dimmu66 5 #1 Napisano 15 Kwietnia 2020 Na wstępie chciałbym powitać wszystkich szanownych fanatyków marki Orient Ponieważ w temacie Orientów nie jestem biegły (potrafię odróżnić tylko podstawowe modele, niestety) a syn zrobił mi prezent prosił bym o ocenę oryginalności, identyfikację i ewentualne wydatowanie zakupionego zegarka.Czy to jakiś stary model serii Crystal? Przepraszam za jakość zdjęć, ale zegarek jeszcze do mnie nie dotarł i dysponuję tylko takimi fotkami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #2 Napisano 15 Kwietnia 2020 Jednak postaraj się o lepsze. Te maja po niecałe 6 KB. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dimmu66 5 #3 Napisano 15 Kwietnia 2020 To już chyba jak dojdzie, bo na razie mam tylko takie fotki https://allegro.pl/oferta/przepiekny-japonski-automatyczny-zegarek-orient-9130326621?utm_source=notification&utm_medium=buyerAuction&utm_campaign=transaction-notifications-buyerauction&snapshot=MjAyMC0wNC0xM1QyMDoyNTowMVo7YnV5ZXI7MGFiZGVhYWRiNTFlNDA1ZWQxOGE4YzY3Nzc1OTFlYjhhOGZiYzM5NGNmNjJiYTRkNzQyNDdmOGRmZWQwYTU5Nw%3D%3D Mam link, ale coś nie dyrbie Poprawiłem i jest link do zakończonej aukcji z lepszymi zdjęciami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4 Napisano 15 Kwietnia 2020 Moim zdaniem tarcza jest przemalowana, wskazówki nieoryginalne. Na dekielku jest numer referencyjny, wyszukiwarki wyrzucają zupełnie niepodobny model. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dimmu66 5 #5 Napisano 15 Kwietnia 2020 Szukałem w vintage Orientach i nic podobnego nie udało mi się znaleźć - mam podobne skojarzeni, choć nie jestem żadnym znawcą w temacie.Przede wszystkim nie pasują mi te wskazówki do takiego modelu - wydaje mi się, że zdjęte z nowszego zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #6 Napisano 15 Kwietnia 2020 To chyba przeróbka tego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dimmu66 5 #7 Napisano 15 Kwietnia 2020 Nooo A jaki to model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #8 Napisano 17 Kwietnia 2020 Tego niestety nie wiem. Wydaje się, że okolice 1985r, na werku 469. Sent from my SM-A750FN using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dimmu66 5 #9 Napisano 18 Kwietnia 2020 wczoraj dotarłOtworzyłem go i ma mechanizm 46931 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach