Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Isle of Man

Waldhoff Tourbillon Ultramatic

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazłem wzmianki na temat marki na forum, stąd nowy temat i  jednocześnie pytanie o wasze opinie nt. (z pominięciem opakowania i paska).

Temat podpiąłem w grupie "ZEGARKI SZWAJCARSKIE I NIEMIECKIE" trochę przekornie, ale... więcej osób zobaczy :)

Informacje na temat Waldhoff Tourbillon Ultramatic zasłyszane/przeczytane, tak że piszę "prawdopodobnie"

zegarek made in Germany (składany i serwisowany w Niemczech),

quality control made tamże,

mechanizm chiński Peacock 5212 Co-Axial (bardzo dobrej jakości produkowany na centrach swiss made, nie wiem jak prawa? patentowe§ do wychwytu?),

tarcza produkcji szwajcarskiej (bardzo dobrej jakości),

szkło szafirowe,

serwis w... to już pisałem...

pasek i opakowanie - w tym samym kolorze.

Podsumowując... gdyby odłupać herb rodowy Waldhoffów, zmienić pasek i pudełko byłaby niezła dziura.

Piszę pół żartem pół serio, ale faktem jest, że mi się podoba (nie na tyle, żeby go kupić, ale jednak podobamisie :)

post-35079-0-37788200-1577912067.png

post-35079-0-92168000-1577912075.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktem jest, że Chińczycy umieją robić mechanizmy (co nie znaczy, ze każdy chiński mechanizm jest dobry). Problem z tymi zegarkami to usilne próby naśladowania produktów luksusowych, z których potem wychodzi - w zasadzie - groteska. Bo o ile pewnie zainteresowałbym się rozsądnie wycenionym tourbillionem Liaoning made in China, o tyle Waldhoff made in Germany... na pewno nie :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.