Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
adriancoffee

Skagen i Lacoste do 200 zł - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wam, jestem dość początkujący w zegarkach, więc raczej kieruję się głównie ich wyglądem, a przede wszystkim stosunkiem cena/jakość. Ostatnio na zalando lounge udało mi się złapać Skagena Holst SKW6607 za kwotę 193 zł (cena sklepowa 405 zł) a teraz model Horizont SKW6537 za 220 zł. (na Ceneo od ok 600 zł, w kruku widziałem za 500 zł). Co myślicie o tych zegarkach? Czytałem różnie opinie i Skagenach, ale zależało mi, żeby kupić zegarki ładne, w miarę dobrej jakości za przyzwoita cenę. Oczywiście domyslam się, że gdybym już miał wydać sugerowana to pewnie w tej cenie znalazło by się coś lepszego. Do tego jakiś czas temu kupiłem też Lacoste Key West za 167 zł. O ile cena, z jaką chodzi w sklepach (od 600 do 900 zł) wydaje mi się już cena mocno zawyzoną jak za zegarek marki odzieżowej to czy w cenie 167 zł był to w porządku wybór? Dorzucam zdjęcia :)spacer.png

spacer.png

spacer.png

Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skagen robi bardzo przyzwoitej jakości zegarki, także jeśli nie chcesz wydawać dużo to dobry wybór. Z innych dunczykow mogę polecić Larsa Larsena. O majtkowcu na L się nie wypowiem bo nie miałem do czynienia. 

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skagen jest OK w cenie zakupu jaką podałeś. Mają swoje wzronictwo i ogólnie wstydu nie ma. Moja żona miała kilka lat temu Skagena. Rozpadł się po trzech latach (odleciało mocowanie szkła, bez jakiejkowliek ingerencji czy uszkodzenia mechanicznego). Serwis wymienił wadliwy element na  inny wadliwy (obtłuczony). Dopiero drugie podejście załatwiło sprawę. Także nie spodziewaj się niewiadomo czego :) Ale poniżej 200 zł? Spoko. Pierwszy któy wkleiłeś wygląda bardzo ładnie w kombinacji z tym paskiem.

A zegarka Lacoste to chyba nawet za darmo bym nie chciał :) NIe wiem oczywiście jak ten twój jest zrobiony, ale wszystko co widziałem w galeriach handlowych to była przedrożona tandeta.

It's not a hobby, it's a sickness.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja żona nosiła Skagena. Przyzwoicie zrobiony zegarek na całkiem niezłym meshu. Chodzi już kilka lat. Nic się nie dzieje. Nie wiem jak trwałe będą zegarki z chronografem, bo nie mam pojęcia, co za mechanizmy wkładają do środka, ale pewnie nie będzie źle. Za ok. 200 PLN, to nie ma co dzielić włosa na czworo. Jak Ci się podoba, to jest OK.

Lacoste w życiu w rękach nie miałem, ale pewnie wolałbym mieć od nich koszulkę polo niż zegarek. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cornelius

Osobiście pewnie wolał bym jakiegoś prostego Casio / Citizena przy tym budżecie, ale Skagen też akceptowalny. Lacoste - nieakceptowalne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba zegarki to "majtkowce" warte jakieś 5$ (jeśli kupisz 1000 sztuk na Aliexpressie).

Lacoste jest znanym powszechnie wytwórcą odzieży sportowej, ale warto również wiedzieć, że Skagen to wytwórca świecidełek dla nastolatek w stylu Flying Tiger Copenhagen.

Rozumiem, że każdy kiedyś miał koszulkę z krokodylem i wie, co to "Lacoste", ale nie każdy był w sklepie dla nastolatek i może mu się wydawać, że Skagen jest "akceptowalny", "OK", "przyzwoitej jakości".

Być może, ale w tym samym stopniu co Lacoste :ph34r:

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi