kornel91 85291 #26 Napisano 20 Lutego 2023 18 minut temu, rads napisał(-a): Nie przypominaj mi o tym 😂 Tu jednak przeważyła mobilność i "charakter" każdego pudła do rodzaju zegarków. Rozumiem Macassar czekam na zdjęcia na żywo bo w Internecie słabo widać z bliska jak to wygląda i jak wielkości przegród a pudełko wygląda ekstra. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rads 5634 #27 Napisano 20 Lutego 2023 1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a): Macassar czekam na zdjęcia na żywo bo w Internecie słabo widać z bliska jak to wygląda i jak wielkości przegród a pudełko wygląda ekstra. Zdjęcia w necie faktycznie dramat, na żywo pudło jest dużo ciemniejsze i ma super głębię, jak porządne pianino 😉 Jakość wykonania rewelacyjna, sloty i poduszki szerokie, za to przegródki między nimi wąskie, ale solidne. Z jednej strony lepsze byłyby szerokie, drewniane przegrody, ale z drugiej pudło miałoby pół metra na długość i byłoby cięższe 😄 Naprawdę jestem bardzo zadowolony. Aktualnie siedzę w robocie, ale jeszcze dziś postaram się zrobić i wrzucić foty w realu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rads 5634 #28 Napisano 20 Lutego 2023 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sviety 6252 #29 Napisano 18 Maja 2023 A ja takie walizeczki z wkładką wycinaną na życzenie znalazłem u polskiego producenta, który specjalizuje się w wycinaniu głównie pod narzędzia ale do zegarków jak widać też ma rękę: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpk 96 #30 Napisano 24 Lutego Odkopię temat, bo dzisiaj odebrałem przesyłkę z Zegarowni z pudełkiem Sternglas na 8 zegarków. Z kodem 10% wyszło mnie 610 zł, wykonanie naprawdę bardzo dobre, nie ma się czego przyczepić, fornir dębowy malowany na czarno, w środku sztuczna skóra. Wszystko dobrze spasowane, jedyna wada to absurdalnie duże poduszki - mam nadgarstek prawie 17,5 cm, bransolety lubię luźne (tak, że spokojnie palec wsuwam pod bransoletę), a i tak nie da rady ich zapiąć. Zamówiłem zestaw 8 poduszek z Amazona, są ciut węższe (45 mm, a te oryginalne 52 mm), ale przynajmniej obwód powinny mieć ok, bo te oryginalne mają 20 cm!!! https://zegarownia.pl/pudelko-sternglas-black-s06-009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ro4ti 317 #31 Napisano 4 Września odkopywania cd. ktoś kupował, ktoś ma pudełka od "Royal Craft Expertise" ? to z indii, cena bez podatków i ceł więc będzie sobie trzeba doliczyć z 50% albo jest inny producent w tym typie?: https://www.amazon.pl/Rosewood-pudelko-indyjskie-organizer-mężczyzn/dp/B0DMRYMZ49/ref=sr_1_2?th=1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ro4ti 317 #32 Napisano 12 Września (edytowane) cd. zdecydowałem się na pudło marki Oirlv (koszt ok 250zl). jestem zachwycony drewno, dużo drewna, nietypowa konstrukcja przegródek, zegarki siedzą pewnie, nie mają ciasno - polecam: https://pl.aliexpress.com/store/1104384214?sortType=bestmatch_sort Edytowane 12 Września przez ro4ti 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach