Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JAN89R

FOTOGRAFIKA (FOTOGRAFIA) AMATORSKO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Chevy'56

No dobra, to ja cos wrzuce, moze nie arcydzielo, ale moje stanowisko pracy :lol: W wersji z lampa i bez...

imm02729gv2.th.jpg

imm02628ev7.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Chevy'56

kokop, o co Ci chodzi dokladnie? Studiuje (informatyke dziennie) i pracuje w firmie statystycznej (dorywczo niestety, bo mam malo czasu, przy wprowadzaniu danych do komputera i kodowaniu pytan otwartych). Poza tym pisze prace licencjacka (darmowy projekt systemu bazodanowego dla firmy statystycznej, dla ktorej pracuje). Interesuje sie trocke fotografika, troche muzyka (glownie rockabilly, psychobilly, ska, surf, swing, rock'n'roll, punk), troche stara motoryzacja. Ogolnie rzecz biorac najbardziej to popkultura amerykanska lat '50ych. Cos jeszcze? CV moge podeslac B) I list motywcyjny jak masz jakas ciekawa oferte pracy o nienormowanym czasie pracy dla studenta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:) No teraz juz wiem. Bo pisales ze na fotach twoje stanowisko pracy :) No i mnie zaintrygowalo okrutnie. Normalna ciekawosc. Nic wiecej. A z reszta to ja sam jak . No wiesz. Praca itd. sam latam jak pokrecony.

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jw_amigowiec

To ja Wam bede pokazywal zdjecia z czasem sie kojazace w jakikolwiek sposob, oto jedno z nich:

424465.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Chevy'56

jw_amigowiec - swietne zdjecie!! Bardzo mi sie podoba... Tylko takie troche gruboziarniste... ale tym lepiej - lepszy klimat to nadaje.

kokop - a Ty czym sie zajmujesz? Ps. Moje stanowisko pracy - ale to raczej staram sie dostosowac w ten sposob, ze jak odrywam wzrok od kompa, to zeby miec cos co mi sie milo kojarzy :) Czyli jakas V6tka, pinstrip, kilka starych samochodow, jakies fotki z koncertow czy imprez, tekst "Folsom Prison Blues" Johnnego Cash'a... takie oderwanie od roboty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jw_amigowiec
Tylko takie troche gruboziarniste...

Jesli tamto mialo byc gruboziarniste, co powiesz na takie?:) Odnosnie zwiazku z czasem - jak obiecalem zreszta, ze tylko takie bede umieszczal - swiatlo zostalo zamrozone w miejscu - ladnie to wygladalo i uwietrznilem :)

285970.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie umiem robić takich fotek, bo strasznie mi się podobają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To ja Wam bede pokazywal zdjecia z czasem sie kojazace w jakikolwiek sposob, oto jedno z nich:

:)

Bede zgadywal: schody w rzejsciu podziemnym kolo 'rotundy' w Warszawie, czy schody na Dworcu Centralnym prowadzace na hale glowna?

(A moze schody w przejsciu podziemnym przy stadionie X-cio lecia...? I co dziecze na harmonii posuwalo?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

To i może ja coś w końcu dołożę, choć fotograf ze mnie żaden :)

Z katgorii coś smiesznego.

1. Stacja benzynowa między Dreznem a Chemnitz (specjalna naklejka dla Polaków - dla zainteresowanych dlaczego taki napis kiedyś wyjaśnię :-) )

post-2832-0-88556200-1330631203.jpg

2. Ciekawa kampania antynikotynowa, sprzed 1,5 roku.

post-2832-0-56492000-1330631206.jpg

3. To nie jest żaden przekręt, byłem tam, to oficjalna informacja. Polecam Bieszczady, są przepiękne i co najważniejsze ludzi mało!

post-2832-0-62696900-1330631208.jpg

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jw_amigowiec
Bede zgadywal: schody w rzejsciu podziemnym kolo 'rotundy' w Warszawie, czy schody na Dworcu Centralnym prowadzace na hale glowna?

(A moze schody w przejsciu podziemnym przy stadionie X-cio lecia...? I co dziecze na harmonii posuwalo?)

Przejscie pod ulica Swidnicka we Wroclawiu :).

A dziewcze... nie wiem, byle jak brzdakalo na tym, troche irytujaco, ale ludzie jej wrzucali kase :shock:

Kolejne zdjecie mogace kojazyc sie z czasem.

200734.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Chevy'56

jw_amigowiec - to przed ostatnie - :shock: szacunek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-2245-0-53353300-1330631306.jpg

post-2245-0-66523900-1330631299.jpg

post-2245-0-17370400-1330631301.jpg

post-2245-0-68385700-1330631302.jpg

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jw_amigowiec

Kolejne z zatrzymanym czasem :lol:

246965.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amigowiec wymiatasz :lol: gratuluję fotek, bardzo klimatyczne.

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Chevy'56

O!!! Rzecz, ktorej jako Warszawiak zazdroszcze Wroclawiowi - Dworzec Kolejowy, nie wiem, sporo ich widzialem, ale nie widzialem ladniejszego (mimo, ze do najpiekniejszych nie nalezy).

Popieram- Twoje zdjecia maja swietny klimat, szkoda, ze teraz nie mam kasy na klisze, bo porobilbym troche fotek we mgle :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jw_amigowiec

No ogolnie bardzo lubie Wroclaw, lubie tam jezdzic :lol:.

Co do zdjecia, mgly nie bylo, tylko wykorzystalem efekt jaki dala brudna i odrapana szyba w paskudnym pociagu osobowym :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jw_amigowiec
Czym je wykonujesz amigowiec? I na jakim filmie?

Roznie, lubie tradycyjne czarno-biale filmy, nieprodukowana juz AGFE APX 100, duzo robie na ilfordzie, ale gdy bieda przycisnie i na rossmanie za 3 zl, albo czyms za 1,50 zl z przeceny :D. No i kolorowe zdjecia chetnie bym czesto robil na slajdach jak Velvia, ale rzadko moge sobie pozwolic :lol:

Odnosnie aparatow, stara praktica LLC z 1968 roku, starasmieszna plastikowa smienka, plastikowy ruski srednioformatowy Lubitel, stary ruski FED, oraz ostatnio srednioformatowy mieszkowiec Zeiss Ikon Ikonta z 1928 roku :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... koneser. :-) Ja od niedawna bawię się analogami. Mam Smienę 8M, Kieva 4B i niestety zepsutą Exaktę VX1000.

Czy masz zdjęcie 'dynamiczne'? Chcę zobaczyć, jak można szybko ustawiać ostrość manualnie na poruszających się obiektach. Nie przeczę, że pokazane przez Ciebie zdjęcia są klimatyczne, ale chciałbym zobaczyć coś 'ruchliwego' w kadrze.

Zdjęcie Żukowskiego zrobiłem analogiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jw_amigowiec

Prosze bardzo :lol: Choc praktycznie nigdy nie robie takich zdjec, akurat mialem w Prakticy film ILFORD PAN 400, stad to ziarno (ktore lubie) :D. Na rajd natrafilem przypadkiem:

post-0-0-93889200-1330631450.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi