyjnej Zibi do podrobionego zegarka, bo strzeliłby sobie w kolano tracąc autoryzację.

2. Oryginalna przywieszka z nazwą modelu i kodem EAN.

3. Naklejka w formie hologramu potwierdzająca autentyczność zegarka.

4. Oryginalne pudełko.

P.S. Żaden dealer nie wystawiłby dowodu zakupu w formie paragonu do podrobionego zegarka, bo odpowiednie służby zrobiłyby mu kontrolę, wlepiły odpowiednie kary i albo zamknąłby firmę albo bardzo dotkliwie dostał po kieszeni.

Reasumując: kupując w sklepach stacjonarnych zajmujących się sprzedażą zegarków i dodatkowo posiadających autoryzację Zibi S.A. masz gwarancję, że kupujesz oryginał. W sklepach internetowych działających pod własną domeną tak samo. Wysyp podróbek znajdziesz u sprzedawców "prywatnych", gdzie nie dostajesz dowodu zakupu, głównie potrale ogłoszeniowe są pełne tego typu ofert.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, nie odpowiedziałeś skąd inna bransoleta :D;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś reakcja Casio na spadek sprzedaży i modyfikacja technologii pozłacania, bo też pamiętam, że w tych modelach było złocenie tylko od góry, no i nie było to złocenie najtrwalsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.