Adi 4769 #2251 Napisano 21 Września 2008 nie noe Rozbójniku - bez przesady :mrgreen: Ja cholernie lubię Oympusa - i stąd to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #2252 Napisano 22 Września 2008 POwitołDokumenty też tutaj wrzucacie, to mi się przypomniało, że pląta mi się takie coś po fotosiku Przystanek Woodstock 2005 Zdjęcia słabej jakości: niestety sprzęt trochę limitował A tu słowami http://bobisko.republika.pl/ws2005/ws2005.htm 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 14 #2253 Napisano 22 Września 2008 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rossi77 0 #2254 Napisano 22 Września 2008 Faktycznie Pagan mnie również urzekają.Portrety pupila mojej żony.. :wink: 0 pzdr.rossi77 "...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #2255 Napisano 1 Października 2008 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 3 #2256 Napisano 2 Października 2008 Feluś pierwsze zdjęcie, gdyby nie ta fontanna, spokojnie można byłoby uznać za jakiś dopływ Amazonki z Indianinem. :grin: Bardzo mi się podoba. 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #2257 Napisano 4 Października 2008 A to jest mój początek próbowania z nocnymi zdjęciami To są dwa pierwszeTaki mam widok z okna ale ciężko było ustawić aparat by był całkiem prosto niestety Mozę ktoś wie jak tutaj zlikwidować szumyCo trzeba ustawić i gdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 3 #2258 Napisano 4 Października 2008 Mozę ktoś wie jak tutaj zlikwidować szumyCo trzeba ustawić i gdzie Nie jest tak źle z szumami. Jak chcesz, do ich redukowania ściągnij sobie darmową amatorską wersję programu Neat Image. A wyprostować też można. Za free masz program Helicon Filter m.in. z opcjami prostowania, likwidacji beczkowatości i innych tam tereferekuku. W polskiej wersji. Ale musisz już sobie sam znaleźć w necie. Te programy mają ten plus, że są proste jak futerał na ciupagę. P.S.Fajny masz widok na PeKiN. Jak robisz zdjęcia nocne dawaj najniższe ISO. Nawet kosztem znacznego wydłużenia czasu naświetlania. I tak musisz użyć statywu i samowyzwalacza. 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4769 #2259 Napisano 4 Października 2008 Za Yurkrkiem - niższe iso. Odszumiać można w każdym nawet średnim programie graficznym (nero) - najlepiej jeśli można kolor szumu wybrać. Twoim problemem nie jest jenak szum. a brak ostrości, kadrowanie i ryzyko przewrócenia tej budowli :wink: Oba zdjecia leca mocno na lewo, oba poruszone i w obu nie bardzo wiem co chciałes pokazaćAlbo skup sie na całym pałacu, albo na części wieży. Spróbuj znaleźć takie ujęcie i perspektywę, aby nie było innyc budynków (da się) albo aby nie szpeciły kadru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #2260 Napisano 5 Października 2008 ISO maiłem ustawione najniższeDzięki za rady napewno będę próbował dalej jak tylko będzie chwila czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 3 #2261 Napisano 6 Października 2008 ISO maiłem ustawione najniższe Ejże? Czy ISO 200 jest najniższe w Nikonie D40? :wink: 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #2262 Napisano 6 Października 2008 ISO maiłem ustawione najniższe Ejże? Czy ISO 200 jest najniższe w Nikonie D40? :wink: Tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 3 #2263 Napisano 6 Października 2008 Ło matko! :shock: , przepraszam. Pomyliło mi sie z sześćdziesiątką, która ma najniższą "setkę". 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #2264 Napisano 6 Października 2008 ISO maiłem ustawione najniższe Ejże? Czy ISO 200 jest najniższe w Nikonie D40? :wink: Tak No tak jak kolega Lownowerman mówi że 200 najniższe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #2265 Napisano 7 Października 2008 ISO maiłem ustawione najniższe Ejże? Czy ISO 200 jest najniższe w Nikonie D40? :wink: Tak No tak jak kolega Lownowerman mówi że 200 najniższe Nie jestem Low tylko Law A 200 nie jest??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #2266 Napisano 7 Października 2008 Feluś pierwsze zdjęcie, gdyby nie ta fontanna, spokojnie można byłoby uznać za jakiś dopływ Amazonki z Indianinem. :grin: Bardzo mi się podoba. moze i fajne ale kolory ochydne a szkoda:( dzis po wrocku troche: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #2267 Napisano 8 Października 2008 ISO maiłem ustawione najniższe Ejże? Czy ISO 200 jest najniższe w Nikonie D40? :wink: Tak No tak jak kolega Lownowerman mówi że 200 najniższe Nie jestem Low tylko Law A 200 nie jest???Jest 200 najniższeA za nick przepraszam mój też kilka razy został przekręcony a jest prostszy w pisowni :mrgreen: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #2268 Napisano 8 Października 2008 chodzenie po parku wciaga niestety 99 procent zdjec poruszonychale jedna w miare: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4769 #2269 Napisano 9 Października 2008 Wiało, oj wiało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #2270 Napisano 9 Października 2008 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klue 0 #2271 Napisano 9 Października 2008 tutaj Bóg dowala mi się do ogródka :twisted: wybaczcie panowie moją manię przesadnego kontrastu :wink: pzdr 0 _______________________________ _Michał BMDW-5600E DW-6900WCJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Structural 0 #2272 Napisano 14 Października 2008 To był piękny słoneczny weekend bez forum.Dzięki naszemu adminowi, zamiast bez sensu siedzieć przed komputerem ,korzystałem z ciepłego jesiennego słońca - nie wiem, czy nie ostatni raz w tym roku.Dni stają się coraz krótsze i po pracy mogę co najwyżej popodziwiać jego zachody,a i to pewnie już niedługo. Zdjęcia nie oddają rzeczywistej palety kolorów i blasków,nie oddają też potęgi natury wyrażonej dzikością gór. To bardziej marny dokument,pozwalający może kiedyś jeszcze odżyć wspomnieniu i poczuć to ciepło na twarzy. 0 Pozdrawiam serdecznie - Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #2273 Napisano 14 Października 2008 Mały wielki człowiek podał mi dłoń 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4769 #2274 Napisano 14 Października 2008 Janku - bardzo miło sie ogląda.Bartheck - super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Structural 0 #2275 Napisano 14 Października 2008 0 Pozdrawiam serdecznie - Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach