gruby2000 344 #1 Napisano 24 Listopada 2021 Żona znalazła w internecie taki zegar. Niestety zdjęcie mechanizmu jest dość słabej jakości. Na szczęście sprzedający mieszka w naszym miescie i być może pozwoli wykonać lepsze zdjęcie. Pytanie z tytułu dotyczy informacji, czy nie jest to jakiś składak i czy jest mozliwe na podstawie załączonych zdjęć określenie jego wieku i marki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #2 Napisano 24 Listopada 2021 Ciężko będzie . Zdjęcia słabej jakości i mocno skompresowane , no i mechanizm pokazany tylko na dwóch . To tak , jak samochód kupować i przy takich zdjęciach pytać się , czy on bezwypadkowy, nie bity , itd. Ciężko wyrokować . Napewno brak piętki i zastąpiono ją sterczynką . A mechanizm , jedyne co się rzuca w oczy , to wieszak i mocowanie sanek do niego . Ja , akurat nie wiem , jaka firma takie stosowała . Może wskazówki coś zasugerują , ale to niepewne zgadywanie , a także wychylnik Najprościej , to dobre zdjęcie mechanizmu od tyłu i z góry ( widok na kotwicę ) , oraz wieszak . Zdjęcie pleców skrzyni , też by pomogło .... bo jeśli są tam jakieś ślady po otworach od innego mechanizmu .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3 Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) No ale to jest zegar niskobudżetowy, o wartości koszyka z zakupami w Lidlu... Tak się teraz porobiło... Edytowane 24 Listopada 2021 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #4 Napisano 24 Listopada 2021 Wskazówki mogą sugerować Kienzle (S&K), zaś stylistyka będąca pomieszaniem eklektyzmu i secesji pierwszą dekadę XX wieku. Może to też być składak oczywiście. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruby2000 344 #5 Napisano 24 Listopada 2021 2 godziny temu, kiniol napisał(-a): No ale to jest zegar niskobudżetowy, o wartości koszyka z zakupami w Lidlu... Tak się teraz porobiło... No dokładnie. Nie pisałem , że mam zamiar na niego wydać majątek. Bardziej chodziło mi o określenie wieku i stanu. Podjadę i postaram się wykonać lepsze zdjęcia ( o ile sprzedawca się zgodzi) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach