KubaZam 476 #1 Napisano 15 Maja 2021 Cześć, ostatnio stałem sie posiadaczem takiej pięknej Lusinii. To mój pierwszy zegarek tej firmy, a w sieci jest o niej bardzo mało informacji. Jedynym ciekawym źródłem jest artykuł na Zegarki i Pasja. Czy macie jakiekolwiek doświadczenia z tą marką? Możecie polecić jakieś źródła na jej temat? Na podstawie porównania z dostępnymi w sieci zdjęciami (wiem to nie najlepsze źródło informacji ) wydaje się, że zegarek jest oryginalny (poza koronką) choć pewności 100% nie mam. Koperta stalowa 29mm mechanizm na 16 kamieniach sugeruje lata 40-te, chyba. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i informacje na temat tego "malucha". Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #2 Napisano 15 Maja 2021 Żeby poczytać nieco o Lusinie nie trzeba daleko szukać : https://zegarkiipasja.pl/artykul/21915-historia-firmy-lusina-watches-abraham-adolf-pamm 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach