Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Przemo990

Smartwatch z sim, głośnikiem i mikrofonem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, poszukuje smartwatch dla żony na prezent. Jestem zielony w temacie a może okaże się, że wybór nie jest taki trudny, dlatego proszę Was o pomoc ;) zależy mi aby zegarek miał slot na SIM aby można było z niego korzystać np. podczas biegania zostawiając telefon w domu. Ponadto fajnie by było żeby można było też prowadzić za jego pośrednictwem rozmowę telefoniczną. Powiedzmy, że to jest wymóg a reszta łącznie z ceną to 2 planowy temat. Z góry dzięki za sugestie i podpowiedź, pozdrawiam Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slot na sim? To chyba w budziku na szyję. Od kilku lat rozwiązuje się to e-simem.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo zależy od tego w jakiej sieci. Jeżeli T-Mobile i jeżeli telefon prywatny (nie na firmę), to na razie tylko Samsung Galaxy Watch 3. Właśnie przerabiam ten temat. Zegarek oczywiście nie ma slotu, tylko e-SIM.

Dla żony będzie dobry, bo jak na smartwatch jest stosunkowo niewielki - to tylko 41mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Dużo zależy od tego w jakiej sieci. Jeżeli T-Mobile i jeżeli telefon prywatny (nie na firmę), to na razie tylko Samsung Galaxy Watch 3. Właśnie przerabiam ten temat. Zegarek oczywiście nie ma slotu, tylko e-SIM.

Dla żony będzie dobry, bo jak na smartwatch jest stosunkowo niewielki - to tylko 41mm.

Tylko wkrótce (+/-) straci wsparcie dla Tizena. :(

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, tarant napisał(-a):

Tylko wkrótce (+/-) straci wsparcie dla Tizena. :(

?

Coś konkretnego się dzieje i nie wiem, czy też może chodzi o to, że Samsung niespecjalnie przykłada się do aktualizacji i wspierania produktów, które się starzeją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung przechodzi na stronę Wear OS.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem. Ale to chyba na dłuższą metę dobry ruch. Przynajmniej płatności zbliżeniowe w Samsungach będą u nas działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze Panowie. Czyli wnioskuję, że obecnie najmądrzejszym rozwiązaniem będzie Samsung Galaxy Watch 3? Funkcja rozmowy telefonicznej w terenie z pozostawieniem telefonu w domu będzie w nim śmigać, na czym zależało mi najbardziej. Płatność odpada z tego co kolega wyżej pisze a co z połączeniem słuchawek BT i słuchaniem muzyki no i jak to realnie wygląda z baterią? Załóżmy, że muzyka będzie odtwarzana 2 h dziennie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BT jest więc z słuchawkami się połączy. Co do baterii, to mojej żonie starcza spokojnie na dwa dni. Więc myślę, że nawet przy dość intensywnym użyciu powinna spokojnie wystarczyć na cały dzień.
Wczoraj uruchomiłem eSIM. Działa. Tylko oczywiście antena jest słabsza niż w telefonie, więc w miejscach ze słabym zasięgiem może czasem gubić zasięg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam Mont Blanc Summit 2+

Esim z Orange działa, najnowszy WearOS, głośnik, mikrofon, płatności NFC, asystent Google rozumie po polsku....

Do tego słuchawki Galaxy Buds.

Jestem zadowolony, choć bateria przy włączonym BT/LTE/WiFi/GPS trzyma niewiele ponad dzień.

Zaletą jest, że można na rower wyjść spokojnie bez telefonu i portfela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi