Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Wersje metalowe dużo lepsze w odbiorze:-) Ten plastik w Traser i w Luminox to faktycznie sprawia wrażenie takiego średnio wytrzymałego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W styczniu 2020 napisałem swoją opinię o posiadanym przeze mnie (wtedy jeszcze dosc krótko) Traserze i dzisiaj po czterech latach całkowicie ją podtrzymuję:

Mam trasera P59 Essential M w wersji czarnej i jestem z niego bardzo zadowolony. Zegarek jest bardzo starannie wykonany, sekundnik trafia w indeksy, co niezbyt często się zdarza, tryt sprawdza się doskonale.

Mam go od pół roku i jak na razie nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej ciekawe jak się trzymają te "plastikowe" po pewnym czasie. Bo metal to jednak metal (złota myśl🤣) - ja ze swojego też jestem bardzo zadowolony i jakość wykonania oceniam wysoko (mam P67 Officer pro GunMetal). Wszystko idealnie spasowane, bez żadnych "skaz" czym tam innych krzywizn. Mój również idealnie trafia w indeksy.

Chociaż w pewnych zastosowaniach ten plastik może być lepszy - na pewno jest to materiał bardziej "amortyzujący" uderzenia itp. W końcu to zegarki do "ciorania", one mają działać na polu bitwy po uderzeniu a nie wyglądać. Także może i plastik w takim wypadku jest lepszy. W końcu G-Shocki też są w większości z "plastiku". Być może jest to bardziej przemyślane niż nam się wydaje 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa różne "plastiki", zarówno tanie i badziewne jak i nowoczesne o bardzo dużej wytrzymałości.

Widziałem na żywo chyba większość Traserow z aktualnej oferty i w moim odczuciu zegarki metalowe są porządne, dokładnie wykonane i wydają się wytrzymałe, natomiast zegarki "plastikowe" sprawiają wrażenie tandetnych, badziewnych i po prostu kiepskich.

Edytowane przez Karakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Karakal napisał(-a):

Widziałem na żywo chyba większość Traserow z aktualnej oferty i w moim odczuciu zegarki metalowe są porządne, dokładnie wykonane i wydają się wytrzymałe, natomiast zegarki "plastikowe" sprawiają wrażenie tandetnych, badziewnych i po prostu kiepskich.

Ja mam takie same odczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 2014r kupiłem Black Storma Pro, model bodaj P6504.Stary dobry Traser... ma numer magazynowy NATO NSN, jest cały metalowy, szafirowe szkło, wodoszczelność 200 m, werk Ronda 715, sekundnik trafia idealnie w indeksy :) Czarna powłoka jest wyjątkowo trwała, zegarek niezawodny, dobrze leży na nadgarstku - zegarek idealny :) Kupiłem go będąc w Afganie więc dochodzi wartość sentymentalna. 

Tryt owszem słabnie ale i tak jest nadal wzorcowo widoczny w nocy, lubię ten zegarek :) 

Wszystko super, ale już takich nie robią :) 

Para doskonała 

NATO.JPG

Edytowane przez Darecki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak już zupełnie na marginesie ten Citizen, który kupiłem zamiast Trasera robi niespełna +2 sek na miesiąc, co daje niecałe pół minuty rocznie.

Zegarek bez kompensacji radiem czy satelitą. Czysty kwarc. Akurat minęło trochę czasu żeby to dokladnie zmierzyć.

Jestem w szoku. Werk J810.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi