Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Nikt nic nie pokazuje -szkoda wielka.

Kolega Kumite gdzies napisal ze kolekcjonerzy maja i nie chca pokazywac-to ja jestem zwykly zbieracz i moge pokazac.

Na moja polke ( ktorej jeszcze nie ma ale sie robi) trafil kolejny zegar a raczej zestaw.

W mojej opinii jest to Louvre Wurth z kompensacja Hubera- jesli moja diagnoza jest bledna to prosze o korekte.

Czy ten zegar oryginalnie byl z takim wahadlem-nie wiem ale jest to mozliwe .Pierwszy raz widze Louvre Wurtha,moze ktos ma taki.

100_7413.JPG

100_7414.JPG

100_7416.JPG

100_7417.JPG

1c3574b1-8718-4e9e-8169-accb0155497e.jpg

Edytowane przez old time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladny  zegar, obudowa stanowi  niewatpliwie komplet  ,jesli  chodzi  o  wahadlo  z  patentem  Hubera  z  1911  roku -D.R.G.M 4535698   z  1911  roku  dla  Andreas  Huber za  patent  na  wahadło  torsyjne  z kompensacja temperatury rtęciowa--to  trzeba sprawdzic  jesli  sie  da  czy  ten  numer  seryjny  powstal  po  tym okresie  i chyba  nie  ma przeciwskazan  zeby  takie  wahadlo  tam sie znalazlo.Patent  na  oslone  wlosa  jest  chyba  z  1906-1910  nie  pamietam  teraz .Wiec  raczej  pasuje ale  ja  moge  sie  mylic  gdyz  nigdy  nie  zajmowalem sie  chronologia  Wurth Kienzle  i  ich  wzajemnymi  powiazaniami  a  juz  klasyfikacja  plyt w  ksiazce  doprowadza mnie  do  szalu.Mariusz  na  pewno  sprostuje .😀

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego Wurth'a ale z wahadłem meduza.

190506927_Wurth1.thumb.jpg.d8cc6cbd2d875f4add09f4c7b067ae24.jpg

1477027343_Wurth2.thumb.jpg.ae9a52f938951d43b2f1ac1681eca5cb.jpg

Twój zestaw jest bardzo fajny, rzadko można takie coś spotkać.

Natomiast w wahadle najciekawsze jest to że niczego nie kompensuje i to jest najlepsze👍.

Gratulacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, janekp napisał(-a):

Ladny  zegar, obudowa stanowi  niewatpliwie komplet  ,jesli  chodzi  o  wahadlo  z  patentem  Hubera  z  1911  roku -D.R.G.M 4535698   z  1911  roku  dla  Andreas  Huber za  patent  na  wahadło  torsyjne  z kompensacja temperatury rtęciowa--to  trzeba sprawdzic  jesli  sie  da  czy  ten  numer  seryjny  powstal  po  tym okresie  i chyba  nie  ma przeciwskazan  zeby  takie  wahadlo  tam sie znalazlo.Patent  na  oslone  wlosa  jest  chyba  z  1906-1910  nie  pamietam  teraz .Wiec  raczej  pasuje ale  ja  moge  sie  mylic  gdyz  nigdy  nie  zajmowalem sie  chronologia  Wurth Kienzle  i  ich  wzajemnymi  powiazaniami  a  juz  klasyfikacja  plyt w  ksiazce  doprowadza mnie  do  szalu.Mariusz  na  pewno  sprostuje .😀

1 godzinę temu, Taraj napisał(-a):

Mam takiego Wurth'a ale z wahadłem meduza.

190506927_Wurth1.thumb.jpg.d8cc6cbd2d875f4add09f4c7b067ae24.jpg

1477027343_Wurth2.thumb.jpg.ae9a52f938951d43b2f1ac1681eca5cb.jpg

Twój zestaw jest bardzo fajny, rzadko można takie coś spotkać.

Natomiast w wahadle najciekawsze jest to że niczego nie kompensuje i to jest najlepsze👍.

Gratulacje

Dzieki Panowie za informacje i zdjecia.

Wiem ze to wahadlo nie ma nic wspolnego z kompensacja 😃 ale tak z rozpedu napisalem.

Bardzo ladnie wyglada ten zegar z Meduza,ma tez bardzo ladna tarcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, piękny egzemplarz, a wahadło bajeranckie.😛 Ten wężowy oczywiście również😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi