JASI 1218 #1 Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) Znalazłem... Zobaczyłem... Pomyślałem... I kupiłem... Chciałem go wrzucić w temacie Ale temat w archiwum i nie można nic dodać. Nie wiem czy mechanizm jest oryginalny, bo wygląda inaczej niż ten pokazany przez Piotra. Chociaż kotwica wygląda tak, jak w opisanym patencie. W moim zegarze mechanizm jest zamontowany na wklejonej deseczce, tak jakby miał być podwyższony. Ogólnie jest w kiepskiej kondycji. Tarcza mocno sfatygowana, po ingerencji jakiegoś naprawiacza. Sekcja bicia nie działa. Ramka polutowana od spodu, szkło grube proste... Raczej oddam go do zegarmistrza. PS Tu praca kotwicy VID_20210530_023336.mp4 I tarcza Pozdrawiam Jacek Edytowane 30 Maja 2021 przez JASI 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #2 Napisano 30 Maja 2021 Zdecydowanie wymaga opieki ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #3 Napisano 30 Maja 2021 Trochę szkoda, że tylko taki fragment tego logo się zachował, ale dzięki temu naprowadził mnie na Junghansa. Powinno mniej więcej tak wyglądać Pozdrawiam Jacek 2 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4 Napisano 30 Maja 2021 To trza skopiować i wkleić 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #5 Napisano 30 Maja 2021 2 godziny temu, PM1122 napisał(-a): To trza skopiować i wkleić W sumie ciekawy pomysł. Nie pomyślałem o tym. Chciałem resztki tej naklejki czymś zabezpieczyć, żeby nie wykruszyły się do końca. Zresztą, naklejka jest na plecach i nie do końca wiadomo jak wyglądała, oprócz tego logo, mogły być jeszcze jakieś napisy. Myślę, że jednak zostawię tak jak jest, tylko czymś zabezpieczę. Pozdrawiam Jacek 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach