JKotynia 0 #1 Napisano 23 Marca 2021 Witam posiadam Casio G-Shock GST-B100D-1AER Mam z nim mały problem Opiszę co działa a co nie Działa stoper, budzik, alarm, wskazówka sekundnika, mała tarcza wskazówek. Nie działaja duże wskazówki godziny i minut, czy jest to wina słabej baterii? Jeśli tak to czy wystarczy po prostu wystawić zegarek na słońce i samo zacznie działać? Czy jest to jakaś wada mechaniczna? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #2 Napisano 23 Marca 2021 zobacz narazie podładować na słońcu na parapecie a w instrukcji jest : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JKotynia 0 #3 Napisano 24 Marca 2021 Niestety Dzisiaj cały dzień na parapecie Lecz nie wiem czy to nie chodzi o pogodę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4 Napisano 24 Marca 2021 Godzinę temu, JKotynia napisał(-a): Niestety Dzisiaj cały dzień na parapecie Lecz nie wiem czy to nie chodzi o pogodę spróbuj jeszcze parapet na wieczór pod lampkę jakąś - ja citizena z jednej kreski wyciągnąłem tym sposobem do trzech kresek czyli full naładowania ale trwało tydzień jak nie lepiej najlpeiej ten mały solar bierz z słońca - tam jest mały panelik wiec i światła potrzebuje i czasu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 32072 #5 Napisano 25 Marca 2021 20 godzin temu, JKotynia napisał(-a): Niestety Dzisiaj cały dzień na parapecie Lecz nie wiem czy to nie chodzi o pogodę Pod lampę, go na noc a jak nie to aku pa pa powiedział 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JKotynia 0 #6 Napisano 25 Marca 2021 Aku raczej nie padl, kupiłem też zegarek 10 kwietnia 2020 to nawet roku nie ma, a solar ładował bo w lato sprawdzałem i wtedy na pewno działał. Na załączonych zdjęciach widać że ikona baterii miga (lewy górny róg) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JKotynia 0 #7 Napisano 25 Marca 2021 Poprzednie zdjęcia pokazywały jak powinny wyglądać ustawienia zegarka (jego wskazówek) a tutaj widać jak jest na żywo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #8 Napisano 26 Marca 2021 20 godzin temu, JKotynia napisał(-a): Poprzednie zdjęcia pokazywały jak powinny wyglądać ustawienia zegarka (jego wskazówek) a tutaj widać jak jest na żywo .. a co Ci można doradzić - próbuj ładować jeszcze troche - a jak nic nie wyjdzie uruchom gwarancje - bo co można więcej zrobić - można założy nową baterie ale... jak masz na gwarancji to lepiej nie bawić się samemu - poczytaj instrukcji moze jakąś funkcje masz uruchomioną - instrukcja zegarek i próbuje ustawiać -może się zawiesiły wskazówki - próbuj funkcjami się pobawić - np wyzerowaniem zegarka i wskazówek i nie bój się nic tam nie popsujesz ..masz gwarancje .... bo gwarancje to chyba masz ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #9 Napisano 26 Marca 2021 Tak na szybko (nie wiem czy coś to pomoże): https://www.watchuseek.com/threads/g-steel-b100d-1aer-factory-reset.5099859/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JKotynia 0 #10 Napisano 26 Marca 2021 Już się podładował trochę, ale musiałem wyrerowac domowe ustawienia wskazówek. DIeki za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach