Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

shreq

Proszę, rzućcie okiem na to cudo.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Kupiłem ostatnio kota w worku, który się okazał miłą niespodzianką. Decydując się na zakup, miałem nadzieję na mechanizm z wychwytem szpindlowym. A tu takie czary.

Sprzedawca nie potrafił wyciągnąć mechanizmu do zdjęcia, dlatego kupowałem na wyczucie. Nigdy takiego wychwytu nie miałem a i internet też nie pomógł. Czy to jakaś wariacja wychwytu nożycowego? Mam kilka nożycowych ale to inne konstrukcje. W tym niema nabitych kołków na koło, a wypiłowane koło koronowe z pinami o przekroju prostokątnym. Gdyby komuś się chciało poświęcić odrobinę czasu, i podzielił się swoją wiedzą ze mną, będę wdzięczny.

post-50898-0-07621900-1580403522_thumb.jpg

post-50898-0-10020300-1580403538_thumb.jpg

post-50898-0-31490600-1580403554_thumb.jpg

post-50898-0-21696700-1580403582_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zdjęcie obudowy można? Tak, to kolejna wariacja na temat wychwytu Amanta. Fajny werk z napędem poprzez fusee...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa to koszmar stylistyczny z XXw. Została w pracowni, ale zrobię zdjęcie to wrzucę. Wydawało mi się że wychwyt Amanta jest na tyle precyzyjny że wałki wyrównawcze są zbędne.( Choć mam mechanizm z wychwytem kotwicowym i wałkami wyr.) Czy koniec XVIIIw. To dobry czas dla tego mechanizmu? I jeszcze jedno pytanie. Nie jest to niemiecki wyrób francuski też nie, Szwajcaria?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień proszę błąd w tytule, bo mi oczy wypali... Konstrukcja bicia przemawia za Szwajcarią... Sumiswald (?)

Wałki wyrównawcze? Co to?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Precyzja wychwytu nic nie pomoże, gdy sprężyny kiepskie i diametralnie zmienia się moc w zależności od stopnia nakręcenia. Stąd bęben wyrównawczy.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogromnie przepraszam za błąd w tytule, nie wiem jak go zmienić <_< Chodziło o bębny wyrównawcze, widać szybciej piszę niż myślę (i tak całe życie :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, nazwałem je fusee... Ogólnie bardzo interesujący mechanizm, pewnie jest w skromnej prostopadłościennej obudowie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie bardzo interesujący mechanizm, pewnie jest w skromnej prostopadłościennej obudowie? 

Obudowa to koszmar stylistyczny z XXw. Została w pracowni, ale zrobię zdjęcie to wrzucę.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rożne rzeczy mogą być koszmarem nazwane...  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto ona! W całej okazałości. Nawet niema jak wykręcić podstawy gongów. bo śruby są pod przyklejonym  tympanonem o idealnych kształtach :D

Aha jeszcze zdjęcia!

post-50898-0-84485700-1580486588_thumb.jpg

post-50898-0-14023500-1580486615_thumb.jpg

post-50898-0-36801200-1580486630_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za pomoc! Te informacje mi wystarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.