Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysztocz

Zawieszenie (szubieniczka) wahadła

Rekomendowane odpowiedzi

Mechanizm P48 GB,, zawieszenie wahadła (szubieniczka) ma z tylu otwór pod kolek, taki sam otwór znajduje się w zawiesiu ale nie pasują do siebie, jak założę kolek szubieniczka ustawia się pod kątem, nie jest pionowo. Ustawiłem ją pionowo bez kolka, ale siedzi mi to w głowie: czy jest patent którego nie znam, czy po prostu szubieniczka była wymieniona i dlatego otwory nie pasują?

CAE7130E-0653-4532-A6F9-1590F218ED5B.jpeg

042E8856-A649-4921-AB56-21C1912D486A.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę za dużo luzu jest w szczelinie wieszaka, może też jest trochę pokrzywiony i chyba nie w pionie. Można spróbować z grubszą i odrobinę dłuższą sprężynką i kołeczkiem o mniejszej średnicy.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwierć otwór w zawieszce o jeden rozmiar, potem  zamontować i lekko zacisnąć

ustawi się i nie będzie luzu..

Jeszcze jedno

zamień miejscami góra/dół

ps. też się tak bawiłem w P42 GB i nawet samą sprężynę wymieniałem:), a potem zamieniłem  i działa, z tym, że robiłem zawieszkę od podstaw, więc nie zależało mi, bo mogłem zrobić kolejną :)

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawieszka (sprężynka) ma nieco za dużo luzu, ale głównie, to jest wygięta.  Sprawdź... odwróć,... ale nie góra - dół, tylko wokół osi pionowej. Można ją także prostować. 

Ps.   pytanie ,   czy ta zawieszka , bez montażu w ,,szubienicy,, , jest prościutka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.