Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MikeSev

AW-61

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś spotkałem "znajomego" z lokalnego specyficznego elementu społecznego, który przy okazji zaciągnął mnie do siebie na chwilę i nakłaniał do kupna po okazyjnych cenach różnego rodzaju gadżetów. W oko wpadł mi ten zegarek, który postanowiłem wziąć ze sobą i oszacować. Zegarek nie śmiga, ale gościu zapewnia, że to tylko bateria. Design samego zegarka wydaje mi się ciekawy. Kupiłem za symboliczną kwotę dwóch piw - chcę oddać do zegarmajstra żeby ogarnął temat.

Poniżej załączam zdjęcia owego zegarka:

Ktoś może ogarnia co to za model i powie coś więcej? Tak, wiem, że to tylko Casio :)

post-109352-0-07588700-1562526268_thumb.jpg

post-109352-0-81411600-1562526279_thumb.jpg

post-109352-0-33065200-1562526291_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyczny ana-digi od Casio.

Wymienisz baterię - jest spora szansa, że wstanie, o ile bateria się nie wylała.

Dopasujesz jakiś pasek Casio, jest ich sporo

I na rękę :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyczny ana-digi od Casio.

Wymienisz baterię - jest spora szansa, że wstanie, o ile bateria się nie wylała.

Dopasujesz jakiś pasek Casio, jest ich sporo

I na rękę :)

Dzięki. Były na nim fragmenty jakiegoś paska, który dosłownie się rozpadł mi w rękach. Coś będę musiał wynaleźć. Chciałbym go doprowadzić do lepszego stanu, jeśli się da.

Produkowany od lutego '98. Tu jest instrukcja: https://support.casio.com/storage/en/manual/pdf/EN/009/qw1750.pdf

Dziękuję. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MikeSev Ten zegarek to dokładnie model AW-61-1EVMQ, model ten miał premierę w lutym 1998 roku. Nadal da się do niego zamówić pasek, teleskopy, wkręty mocujące dekielek oraz pierścienie Segera blokujące przyciski. Ciekawa konstrukcja ana-digi, choć nie podejrzewam, aby w tym modelu wskazania analogowe były w jakikolwiek sposób powiązane z cyfrowymi - raczej analogowy zegarek chodzi "sobie", a cyfrowy "sobie". Niemniej ciekawy youngtimer. Jeśli tylko ruszy po wymianie baterii, to będziesz miał fajną ciekawostkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze, że ten model ma świetne podświetlenie tarczy.

Mam go u siebie, tylko jak właśnie sprawdziłem, one miały zasilanie na dwie baterie i u mnie wskazówki już nie chodzą.

Czas na wymianę baterii :)

Tutaj masz więcej:

http://zonacasio.blogspot.com/2013/04/aquellos-extranos-casio-de-los-90-aw-61.html

da się przetłumaczyć ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.