Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
PatrykWoj

Rolex Submariner 2019 - oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, chciałbym nieco odświeżyć temat, bo dziś przypadkowo w necie natrafiłem na wątek VSF i jestem zdruzgotany tym, jak bardzo można się nadziać. Stąd pytanie - czy takie clony puszczają w obieg też z full setami, kartami NFC? Czy leci goły zegar? Cała masa przecież ofert Subow, DJ na grupach w necie…

wiem, że full set nie gwarantuje autentyczności, ale jednak kartę taką 1:1 chyba trudniej dorobić … chociaż…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 13.11.2025 o 20:35, qwerf napisał(-a):

Panowie, chciałbym nieco odświeżyć temat, bo dziś przypadkowo w necie natrafiłem na wątek VSF i jestem zdruzgotany tym, jak bardzo można się nadziać. Stąd pytanie - czy takie clony puszczają w obieg też z full setami, kartami NFC? Czy leci goły zegar? Cała masa przecież ofert Subow, DJ na grupach w necie…

wiem, że full set nie gwarantuje autentyczności, ale jednak kartę taką 1:1 chyba trudniej dorobić … chociaż…

Wydaje mi sie, ze akurat dorobienie karty to najłatwiejsze co jest w całym procesie. Na stronach z podrobkami mozna dokupić karty gwarancyjne do różnych zegarków. Jeśli chodzi o nfc to w rolexie sa na youtube filmiki jak odróżnić ich działanie. Chyba, ze sie cos zmieniło. Nawet wczoraj znalazłem ofertę podrobionego breitlina avengera z dokumentami od sprzedawcy z jp z 15k komentarzy. Dlatego czujnym trzeba byc zawsze :).

https://www.chrono24.pl/breitling/-breitling-a17318---43----903684--id42947929.htm

Edytowane przez Filipeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.11.2025 o 07:49, Filipeczek napisał(-a):

Wydaje mi sie, ze akurat dorobienie karty to najłatwiejsze co jest w całym procesie. Na stronach z podrobkami mozna dokupić karty gwarancyjne do różnych zegarków. Jeśli chodzi o nfc to w rolexie sa na youtube filmiki jak odróżnić ich działanie. Chyba, ze sie cos zmieniło. Nawet wczoraj znalazłem ofertę podrobionego breitlina avengera z dokumentami od sprzedawcy z jp z 15k komentarzy. Dlatego czujnym trzeba byc zawsze :).

https://www.chrono24.pl/breitling/-breitling-a17318---43----903684--id42947929.htm

C ciekawości, po czym rozpoznałeś, że to podróbka? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 godzin temu, nav napisał(-a):

C ciekawości, po czym rozpoznałeś, że to podróbka? 

To akurat podrobka gf factory bodajze. Ogólnie slabo podrabiają te avengery wiec łatwo poznać. Kropka lumy na bezelu, logo oraz indeksy godzinowe (wlasciwie nie zgadza sie nic). Dla porównania mój i ten z aukcji. Sprzedawca twierdzi, ze oryginal i zeby sie nie martwić.. 

20251116_203604.jpg

Screenshot_20251123_124105_Signal.jpg

Edytowane przez Filipeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Filipeczek napisał(-a):

To akurat podrobka gf factory bodajze. Ogólnie slabo podrabiają te avengery wiec łatwo poznać. Kropka lumy na bezelu, logo oraz indeksy godzinowe. Dla porównania mój i ten z aukcji. Sprzedawca twierdzi, ze oryginal i zeby sie nie martwić.. 

20251116_203604.jpg

Dziękuję za odpowiedź. Nie jestem jakimś znawcą Breitlinga i powiem szczerze, że ja dałbym oszukać. Jak porównuję zdjęcia w Internecie, to bransoleta też trochę inaczej wygląda- ogniwa i kształt otworów przy teleskopach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi