Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kuba7728

Wybór pomiędzy dwoma Citizenami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów. Czytam forum już od jakiegoś czasu, lecz dopiero teraz założyłem konto. Mam już parę zegarków i planuje uzupełnić kolekcję diverem ze stajni Citizena. Znalazłem dwa dość podobne zegarki i nie mogę się do końca zdecydować. 

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-citizen-promaster-professional-diver-titanium-eco-drive-bn0200-81e

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-citizen-promaster-eco-drive-diver-s-titanium-bn0205-10l

Ma ktoś może te zegarki i jest w stanie przedstawić ich wady i zalety?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam, ale.....

Czarna powłoka, w dodatku tytan, szybciej sie rysuje. Jeśl to jeden z kilku, to przez rok, moze dwa nie powinien mieć większych blizn. Jednak przy odsprzedaży może być problem.
Zależy też jaką masz rotację wśród zegarków.
Jeśli już, to proponuję ten srebrny.

IMO na tytan można popatrzeć, ale nie nosić :-)
Chyba że to utwardzany tytan, ale to zabawka od 4k, 5k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, mam dwa tytanowe zegarki citizena kupione po 1-2K, starszy ma niecały rok, często noszony i zero jakichkolwiek ubytków, rysek itd. Dziś dość mocno uderzyłem nim w drzwi i bez śladów na zegarku, a drzwi porysowane. Ja polecam tytan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem BN0205 przez kilka miesięcy (i kilka innych Citizenów, tytanowych i z różnymi powłokami). Pasek słaby, zmieniłem na drugi dzień po zakupie. Sam zegarek bardzo wygodny, lekki i dobrze układa się na nadgarstku. Powłoki nie ma się co obawiać. Łatwiej zarysujesz ten srebrny. Ogólnie zegarki z powłoką trudniej zarysować normalnie użytkując zegarek. Mój w chwili sprzedaży był jak nowy. Mimo kilku wypadów w góry (skąd większość moich zegarków przywozi jakieś "pamiątki") i pracy w przydomowym warsztacie, na kopercie nie było ani jednego śladu.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

który Kolega wybrał ???

według mnie drugi ładniejszy :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatecznie wybrałem Vixtorinoxa inoxa, ale myślę że za rok tak na wiosnę powróci temat kupna Citizena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez beriam
      Przy niedzieli szukam natchnienia, inspiracji w temacie zmiany bielizny rzeczonego obywatela.
      Orginalny pasek jest średnio wygodny, poza tym mógłby być dłuższy.

Będę zobowiązany za wszelakie wskazówki o rady 🙂

• Przez cage
      Chętnie kupię Seiko żółwia ewentualnie SKX007 - czarna wersja lub Citka JP2000-08. W jak najlepszym stanie.
    • Przez thommas001
      Witam,

Czy wg waszej wiedzy można kupić model AQ4080-52E w Unii Europejskiej czy pozostaje tylko Chrono24?

Tomek
    • Przez mikeone
      Witam forumowiczów,

Może ktoś ma oryginalną bransoletę do Citizena NY0040 i jej nie potrzebuje (bo wymienił sobie na pasek / inną bransoletę) - wtedy ja chętnie odkupię za jakąś rozsądną cenę. Czekam na info na PW.

Michał
    • Przez beriam
      Obecnie mam trzech obywateli na oku i jak zawsze kolejny dylemat zakupowy 🤫
      - BN0118-12L
      - PMD56-2952
      - BN0241-59H

Od zawsze jakoś przemawiały do mnie modele Tough,Land i Ray Mears.

Konstruktywne sugestie mile widziane 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.