Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

Festina 16128/8 - ustawienie daty -problem

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

W instrukcji obslugi zegarka, ktorego nazwe podalem w temacie jest napisane ze date ustawia sie przez wyciagniecie koronki w pozycje A (niby mozna przesuwac w A lub dalej w B ). Ale probowalem tak i nic sie nie dzieje, a nie chce mi sie wierzyc ze to jakas usterka;]. Czyzby inaczej sie ustawialo date w tym zegarku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy po wyciągnięciu koronki do wymaganej pozycji pokręciłeś koronką w te lub we wte? ;) Samo wyciągnięcie koronki do pozycji A nie wystarczy :P

Marcin 8)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak napisał Marcin datę może przestawiać ruch tylko w jednym z kierunków - np w moim watch people ruch w lewo porusza wskazówkę 24h a w prawo ymienia datę. są to jednak tylko przypuszczenia , gdyż nigdy żadnej festiny nie miałem.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ENICARA w którym były trzy pozycje koronki: : 1 - nakręcanie, 2 - ustawianie godziny i 3 - ustawianie daty. Zmiana daty następowała po wciśnięciu koronki z pozycji 3 na 2. W tym momencie datownik przeskakiwał o jedną pozycję.Tak więc, żeby przeskoczyć o miesiąc trzeba było się "napstrykać".

Dawaj czasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

hehe..dzieki za podp;D .. naprawde ustawienie daty poprzez koronke dla przyszlego inzyniera nie powinno byc zadaniem trudnym.. coz.. widocznie cos jest popsute;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość BARTEK FCB

Witam, posiadam FESTINE model 6564 ale nie potrafie ustawic alarmu , czy jest jakis prosty sposob aby wytlumaczyc mi to tu na forum , chyba ze ktos posiada instrukcje do tego modelu, Dzieki z góry i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.