Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bober5264

Laco Augsburg 39mm, pilot może być mały

Rekomendowane odpowiedzi

Naszło mnie na pilota, pomyślałem - Laco, w me gusta trafia tylko typ A, a Laco ma ten model w wersji 39mm - to musiało się skończyć zakupem :), Jako że jest u mnie już prawie miesiąc, myślę, że mogę podzielić się opinią o w/w zegarku.

DSCF0037.jpg

1. Koperta
Mamy tu matową, szczotkowaną kopertę o średnicy 39mm, grubości 11,8mm, l2l 46mm, a między uszami miejsce na stosunkowo wąski pasek - 18mm, ale to dzięki niemu koperta sprawia wrażenie większej niż jest w rzeczywistości. Koperta ma bardzo klasyczny, masywny kształt i wygodnie układa się na nadgarstku. Nie zauważyłem żadnych niedoróbek. Kopertę uzupełnia o dziwo, dość mała koronka. Od drugiej strony znajdziemy przeszklony dekielek, przez który możemy podglądać co tam cyka. WR to 50m, więc w codziennym użytkowaniu nie ma co się bać.

DSCF0060.jpg

2. Tarcza - klasyczny pilot typ A. Mimo niby małej średnicy koperty wydaje się dosyć duża, ponieważ luneta/bezel zajmuje tu bardzo mało miejsca. Ładna, prosta, czytelna z równo namalowanymi indeksami o lekko zielonkawym kolorze oczywiście w całości pokrytymi lumą, która potrafi dać czadu.

DSCF0064.jpg

3. Nad tarczą czuwa lekko wypukłe szafirowe szkiełko, chyba bez antyrefleksu, a szkoda.

DSCF0089.jpg

4. Mechanizm to automatyczny 'Laco 21', bazujący na Miyocie 821A z możliwością dokręcania koronką. Nie jestem świrem dokładności, dlatego jej nie sprawdzam, ale nosząc ze 2 tyg dzień w dzień nie zauważyłem konieczności korekcji czasu.

20200506_151937.jpg

5. Oryginalny pasek ma bardzo ładny design i pasuje do całości, ale piękno zegarka jeszcze bardziej odkryłem na czarnym 'customowym pasku'. Oryginalny jest dosyć twardy i niestety nie ma quick pinów. Pasek zakończony jest sygnowaną klamerką, która niestety nie za bardzo pasuje do koperty, bo wygląda jakby była spiaskowana, odbiega kolorem i fakturą od koperty, akcesoryjna matowa klamerka pasuje dużo lepiej.

20200512_165321.jpg

Podsumowując te kilka zdań, w całkiem przystępnej cenie otrzymujemy fajnego klasycznego pilota, który cieszy oko za każdym zerknięciem na nadgarstek, cieszę się, że zagościł w moim pudełeczku, mam nadzieję, że będzie to dłuższy romans. W razie jakichkolwiek pytań jestem do dyspozycji.

DSCF0048.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna recenzja, a i zegarek ciekawy. Nie do końca trafia do mnie kolorowanie niektórych słów, ale to drobiazg ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia też fajne :)

Na czarnym pasku świetnie wygląda. Co do wersji, to wybrałeś chyba najfajniejszą.

PS. Mnie także wyróżnianie tekstu bardziej przeszkadza, niż pomaga.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Sol napisał:

PS. Mnie także wyróżnianie tekstu bardziej przeszkadza, niż pomaga.

coś się wykrzaczyło, na telefonie tego nie widziałem, poprawione, powinno się łatwiej czytać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za recenzję, fajne fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość HaveFun

Bardzo fajny zegarek bo w dobrym rozmiarze. Poza archimede, stowa i tissel mało jest pilotów poniżej 40 mm. Tam dekiel jest polerowany czy satyna? Mi brakuje manuala w tych pilotach. Kiedyś były a teraz tylko automaty i automaty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze i foto dekielka, ja się bardzo cieszę że to automat ;)dd29d120a73126bae3f13da130b520d4.jpg

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję zakupu bardzo fajnego zegarka i dziękuję za wrażenia i fotki.

Osobiście w pilotach preferuje typ B i nieco większy rozmiar (dla mnie optymalne są 42 mm), ale to kwestia indywidualnych upodobań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.