deviles 62 #1 Napisano 18 Sierpnia 2020 Znajomy chce sprzedać zegarek 28 letni z ETA 2834-2. Wygląda ciekawie ale ma problemy z rezerwą chodu i dokładnością. Serwis może kiedyś był robiony ale obecny właściciel nic na ten temat nie wie. Zstanawiam się więc czy ma sens wymiany mechanizmu. Nowy kosztuje podobno ok. 1.000 PLN ale czy warto? Zegarek ciekawy do nabycia za 7-8 tPLN. Przepraszam za brak precyzji w sformułowaniu tematu no ale ekspertem czy znawcą to ja nie jestem. W założeniu zegarek miałby być do używania codziennego do którego w obecnym stanie (ze wzgl. na aktualne parametry) nie bardzi się nadaje. Gdybyście uważali, że operacja wymiany ma sens to następne pytanie gdzie doradzacie zakup werku i czy wymiana to operacja na tyle skomplikowana, że wymaga dobrego fachowca, którego nie mam w okolicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3599 #2 Napisano 18 Sierpnia 2020 Przecież ten werk co tam siedzi wystarczy oddać dobremu majstrowi do wyczyszczenia i nasmarowania i będzie jak nowy. Silnik też wymieniasz jak się olej zużyje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach