Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
FranzMaurer

Casio G-Shock

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma praktycznie różnicy, jeśli chodzi o region, na który kierowany jest ten zegarek. Bierz stamtąd, skąd jest taniej  Jest szansa, że w BF będzie gdzieś taniej, jak nie, to zapewne później i tak dostaniesz go w cenie, w jakieś jest teraz. Tylko jeżeli zależy Ci na wersji bez U, to upewnij się u sprzedawcy, jaką wersję sprzedaje. Ostatnio Amazon miał w dobrej cenie - zdjęcia i opis sugerowały, że to starsza wersja, okazało się, że to ten z U.
Od czasu do czasu pojawia się ten zegar na WatchShop lub Amazonie w cenie nieco ponad 300 PLN, jednak nie wiem, czy stówka różnicy jest warta być może długiego czekania, skoro zależy Ci na nim już teraz
O to dobrze :) mam prośbę mógłbyś ocenić te dwa opisy ? Wynika z tego, że są to wersję bez U

https://kaktus24.pl/product-pol-13191-Zegarek-meski-Casio-G-SHOCK-GW-M5610-1E.html

https://www.crazytime.pl/product-pol-4173-Zegarek-meski-CASIO-G-SHOCK-GW-M5610-1.html

I jeszcze jedna rzecz na crazytime pisze tak "DO ZEGARKA DOŁĄCZONE JEST ORYGINALNE PUDEŁKO"

A na kaktus24 pisze tak "Komplet zakupu składa się z zegarku w markowym opakowaniu, instrukcji obsługi, karty gwarancyjnej na 3 lata oraz paragonu lub faktury VAT. Ponadto, istnieje możliwość rozszerzenia gwarancji dla każdego zegarka o dodatkowe 3 lata!"

Jak rozumować opis z crazytime ? Dołączone jest oryginalne pudełko ? To powinno być napisane tak jak na kaktus24 komplet zakupu składa się z markowego opakowania itd. Słuszne są moje uwagi czy nie ma to znaczenia ?

Dodatkowo na crazytime pisze, że jest to oświetlenie dioda LED, a przecież to działa na podstawie iluminacji ? Na kaktusie nic nie ma o podświetleniu.

Jeszcze jedno pytanie gdy kupię ten zegarek to zwracać uwagę na datę produkcji ? słyszałem, że w kwestii paneli solarnych i akumulatora jest to ważne bo możliwe, że zegarek przeleżał dosyć długo na magazynie i będzie rozładowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawca, który ma w swojej ofercie kilkaset, albo kilka tysięcy modeli nie przejmuje się jakoś specjalnie dokładnymi opisami, więc tutaj bym się raczej tym LED nie sugerował. Możesz w zamówieniu napisać, że zależy Ci na wersji bez U, niech CI to potwierdzą przed wysyłką. W obu sklepach są zdjęcia starszej wersji: starsza ma przy prawym górnym przycisku napis EL BACK LIGHT, nowsza ma tylko LIGHT, ale oczywiście nie sugerowałbym się również zdjęciami ze stron sprzedawców ;)

Co do daty produkcji, to nie sądzę, żeby mieli jakieś wieloletnie leżaki magazynowe. Zawsze możesz zegarek odesłać, jak okaże się, że data produkcji jest sprzed ładnych kilku lat - w G z WC i solarem możesz to bardzo łatwo zweryfikować po numerze seryjnym. W Kaktusie masz możliwość dokupienia dodatkowych 3 lat gwarancji, ale mówiąc szczerze, tam raczej nie ma się co psuć. Oczywiście bywa, że trzeba z gwarancji skorzystać, ale póki co nie słyszałem, żeby komuś się kostka zepsuła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki, to ja zamawiam zegareczek może w piątek go dostanę oby, bo jakbym miał czekać weekend to bym nie wytrzymal :D. Clusca dziękuję Tobie bardzo serdecznie za pomoc jak coś to się odezwę jeszcze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek doszedł jest pięknie default_biggrin.png tylko zastanawia mnie rok produkcji zegarka mam numer seryjny, a na nim literkę A, to oznacza, że zegarek jest z 2011 roku czy 2021 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, FranzMaurer napisał(-a):

Zegarek doszedł jest pięknie default_biggrin.png tylko zastanawia mnie rok produkcji zegarka mam numer seryjny, a na nim literkę A, to oznacza, że zegarek jest z 2011 roku czy 2021 ?

Nie ma za co 🙂 Bez fotki się nie liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie ma za co Bez fotki się nie liczy.
Proszę bardzo zdjęcie :D Rysiu jeszcze raz dzięki za polecenie tego zegarka :)89c0b179afb780d51c7aae965ab6291d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, FranzMaurer napisał(-a):

Proszę bardzo zdjęcie :D Rysiu jeszcze raz dzięki za polecenie tego zegarka :)89c0b179afb780d51c7aae965ab6291d.jpg

Super, niech się dobrze nosi! Będzie Pan zadowolony 😀👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Super, niech się dobrze nosi! Będzie Pan zadowolony
Dziękuję ślicznie, jestem i będę zadowolony na pewno a powiedz mi na dekielku mam ostatnia literkę A to znaczy, że mam 2011 rok czy 2021 ? W sumie wydaje mi się, że 2021 bo przecież 10 lat w magazynie by nie leżał co nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, FranzMaurer napisał(-a):

Dziękuję ślicznie, jestem i będę zadowolony na pewno emoji16.png a powiedz mi na dekielku mam ostatnia literkę A to znaczy, że mam 2011 rok czy 2021 ? W sumie wydaje mi się, że 2021 bo przecież 10 lat w magazynie by nie leżał co nie ?

Nie wiem, aż tak się z G-Shocków nie doktoryzowałem😉 Może ktoś z Kolegów odpowie tutaj. Ewentualnie zadaj pytanie w wątku G-Shock - tam Koledzy rozbiorą Ci każdy znak na czynniki pierwsze😀 Ale na chłopski rozum też nie zakładam, żeby ktoś trzymał stock przez 10 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, to świetny zegarek - bez fajerwerków, ale ma wszystko co potrzebne. To mój zegarek do zadań specjalnych ;)

Na 99,99% jest z 2021, ponieważ musiałby inaczej być z początku produkcji tego modelu, a nie sądzę, żeby ktoś trzymał na stanie tak długo zegar, prędzej by go sprzedał poniżej kosztów. Zresztą według Pacparts ten model wyszedł dopiero w 2012 :)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gratulacje, to świetny zegarek - bez fajerwerków, ale ma wszystko co potrzebne. To mój zegarek do zadań specjalnych
Na 99,99% jest z 2021, ponieważ musiałby inaczej być z początku produkcji tego modelu, a nie sądzę, żeby ktoś trzymał na stanie tak długo zegar, prędzej by go sprzedał poniżej kosztów. Zresztą według Pacparts ten model wyszedł dopiero w 2012

Dziękuję :) Dokładnie tak jak mówisz podoba mi się, że wzorowany jest na pierwszych g-shockach z lat 80/90 i ma bardzo przydatne funkcje. Co do daty produkcji to masz również rację i jestem takiego samego zdania. Co do daty premiery to widziałem na jednej stronie 2011, a na drugiej 2012, poza tym Matej pewnie go znacie pisał, że zegarek na rynek został wprowadzony w 2012 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi