Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gold182

Kwarc, eko do 1200+

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć przeglądam forum od tygodnia wiedza tutaj jest przeogromna a z kazdym przeczytanym wątkiem więcej pytań ale liczę na to że pomożecie szukam

- kwarca do 1200 PLN +300 raczej max (mogą być eko oczywiście)

- nadgarstek 19.5 cm więc sądzę że 43mm musi być (zastanawiałem się nad Oceanusem t200s jakby się gdzieś promka trafiła ale to zakup dla mnie w ciemno bo nie mogę go nigdzie przymierzyć a 41.5mm to może być mały troszkę?)

- kolor i paski/branozolety nie jest super ważny, białe i czarne bardzo mi się podobają ale zieleń i niebieski też są fajne 

- na codzien bardziej zakup chociaz podobają mi się bardziej stonowane wzornictwa 

To będzie taki wstęp do tego świata bo już upatruje sobie powoli "duszyczki" ale to bardziej przyszłościowy zakup i na inny wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość ogólnikowy ten opis oczekiwań, ale próbujmy.

Na pewno przegląd ciekawych ofert od Citizena (eco-drive), Casio czy Seiko możesz sobie sam zrobić w polskich sklepach.

Widzę, że @cordi7 też wrzucił bardzo fajne propozycje od Certiny 👍

Ja może podrzucę coś nieoczywistego, zarówno jako marka jak i typ zegarka. Może się spodoba, może nie.

Kwarcowy, szwajcarski Glycine Airpilot. Rozmiar 44mm więc będzie pasować do Twojego nadgarstka. Do tego szafirowe szkło i WR100. Po zniżce 12% z kodem SUMMER12 i po wszystkich opłatach będzie kosztować między 1300 PLN - 1400 PLN. To nie jest zegarek lepszy od Citizenów czy od innych kwarcowych "japończyków" z eco-drive/solarem, radiem itp... Po prostu jest trochę inny i na pewno mniej popularny. W nieco innej stylistyce. Jest wiele dostępnych wersji pod tym linkiem. Jak widać wśród tych najtańszych jest nawet wersja GMT. Uwaga, tutaj różnica w cenie x2 wcale nie oznacza, że zegarek będzie lepszy lub gorszy. Na Ashford ceny się zmieniają dynamicznie. Te modele co dzisiaj kosztują 269 USD za tydzień mogą być po 449 USD a te za 499 USD za chwile będą po 279 USD. Tak to u nich działa. Natomiast Ashford to firma solidna i sprawdzona. Wielu forumowiczów tam kupowało zegarki.

https://www.ashford.com/brand/glycine.html?movement_type_family=Quartz&product_list_order=price~asc

obraz.png.fabcf4d85512f65412581b00312e90df.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek Traser P59 Essential Black M 108206

A moze taki Traser? szafirowe szkło z AR dobra wodoszczelnośc 42 mm koperta no i Tryt ! -swieci az miło :)

jest tez wersja w gołej stali .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi