KobyS0 8714 #1 Napisano 21 Marca 2021 no właśnie, który według Was lepszy.... ??? tańszy, czy droższy ??? ten: https://pl.aliexpress.com/item/4000122715997.html?spm=a2g0o.cart.0.0.14d93c00Is4zFG&mp=1 czy, ten: https://pl.aliexpress.com/item/4000120727757.html?spm=a2g0o.cart.0.0.14d93c00Is4zFG&mp=1 porównywałem czarne z logo, z tych dwóch ofert................. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8714 #2 Napisano 21 Marca 2021 Widzę, że nie chcę się Wam porównajcie sobie, wskazówki, sposób ich osadzenia oraz logo. Różne od siebie zupełnie, ten tańszy według mnie ma lepsze wykończenie , a winny być identyczne, bo to ten sam zegarek dlatego chyba nie będę ryzykował i kupię steeldiva - wskazówki ma identyczne i tak samo osadzone jak w tym droższym SM, logo również drukowane na tarczy ..... po co przepłacać haha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6136 #3 Napisano 21 Marca 2021 Szacun... jesteś pierwszą osobą która potrafi porównać wykończenie zegarka na podstawie analizy grafiki komputerowej i zdjęcia podciąganego w pfotoshop'ie jak będę szukał żony przez portale randkowe to na 100% się do Ciebie zgłoszę... Jak dla mnie to dokładnie ten sam zegarek - tańsza oferta jest na witrynie producenta a droższa pośrednika... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8714 #4 Napisano 21 Marca 2021 i tu się zgadza, tylko według mnie " fotoszop" jest do poprawiania zdjęć ( jak to nazwałeś, do podciągania) aby, w tym przypadku towar, wyglądał okazalej, więc z jakich przyczyn do tego droższego SM - fotoszopem - założyli wskazówki od steeldiva, chyba, że to taki chochlik programowy haha 6 minut temu, Daito napisał(-a): Szacun... jesteś pierwszą osobą która potrafi porównać wykończenie zegarka na podstawie analizy grafiki komputerowej i zdjęcia podciąganego w pfotoshop'ie jak będę szukał żony przez portale randkowe to na 100% się do Ciebie zgłoszę... Jak dla mnie to dokładnie ten sam zegarek - tańsza oferta jest na witrynie producenta a droższa pośrednika... a z tą żonką, też damy radę ..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 72574 #5 Napisano 21 Marca 2021 Chińczycy chyba klepią teraz ten model w kilku wersjach. Widać kilka różnic. Ten ze sklepu San Martin ma kropkę z lumą na bezelu i inaczej grawerowane cyfry na bezelu. Do tego inaczej nałożoną lumę na wskazówkach. Ten z drugiego sklepu ma logo San Martin chyba nałożone w Photoshopie. Zdecydowanie brałbym ten ze sklepu San Martin. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8714 #6 Napisano 21 Marca 2021 1 minutę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Chińczycy chyba klepią teraz Willarda w kilku wersjach. Widać kilka różnic. Ten ze sklepu San Martin ma kropkę z lumą na bezelu i inaczej grawerowane cyfry na bezelu. Do tego inaczej nałożoną lumę na wskazówkach. Ten z drugiego sklepu ma logo San Martin chyba nałożone w Photoshopie. Zdecydowanie brałbym ten ze sklepu San Martin. ten "droższy" jest tak naprawdę tańszy a napewno gorzej złożony, logo drukowane razem z tarczą a w tym pierwszym nakładane jak indeksy, no już nie mówiąc o sekundniku, ............. ale na bezel nie popatrzyłem, Dz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 72574 #7 Napisano 21 Marca 2021 Widzę jeszcze, że ten ze sklepu San Martin ma dużo ładniej zakończoną tuleję na osi sekundnika. Ładne, płaskie zakończenie a ten z drugiego sklepu - proste, tanie rozwiązanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6136 #8 Napisano 21 Marca 2021 9 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Chińczycy chyba klepią teraz ten model w kilku wersjach. Widać kilka różnic. A pewnie jak kupisz i rozpakujesz to znajdziesz jeszcze kilka różnic zegarka który rozpakowałeś i tych dwóch na stronie Alli... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8714 #9 Napisano 21 Marca 2021 Teraz, Perpetuum Mobile napisał(-a): Widzę jeszcze, że ten ze sklepu San Martin ma dużo ładniej zakończoną tuleję na osi sekundnika. Ładne, płaskie zakończenie a ten z drugiego sklepu - proste, tanie rozwiązanie. no właśnie o tym pisałem, o sposobie osadzenia wskazówek i zupełnie różnej ich budowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 72574 #10 Napisano 21 Marca 2021 Teraz, Daito napisał(-a): A pewnie jak kupisz i rozpakujesz to znajdziesz jeszcze kilka różnic zegarka który rozpakowałeś i tych dwóch na stronie Alli... Tego typu emocje są nierozerwalnie związane z zakupami na Ali 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8714 #11 Napisano 21 Marca 2021 Teraz, Daito napisał(-a): A pewnie jak kupisz i rozpakujesz to znajdziesz jeszcze kilka różnic zegarka który rozpakowałeś i tych dwóch na stronie Alli... eee nie pewnie, jak napisałeś, tylko na 1000% procent hahaha .......ale napiszę, że towar niezgodny z opisem i oddaję jak nie będzie pasował na chwilą obecną czekam, aż trochę ( może) stanieją, bo podobno jakieś urodziny będą mieli, bo nie wywalę tyle kasy na kota w worku, bo za tyle i jeszcze ciut to seikacza bym wytargał, bo chcę kupić z szybką wysyłką DHLem, bo nie chcę czekać dwóch miesięcy............... wiem, że się nie zaczyna od "BO" 1 minutę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Tego typu emocje są nierozerwalnie związane z zakupami na Ali 😉 !!!!!!!!!! , ale wtedy jest czad, jest na co czekać i ten dreszczyk emocji........ a w sklepie stacjonarnym tego nie ma.......... zakładasz na łapę i wychodzisz.... ps. olśniło mnie, ten droższy San Martin to jest podróbka San Martina........ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8714 #12 Napisano 21 Marca 2021 o miałem rację, ten " droższy" to nie san martin tylko taki napis nosi na sobie, on ma tarczę od steeldiva i wskazówki również, popatrzcie na tą wewnętrzną podziałkę, w prawdziwym, tym " tańszym" wewnętrza podziałka umieszczona jest pod skosem, na ściance a w tym " droższym" na tarczy jak, to zwykle jest w steeldivach willarda, ale numer, chionole już swoje zegary podrabiają buhaha ps. a to już nie robota tego zwierzaka, tego szopa od foto "Droższy" podróba "tańszy" ori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach