KobyS0 8484 #1 Napisano 30 Stycznia 2021 https://zegarownia.pl/zegarek-meski-traser-p68-pathfinder-gmt-blue-ts-109034 https://zegarownia.pl/zegarek-meski-vostok-europe-gaz-14-limousine-chrono-limited-edition-6s21-565a599b https://zegarownia.pl/zegarek-meski-vostok-europe-gaz-14-limousine-automatic-nh35a-565e593-b i nie chodzi o mechanizm, tylko wygląd, wiem traser ma jeszcze szafir..............ale który, w poniedziałek mam wybrać...... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69648 #2 Napisano 30 Stycznia 2021 Kierując się wyłącznie wyglądem, to gdybym miał łapkę o obwodzie 20cm - wybrałbym Trasera. Wygląda najlepiej i jest po prostu spójnym projektem w stylu adventure/survival. A ponadto ma WR100 i tryt. Z bólem serca przyznaję, nie poddałem się fenomenowi popularności Gaz-14 Limousine. Jednakże gdybym miał wybierać pomiędzy Vostokami, to wybrałbym tego z chrono. W tym drugim, o ile nie przeszkadzają mi te złocone indeksy i wskazówki, to już złocona luneta mówi mi stop. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smc 1803 #3 Napisano 30 Stycznia 2021 Traser. Jakbym miał większą rękę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8484 #4 Napisano 30 Stycznia 2021 ma nadgarstek 17,8, 18 cm, obecnie mam na łapce Seiko Arniego podobno 47mm i jak teraz patrzę na niego to nie wydaje się za duży a traser ma 46 tylko a vostoki po 45 ps. każdy z nich ma H3 czyli tryt, dodam, że traser fajny ale już mam wspomnianego Arniego, żółwia, orienta xray, itd a wszystkie to sportówki i divery te vostoki wydają mi się ciut "elegantsze" do koszuli mam jednego i to pilota.. ps. odnośnie złotego vostoka to mam całego "złotego" almaza i jest git, tylko trochę duży i zawsze na wierzchu ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karakal 79 #5 Napisano 30 Stycznia 2021 Zdecydowanie Traser. Najbardziej mi się podoba i sądzę, że będzie lepiej wykonany niz Vostoki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8484 #6 Napisano 30 Stycznia 2021 hmm, no Vostoka mam aktualnie i kilka przerobiłem, co do jakości wykonania to jest rewela, a trasera nie trzymałem nigdy w łapie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69648 #7 Napisano 30 Stycznia 2021 8 minut temu, KobyS0 napisał: ps. każdy z nich ma H3 czyli tryt, Faktycznie. Nie zwróciłem uwagi. 😧 8 minut temu, KobyS0 napisał: te vostoki wydają mi się ciut "elegantsze" do koszuli mam jednego i to pilota.. ps. odnośnie złotego vostoka to mam całego "złotego" almaza i jest git, tylko trochę duży i zawsze na wierzchu ... To już jest sprawa indywidualnych preferencji i gustu. Faktycznie są mniej "przygodowe" niż Traser, ale do kategorii "eleganckie" w moim odczuciu nadal mają daleko. Faktem natomiast jest, że Gaz-14 Limousine to specyficzny, nietuzinkowy i ciekawy design. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8484 #8 Napisano 30 Stycznia 2021 no i traser ma szafir a vostok nie stosuje w ogóle tego szkiełka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69648 #9 Napisano 30 Stycznia 2021 Może warto wybrać Traser jako zegarek "przygodowy", a jeżeli chodzi o coś elegantszego to poszukać gdzieś indziej. A jeżeli już Vostok, to może ten model poniżej. To nadal nie jest kwintesencja słowa "elegancki", ale na pewno jest to bardziej stonowany model niż te dwa które oglądaliśmy. I tryt też jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8484 #10 Napisano 30 Stycznia 2021 myślałem o tym, ale ten " Twój" troszkę inny i ma pasek dedykowany, no i tańszy, ale tarcza taka jakby nie do konca czarna, to chyba dwa różne modele 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8484 #11 Napisano 30 Stycznia 2021 na 97% ten, tylko zastanawiaja mnie różne rozmiary kopert, różnica co prawda 1mm ale to troche dziwne, nie wydaje mi się, żeby robili różne kopery do tego samego modelu i niewydaje mi sie też, że sklep się pomylił, bo już u nich brałem czasomierze i wiem, żę rzetelni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karakal 79 #12 Napisano 30 Stycznia 2021 49 minut temu, KobyS0 napisał: hmm, no Vostoka mam aktualnie i kilka przerobiłem, co do jakości wykonania to jest rewela, a trasera nie trzymałem nigdy w łapie Ja z kolei nigdy nie miałem Vostoka i raczej miec nie będę, bo jakoś do mnie nie "gadają". Mam za to Trasera P59 w wersji czarnej i na czarnym nato i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę. Zegarek jest bardzo dobrze wykonany i bardzo przyjemny w odbiorze (co jest oczywiście kwestią bardzo subiektywną) i podejrzewam, że nie będzie to mój jedyny Traser. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8484 #13 Napisano 30 Stycznia 2021 no Traser P59 a Traser P68 to dwa różne zegarki, chodzi o styl, ten " Twój" gdyby miał co najmniej 44mm to bym go łykał, ale dużo za mały, P68 fajny ale zegarek do łachania mam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69648 #14 Napisano 30 Stycznia 2021 38 minut temu, KobyS0 napisał: myślałem o tym, ale ten " Twój" troszkę inny i ma pasek dedykowany, no i tańszy, ale tarcza taka jakby nie do konca czarna, to chyba dwa różne modele Zgadza się . Tarcze są trochę inne. W "Twoim" tarcza jest płaska i jest biała linia między indeksami na 9 i 3. W "moim" tarcza jest nie jest całkiem płaska ale są trzy okręgi - minutowy, godzinowy i wewnętrzny. Na zdjęciu poniżej to dobrze widać. Jak ma być koniecznie na złoto, to nie myślałeś o takim MV? To co prawda nie jest 45mm tylko 42mm, ale i tak całkiem spory zegarek na ręce. Jest sportowy i jest złoty ale przy tym też z nutą elegancji. I złoto tutaj jest ładnie wpasowane w cały design zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karakal 79 #15 Napisano 30 Stycznia 2021 To zdecydowanie inne zegarki. P59 to stosunkowo niski model i zdecydowanie mniej taktyczny niż P68, dlatego spotkałem się kiedyś z określeniem, że jest to model "of duty" czyli noszony po służbie / pracy. Jednak daje pewne pojęcie o marce Traser, a dodatkowo można zakładać, że skoro stosunkowo niski model jest porządnie wykonany, to wyższe modele będą z całą pewnością wykonane równie dobrze, a może nawet lepiej. Mój to wersja M i ma 42 mm (jest jeszcze nieco mniejsza wersja S) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8484 #16 Napisano 30 Stycznia 2021 bez trytu, niestety.... i ciut małe, minimum 44mm 2 minuty temu, Karakal napisał: To zdecydowanie inne zegarki. P59 to stosunkowo niski model i zdecydowanie mniej taktyczny niż P68, dlatego spotkałem się kiedyś z określeniem, że jest to model "of duty" czyli noszony po służbie / pracy. Jednak daje pewne pojęcie o marce Traser, a dodatkowo można zakładać, że skoro stosunkowo niski model jest porządnie wykonany, to wyższe modele będą z całą pewnością wykonane równie dobrze, a może nawet lepiej. Mój to wersja M i ma 42 mm (jest jeszcze nieco mniejsza wersja S) według mnie ten P59 fajniejszy,bo P68, bez obrazania nikogo,wygląda jak z Wisha haha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8733 #17 Napisano 30 Stycznia 2021 2 godziny temu, KobyS0 napisał: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-traser-p68-pathfinder-gmt-blue-ts-109034 https://zegarownia.pl/zegarek-meski-vostok-europe-gaz-14-limousine-chrono-limited-edition-6s21-565a599b https://zegarownia.pl/zegarek-meski-vostok-europe-gaz-14-limousine-automatic-nh35a-565e593-b i nie chodzi o mechanizm, tylko wygląd, wiem traser ma jeszcze szafir..............ale który, w poniedziałek mam wybrać...... Ten zagerek ma się Tobie podobać i nikt lepiej niż Ty nie będzie tego wiedział. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8484 #18 Napisano 30 Stycznia 2021 oooooo i dzięki za wyczerpującą odpowiedź, TAK MAŁO A ZARAZEM TAK WIELE !!!! dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach