Ringnes1960 0 #1 Napisano 25 Października 2020 Jestem nowy na forum , witam wszystkich miłośników starych zegarów. Posiadam zegar junghans . Ma on pięcioramienną gwiazdę z lterą J. Problem polega na tym , że po literze J jest kropka , a nad gwiazdą widnieje napis Trade Mark. Jak to rozszyfrować ? Za pomoc , z góry dziękuję Ringnes1960. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #2 Napisano 25 Października 2020 Zamieszczając zdjęcie mechanizmu... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ringnes1960 0 #3 Napisano 25 Października 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4 Napisano 25 Października 2020 Pomiędzy 1888 a 1890 rokiem. Pięcioramienną gwiazdę wprowadził Junghans w roku 1882, ale z rozbudowanym logo Red Star Clock Company, drukowanym w amerykańskim stylu na papierowych naklejkach wewnątrz skrzyni. Masz skrzynię? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ringnes1960 0 #5 Napisano 25 Października 2020 Dziękuję bardzo. Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #6 Napisano 25 Października 2020 A skrzynia? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ringnes1960 0 #7 Napisano 25 Października 2020 Przepraszam, przeoczyłem i już wysyłam zdjęcie skrzyni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1810 #8 Napisano 25 Października 2020 Mechanizm i wieszak, jak u mnie, ale na tarczy, w moim brak tego napisu. Myślę że przed 1890 r. A dokładniej, to chyba się nie da..... jak już, to tylko Tarant może powiedzieć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #9 Napisano 25 Października 2020 3 minuty temu, PM1122 napisał: Mechanizm i wieszak, jak u mnie, ale na tarczy, w moim brak tego napisu. Myślę że przed 1890 r. A dokładniej, to chyba się nie da..... jak już, to tylko Tarant może powiedzieć. 1 godzinę temu, tarant napisał: Pomiędzy 1888 a 1890 rokiem. Pięcioramienną gwiazdę wprowadził Junghans w roku 1882, ale z rozbudowanym logo Red Star Clock Company, drukowanym w amerykańskim stylu na papierowych naklejkach wewnątrz skrzyni. Masz skrzynię? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach