Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

katarzyna50

Tissot le locle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne grono

Co prawda od dłuższego czasu z zainteresowaniem czytam forum i dopiero zaczynam przygodę z zegarkami i nie mogę sobie poradzić z problemem stwierdzenia orginalności zegarka. Zegarek to tissot le locle automatic Oglądam, porównuje i nic. Może znajdzie się ktoś kto mi pomoże. Zdjęcia nie są dobrej jakości, kopiowane z ogłoszenia.Pozdrawiam wszystkich i liczę na pomoc.

post-98268-0-40365600-1567965950.png

post-98268-0-31260200-1567965970.png

post-98268-0-32764700-1567965985.png

post-98268-0-30069300-1567966003.png

post-98268-0-04481300-1567966019.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Możesz podać link do tego ogłoszenia? IMO wszystko z tym Tissotem ok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy koronka jest sygnowana literą T? Mam taki egzemplarz,tylko że biały. Ten wygląda ok, ale jak koledzy zauważyli, pasek zmieniony na nieoryginalny. Możesz dopytać o to sprzedającego (chyba, że ma do niego oryginalną bransoletę, jeszcze lepiej :) ) Zawsze możesz też zapytać o papiery do niego,pudełko itd

PS

Właśnie doczytałem ogłoszenie. Myślę, że warto się zainteresować i raczej nie jest to mina... ale zapytaj o jakieś papiery do niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie tego co widać na tych zdjęciach wygląda że to oryginał. Pasek zmieniony.

Dzięki. Sprzedający mówił że pasek jest wymieniony. Czy mechanizm na pierwszy rzut oka to ETA?

Czy koronka jest sygnowana literą T? Mam taki egzemplarz,tylko że biały. Ten wygląda ok, ale jak koledzy zauważyli, pasek zmieniony na nieoryginalny. Możesz dopytać o to sprzedającego (chyba, że ma do niego oryginalną bransoletę, jeszcze lepiej :) ) Zawsze możesz też zapytać o papiery do niego,pudełko itd

Ze zdjęć nie widać a do sprzedającego nie mogę się dodzwonić tylko poprzez pocztę. Bransolety sprzedający nie posiada. Jeśli chodzi o papiery to tylko nieważna już gwarancja bez paragonu oraz pudełko. Sprzedający twierdzi,że może dać jeszcze paragon od zegarmistrza za usługę przeglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Podtrzymuję zdanie, że jest ok. Twkże cena, biorąc pod uwagę opis i to, co było z zegarkiem robione, jest w mojej ocenie adekwatna do stanu tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szybko mój, sorki za światło:)

Ten z ogłoszenia jest chyba ok... Piszę "chyba" bo głowy za to nie dam na 100% ;)

bbb47464ebf3e851bc70326e44769101.jpg80bfbce1b8f001c0d51f69902aaa4824.jpg28a7cdaed8bb7510408beb090c02ab21.jpge5fd4759881b48280d85c589a51ba650.jpg

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z ogłoszenia jest chyba ok... Piszę "chyba" bo głowy za to nie dam na 100% ;)

No właśnie intryguje mnie to, że te z ogłoszenia na tylnym deklu nad numerem serii L164/264 nie ma numeru prawdopodobnie referencyjnego (przepraszam za niefachowe nazewnictwo )

No właśnie intryguje mnie to, że te z ogłoszenia na tylnym deklu nad numerem modelu L164/264 nie ma numeru prawdopodobnie referencyjnego (przepraszam za niefachowe nazewnictwo )

Sorki. coś mi nie wyszło z tym klikaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę rano zrobić lepsze foto dekla... Noo... Postarać się zrobić lepsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)cd7c082d50b37c3d8d1ee467b51f192a.jpg2ec8b34efba2b2092af0499ec1294181.jpg5fb4f5242d88c4835450fb8129263a32.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek wygląda ok

samego le locle było kilka wersji różniących się detalami na deklu (w tym oznaczenie modelu i kwiatek na górze)

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Dzięki za pomoc. Zegarek który chce kupić wydaję się, że jest ok.

zegarek wygląda ok

samego le locle było kilka wersji różniących się detalami na deklu (w tym oznaczenie modelu i kwiatek na górze)

Dzięki za info. Będę miał potwierdzenie zegarmistrza o oryginalności. To chyba wyjaśni wszelkie wątpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy bez otwierania sprawdzic czy jest sygnatura mechanizmu pod balansem- podróbki jej nie miały

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza konkursem - tego paska bym się nie bał. To niemiecka Tekla i nie jest wykluczone, że ten zamiennik jest lepszej jakości niż oryginał zakładany do LeLocle ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy bez otwierania sprawdzic czy jest sygnatura mechanizmu pod balansem- podróbki jej nie miały

O!!! i to jest informacja dla mnie bardzo ważna. Poproszę sprzedającego może da radę zrobić zdjęcie w makro. Może coś będzie widać. Dzięki

Poza konkursem - tego paska bym się nie bał. To niemiecka Tekla i nie jest wykluczone, że ten zamiennik jest lepszej jakości niż oryginał zakładany do LeLocle ;).

Pasek nawet mi odpowiada zwłaszcza faktura współgrająca z tarczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.