milektom 0 #1 Napisano 24 Czerwca 2019 Dobry wieczór wszystkim, proszę o poradę w wyborze pomiędzy klasycznym żòłwiem, a żòłwiem w wersji mini. Obwód mojego nadgarstka to ok.15,5cm. Z przeczytanych przeze mnie artykułów wybija zdanie, że bardziej pasowałby na mnie mniejszy żółw. Niestety nie jestem w stanie sprawdzić tego na żywo. Stąd moje pytania, co polecacie? Jak nosi się żółwia na pasku? Z góry dzięki za wszelką pomoc! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_harry 16 #2 Napisano 24 Czerwca 2019 Na pasku żółwia się nie nosi, bo po co? Bo z bransoletą za ciężki? To kup zegarek dostosowany do twojej ręki.Nic gorszego niż chudziak przechylający się pod ciężarem zegarka. Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj.J 43 #3 Napisano 24 Czerwca 2019 Nie czułem się dobrze przymierzając klasycznego, a mam nadgarstek 17 cm. Nie miałem jednak okazji porównać go z mniejszym. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milektom 0 #4 Napisano 24 Czerwca 2019 Wielkie dzięki:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #5 Napisano 24 Czerwca 2019 Polecam szczerze "Mini Turtle" na wąski nadgarstek. Przymierzałem - jeden z lepiej leżących zegarków tego typu. Kiedyś go kupię 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72643 #6 Napisano 24 Czerwca 2019 Mój syn ma obecnie w nadgarstku 16,5... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marazm 3 #7 Napisano 26 Czerwca 2019 Przy tym obwodzie to zdecydowanie lepsza byłaby mniejsza wersja ale radzę jednak przed zakupem przymierzyć. Ja też robiłem podchody pod mini-żółwia ale ostatecznie zostałem przy moim starym dobrym SKX013. Problem z tymi seikowymi wersjami mini zegarków jest taki, że trochę tracą one proporcje poprzez pomniejszenie średnicy koperty przy jednoczesnym pozostawieniu tej samej grubości co w większym zegarku. Tak jest w SKX007/013 i z tego co czytam to również w żółwiach. Dlatego kupując w ciemno bez przymiarki później może to trochę przeszkadzać. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PrezesPolski #8 Napisano 27 Czerwca 2019 Nie dostrzegłem zachwiania proporcji w mini żółwiu, którego bardzo ciepło wspominam. Mam nadgarstek 17,5 może 18 i było bardzo ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milektom 0 #9 Napisano 9 Lipca 2019 Panowie, a jak wypada mini żółw w porównaniu do orienta ray 2? Chodzi mi o rozmiar, wykonanie, ogólne odczucia itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach