Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Prośba o identyfikację i kilka słów o zegarku.
dodany przez
Takiludek, w Pytania o stary zegarek
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Markope
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji sygnatury na werku zegara stojącego. Powyżej jest numer patentu 554626 z 4 sierpnia 1931 roku od Josepha Kieningera i dotyczy mechanizmu bicia, natomiast interesuje mnie sygnatura poniżej patentu: Julius Morstadt Villingen. Czy ktoś się spotkał z taką sygnaturą ? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
-
Przez Piotr_D
Witajcie,
Jako pamiątkę rodzinną posiadam zegarek kieszonkowy Lanco, który był podarunkiem za przepracowanie 25 lat w górnictwie (tak, tak - kiedyś to była kultura...).
Zegarek od zawsze leżał w szufladzie u ojca i nie wzbudzał większego zainteresowania.
Mnie zaś bardzo podobał się oryginalny łańcuszek od zegarka, toteż wykradłem go jako dziecko i używałem do zabawy, głównie bicia nim innych dzieci na podwórku.
W końcu odziedziczyłem zegarek (chodzi doskonale - niestety nie wiem ile może mieć lat). Jednakże brakuje mi łańcuszka. Widziałem kilka łańcuszków na aukcjach do dosztukowania, ale były nowe lub niezbyt pasowały do zegarka.
Będę wdzięczny za 1) zdjęcia oryginalnego łańcuszka wraz z zegarkiem (jeżeli ktoś posiada), 2) podpowiedzi gdzie można takowy dokupić lub dosztukować, 3) jakby ktoś chciał coś takiego sprzedać, to byłoby fantastycznie
Pozdrawiam,
Piotr
-
Przez demalis
Cześć,
Chciałbym się poradzić, jaki zegarek wybrać. Obecnie posiadam Casio SGW-450h - jednakże "umarł", a chciałbym kupić podobny zegarek.
Myślałem nad:
Casio Protrek PRT-B50-1ER
G-SHOCK Casio G-SQUAD
A może lepiej kupić smartwatcha?
-
Przez AdamBe
Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Chciałbym kupić zegarek od sprzedawcy na OLX. Jest to zegarek Bergana, którego koperta jest wykonana z 14k złota (próba 585). Tu się pojawia moje pytanie: czy patrząc na zdjęcia tego zegarka, można twierdzić, że jest to oryginalny zegarek? Oczywiście przed zakupem zamierzam iść do zegarmistrza, aby sprawdził jego autentyczność oraz działanie. Jednakże przed tym wolę zapytać się szanownych forumowiczów, czy w ogóle warto się fatygować.
-
Przez Patrict12
Cześć wszystkim.
Panowie i panie jesteście moja ostatnia deską ratunku. Dostałem bon na 700 zł do time trenda. Jestem w stanie dorzucić z 300 zł. Problem jest taki, że wypadłem z aktualności zegarkowych, ostatnio interesowałem się tylko radziecką myślą zegarmistrzowską.
Bon jak wspomniałem jest do sklepu Timetrend. Szukam już 3 tydzień i nic.
Macie jakieś propozycje?
Mechanizm obojętny
Szkło najlepiej szafir
Tylko nie garniturowiec
Bajery typu chronograf/tachymetr w ostateczności.
-