Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Ambrozykleks

Atlantic Worldmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem kompletnym laikiem, chcę sobie kupić tego Atlantica:

https://atlanticwatches.ch/shop/gents-watches/worldmaster/worldmaster-original/automatic-cream-blue-7568/

Po prostu, bardzo mi się spodobał wizualnie, chcę automat lub mechanik nakręcany, ale nie znam się za bardzo - czy Atlantic to na tyle zaufana marka, że można kupić cokolwiek spod ich szyldu nie martwiąc się o jakość? Ewentualnie jakieś sugestie w przedziale cenowym 2-3 tysiące. Bardziej podobają mi się czytelne zegarki w stylu Retro, nic dzisiejszego.

Czy jeśli będzie to zegarek który nie będzie noszony na co dzień (ze względu na możliwość uszkodzenia w pracy) a raczej w weekendy i „od święta”, czy jest sens kupować automat, czy automatowi szkodzi to, ze sobie leży nie używany?

Jeszcze pytanie, czy zamawiał ktoś z oficjalnego sklepu Atlantica, bo cena 645CHF jest niższa o 600zł od cen w Polskich sklepach, ale wiem, że dochodzi VAT + cło i czytałem, że może to być gra nie warta świeczki.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez Ambrozykleks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Ambrozykleks napisał(-a):

Jeszcze pytanie, czy zamawiał ktoś z oficjalnego sklepu Atlantica, bo cena 645CHF jest niższa o 600zł od cen w Polskich sklepach, ale wiem, że dochodzi VAT + cło i czytałem, że może to być gra nie warta świeczki.

Raczej nie kupisz w Szwajcarii, bo małymi literkami jest napisane:

Sorry, this model is not available to purchase from our webshop in your country.

;)

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Ambrozykleks napisał(-a):

czy Atlantic to na tyle zaufana marka, że można kupić cokolwiek spod ich szyldu nie martwiąc się o jakość?

Myślę, że tak. W środku jest mechanizm ETA 2824 albo Sellita SW-200. Bardzo popularne i dobre jakościowo. Bardzo ładny zegarek (moim zdaniem). Tyle że dość spory. Jeżeli masz spory nadgarstek, to OK. Przy mniejszym nadgarstku może być ciut za wielki. Przymierz sobie gdzieś spokojnie, jak się znowu otworzą sklepy.

2 godziny temu, Ambrozykleks napisał(-a):

Czy jeśli będzie to zegarek który nie będzie noszony na co dzień (ze względu na możliwość uszkodzenia w pracy) a raczej w weekendy i „od święta”, czy jest sens kupować automat, czy automatowi szkodzi to, ze sobie leży nie używany?

Nie szkodzi. Tylko co tydzień będziesz musiał ustawiać godzinę. Ten zegarek nie ma datownika, więc to będzie bardzo szybka sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli 

4 godziny temu, Ambrozykleks napisał(-a):

Czy jeśli będzie to zegarek który nie będzie noszony na co dzień (ze względu na możliwość uszkodzenia w pracy) a raczej w weekendy i „od święta”, czy jest sens kupować automat

Polecam Atlantica ale z mechanizmem recznym. Widziałem na OLX  nieźle zachowane sztuki z tarcza " ring" Sa tez specjaliści którzy moga je profesjonalnie odnowić.

Mozna tez kupic odnowione ,piekne sztuki w cenie ok 1,6 k PLN .

Dokupisz elegancki pasek i wtedy to ma < moim zdaniem > sens . 

No ale ja jestem niepoprawnym zwolennikiem "nauali"  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi