MikeSev 5 #1 Napisano 7 Lipca 2019 Dziś spotkałem "znajomego" z lokalnego specyficznego elementu społecznego, który przy okazji zaciągnął mnie do siebie na chwilę i nakłaniał do kupna po okazyjnych cenach różnego rodzaju gadżetów. W oko wpadł mi ten zegarek, który postanowiłem wziąć ze sobą i oszacować. Zegarek nie śmiga, ale gościu zapewnia, że to tylko bateria. Design samego zegarka wydaje mi się ciekawy. Kupiłem za symboliczną kwotę dwóch piw - chcę oddać do zegarmajstra żeby ogarnął temat. Poniżej załączam zdjęcia owego zegarka: Ktoś może ogarnia co to za model i powie coś więcej? Tak, wiem, że to tylko Casio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7263 #2 Napisano 7 Lipca 2019 Klasyczny ana-digi od Casio.Wymienisz baterię - jest spora szansa, że wstanie, o ile bateria się nie wylała.Dopasujesz jakiś pasek Casio, jest ich sporoI na rękę 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #3 Napisano 7 Lipca 2019 Produkowany od lutego '98. Tu jest instrukcja: https://support.casio.com/storage/en/manual/pdf/EN/009/qw1750.pdf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MikeSev 5 #4 Napisano 7 Lipca 2019 Klasyczny ana-digi od Casio.Wymienisz baterię - jest spora szansa, że wstanie, o ile bateria się nie wylała.Dopasujesz jakiś pasek Casio, jest ich sporoI na rękę Dzięki. Były na nim fragmenty jakiegoś paska, który dosłownie się rozpadł mi w rękach. Coś będę musiał wynaleźć. Chciałbym go doprowadzić do lepszego stanu, jeśli się da.Produkowany od lutego '98. Tu jest instrukcja: https://support.casio.com/storage/en/manual/pdf/EN/009/qw1750.pdfDziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9868 #5 Napisano 7 Lipca 2019 @MikeSev Ten zegarek to dokładnie model AW-61-1EVMQ, model ten miał premierę w lutym 1998 roku. Nadal da się do niego zamówić pasek, teleskopy, wkręty mocujące dekielek oraz pierścienie Segera blokujące przyciski. Ciekawa konstrukcja ana-digi, choć nie podejrzewam, aby w tym modelu wskazania analogowe były w jakikolwiek sposób powiązane z cyfrowymi - raczej analogowy zegarek chodzi "sobie", a cyfrowy "sobie". Niemniej ciekawy youngtimer. Jeśli tylko ruszy po wymianie baterii, to będziesz miał fajną ciekawostkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7263 #6 Napisano 8 Lipca 2019 Dodam jeszcze, że ten model ma świetne podświetlenie tarczy.Mam go u siebie, tylko jak właśnie sprawdziłem, one miały zasilanie na dwie baterie i u mnie wskazówki już nie chodzą.Czas na wymianę baterii Tutaj masz więcej:http://zonacasio.blogspot.com/2013/04/aquellos-extranos-casio-de-los-90-aw-61.html da się przetłumaczyć 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach