Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Tak myślałem, że w ubiegłym roku w październiku mierzyłem. Nie napiszę oh ah bo było za dużo zegarków i nie oglądałem jej bardzo dokładnie ale na pewno był dobry poziom. 

crhMQAy.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie posiadam Traski, ale firma ta pozostaje w moim kregu zainteresowania od pewnego czasu.

Powodem sa wymiary modelu Venturer: 46 L2L, <10 wysokosc (bez szkła), lug 20. Do tego milled clasp z mikro-regulacja, 150m, szafir i TrueGMT. 

Niech mi ktos pokaze zegarek TrueGMT z wyzszej polki (co najmniej Omega), ktory ma L2L nie wiecej niz 46 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 24.11.2024 o 08:44, o.m.e.g.a napisał(-a):

Nie posiadam Traski, ale firma ta pozostaje w moim kregu zainteresowania od pewnego czasu.

Powodem sa wymiary modelu Venturer: 46 L2L, <10 wysokosc (bez szkła), lug 20. Do tego milled clasp z mikro-regulacja, 150m, szafir i TrueGMT. 

Niech mi ktos pokaze zegarek TrueGMT z wyzszej polki (co najmniej Omega), ktory ma L2L nie wiecej niz 46 mm.

i który ma nie więcej jak 12mm wysokości :)

Edytowane przez michas

pozdrawiam Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno go nie nosiłem43fe58ff47ec037b9f3faffb214cc405.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wolf napisz coś więcej proszę bo wkręcił mi się właśnie bardzo mocno Venturer (steel blue albo arctic white).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, cordi7 napisał(-a):

@Wolf napisz coś więcej proszę bo wkręcił mi się właśnie bardzo mocno Venturer (steel blue albo arctic white).

Tak czytam, oglądam filmiki i mi wychodzi na to, że Traska ma problemy z wykończeniem wskazówek. Dużo jakiś odprysków czy przetarć. Średnio to wygląda...

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podrzuć wątek / link proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja tam problemów ze wskazówkami nie dostrzegłem u siebie, ale też niczego w macro nie szukałem. Ogólnie zegarek wykonany świenie, poziom wyższy niż taka średnia dla micro imo. Porównać go mogę np do Alcadusa, jeśli cokolwiek to komuś daje. Bardzo wygodny, ale też bardzo spokojny stylistycznie (być może nawet trochę nudny, ale to też może być dużym plusem, że nie narzuca się)

IG: prz.wil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
13 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Podrzuć wątek / link proszę.

Traska summiter pooglądaj sam filmiki i oceń. Np tu (przewin do "makro dial"). Wskazówki są średnio wykończona i z paprochami. W innych reckach tdgo modelu podobnie widać

@Wolf

Może miałeś szczęście i trafiłeś w dobry egzemplarz :) to są bardzo fajne zegarki. No ale właśnie QC potrafi zniechęcić do zakupu

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze cie, przy takim powiekszeniu to problemu nie widze - myslalem, ze jakies realne babole ;)

W takim powiekszeniu to wiesz, ten tego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Prosze cie, przy takim powiekszeniu to problemu nie widze - myslalem, ze jakies realne babole ;)

W takim powiekszeniu to wiesz, ten tego...

O nie jak śmiesz sugerować, że mój swiss made Turbo Seamaster Rolex  Ultramariner nie jest idealny :P

A na poważnie to tak, pewnie w realu tego nie widać :) poza tym nia ta półka cenowa żeby oczekiwać bóg wie jakiej jakości :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne porownanie Summiteera 1gen (z lewej) z 4gen (z prawej):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Fajne porownanie Summiteera 1gen (z lewej) z 4gen (z prawej):

Tak, szczególnie mikro w bransie mi się podoba. Ogólnie udany modeli i te bloki lumy nie wyglądają jak zabawki :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi