Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez trzydziesci9
Laco Augsburg Blaue Stunde 39
Sprzedam zegarek Laco Augsburg Blaue Stunde 39, znanej niemieckiej firmy produkującej swego czasu zegarki dla niemieckich pilotów z czasów II Wojny Światowej. Kto siedzi w temacie, temu nie trzeba pisać nic więcej.
W niskiej cenie otrzymujemy szafirowe szkiełko oraz słoneczną niebieską tarczę. Zegarek wyglądem ma nawiązywać do czasomierzy używanych w przeszłości. Jest to linia Basic, która według mnie bardziej nadaję się do codziennego noszenia, niż modele z linii Original.
Jak dla mnie znakomity zegarek do rozpoczęcia przygody z pilotami. 😉
Sprzedaję, ponieważ mam już za dużo pilotów u siebie. Z powodu jakiejś chwili słabości niepotrzebnie go kupiłem.
W razie chęci obejrzenia / kupna zapraszam na PW.
Stan: 9/10
Specyfikacja:
Wodoszczelność: 50 metrów,
Mechanizm: mechaniczny, Basic Miyota 82S0 (Hacking second)
Szerokość koperty: 39.00 mm
Grubość koperty: 11,55 mm
Szkiełko: szafirowe, płaskie
Typ paska: materiałowy
Szerokość Paska: 18.00 mm
Zawartość pudełka:
Dosłownie wszystko, co dostarczył sprzedawca, nawet szkiełka są zalepione.
Sposób sprzedaży:
Istnieje możliwość odbioru u mnie w Krakowie lub odbiór paczki w Paczkomacie.
Cena: 1150 PLN
Fotki:
-
Przez Z_bych
VRATISLAVIA CONCEPTUM – ARCHITEKT V1
Cena 1800 zł + koszt wybranej wysyłki
Stan forumowy 7/10
Vratislavia “Architekt” został dedykowany wszystkim miłośnikom spójnych, harmonijnych, modernistycznych dzieł architektury. Techniczny, czytelny projekt tarczy gdzie grot każdej wskazówki porusza się po własnym pierścieniu z podziałką powoduje, że odkrywamy na nowo czytelność wskazań 3-wskazówkowego zegarka. Dekielek został głęboko wygrawerowany laserowo wizerunkiem będącym połączeniem Modulor’a Le Corbusier’a oraz Człowieka Witruwiańskiego Leonarda Da Vinci , dwóch symboli idealnych proporcji.
Koperta ma współczesny uniwersalny rozmiar 40,5mm. Uszy koperty polerowane od góry, boki szczotkowane horyzontalnie. Szkło szafirowe zostało specjalnie dla tego zegarka zaprojektowane i wykonane na zamówienie w takim kształcie aby do złudzenia przypominało stare mocno wypukłe szkiełka hesalitowe. Posiada ono powłoki antyrefleksyjne klasy premium z obu stron. Zegarek wyposażony jest w wygodny automatyczny naciąg sprężyny (możliwe jest także dokręcanie ręczne sprężyny ) oraz funkcję stop-sekundy. Koronka sygnowana logo Vratislavia Conceptum.
Zegarek dostarczany będzie w drewnianym, oryginalnym pudełku.
ZEGARKI NUMEROWANE, LIMITACJA 150 SZT. Zegarek ma numer 78.
Specyfikacja:
Mechanizm: japoński, automatyczny Citizen-Miyota, kal. 9015 Koperta (obudowa): stal nierdzewna Rozmiar koperty: szerokość bez koronki: 40,5mm, wysokość: 11,8mm (z wypukłym szkłem ) 9mm (optyczna wysokość bez szkła) L2L (długość koperty): 46mm Typ szkła: szafirowe wypukłe z powłokami AR klasy premium Pasek: skórzany czarny matowy krokodyl, szer. 20mm Wodoszczelność 100m/10ATM Tarcza: nakładane logo na tarczy, wskazówki barwione termicznie. Gwarancja 1 rok Stan: zegarek używany w idealnym stanie mechanicznym i bardzo dobrym wizualnym, na polerowanych częściach koperty i dekielka drobne, możliwe do usunięcia ślady używania i zmiany pasków. W komplecie: zegarek, oryginalny, nowy pasek, oryginalny pasek typu perlon, ręcznie robiony, idealnie pasujący, gładki pasek granatowy 💥👉🇵🇱⌚
ZEGAREK MĘSKI LACO FLIEGER B AACHEN – KLASYCZNY PILOT B-UHR
Cena 1250 zł + koszt wybranej wysyłki
Stan forumowy 9/10
Zegarki z kolekcji Flieger B w zegarkach Laco to połączenie funkcjonalności z klasyką, gdzie wyjątkowo czytelny cyferblat spotyka się z dopracowanym designem. Ta seria zegarków jest idealna na wiele okazji, oferując użytkownikowi niezawodność i styl.
Specyfikacja:
Marka: Laco Model: LA-861690.2 (861690.2) EAN: 4260314415020 Gwarancja: 1 rok Wodoszczelność: 50 metrów Mechanizm: automatyczny Materiał koperty: stal szlachetna Średnica koperty: 42 mm Grubość koperty: 11 mm Kolor tarczy: czarny Szkiełko: szafirowe Pasek: skórzany, brązowy, 20 mm Stan: nowy, 100% sprawny Data zakupu: 19.04.2022 r. 😍💥👉⌚✈️
-
Przez Z_bych
ZEGAREK MĘSKI VICTORINOX AIRBOSS MECHANICAL - AUTOMATYCZNY PILOT
Cena 2400 zł + koszt wybranej wysyłki
Stan - 9/10 (zdjęcia są integralną częścią oferty, pokazują dokładnie stan zegarka)
Victorinox AirBoss to nieduży zegarek, jak na zegarek w stylów zegarków dla pilotów, świetnie leżący nawet na niedużym nadgarstku. Marka coraz częściej rozpoznawalna także w świecie zegarków, słynąca z produktów niezawodnych, ergonomicznych, świetnie zaprojektowanych i świetnie wyglądających.
Taki właśnie jest właśnie AirBoss 241887. Zegarek pięknie wygląda w pudełku a jeszcze lepiej na męskim nadgarstku i nie tylko w kabinie samolotu, ale także w biurze, domu, na weekendowych i dłuższych wyjazdach. Będzie niezawodnie działał i cieszył wszędzie, gdzie będzie zabrany, wskaże aktualną godzinę w dzień i w nocy (dzięki świetnemu lumowaniu).
Specyfikacja:
Marka: Victorinox Kolekcja/Seria: Airboss Model: 241887 Styl: pilot Mechanizm: automatyczny, szwajcarski SW-200-1 z 38-godzinną rezerwą chodu (minimum). Kształt koperty: okrągła Materiał koperty: stal nierdzewna Dekiel: zakręcany, przeszklony Szkło górne: szafirowe, z podwójną warstwą wewnętrznego antyrefleksu Szerokość koperty: 42 mm Wysokość koperty (L2L): 53 mm Grubość koperty: 12 mm Kolor koperty: srebrny Kolor tarczy: granatowy Rodzaj paska: pasek ze skóry naturalnej, brązowy, z logowaną klamrą motylkową Szerokość paska: 22 mm Długość paska część ze sprzączką: 85 mm Długość paska część z dziurkami: 117 mm Funkcje: Datownik, Neobrite, czas 24 h, pierścień obrotowy, dwukierunkowy z suwakiem logarytmicznym Stan zegarka: 9/10 – zegarek powystawowy Stan paska: 10/10 – nieużywany, nowy Stan opakowania: 10/10 Gwarancja: 2 lata
-
Przez Jogi
Czołem
Na sprzedaż Sinn 556A, który jest w moim posiadaniu od nowości i został zakupiony u autoryzowanego sprzedawcy marki w Polsce.
Wszelkie paski i przedmioty, które mogą być widoczne na zdjęciach, nie wchodzą w skład oferty - chyba, że w opisie danego zegarka napisałem inaczej.
I. ZAMIANY
Możliwe (w dowolnej konfiguracji zegarkowo-gotówkowej), ale tylko na coś z poniższej listy:
-. Sinn 105 UTC;
-. Sinn 103.061;
-. Sinn EZM 13.1;
-. Sinn 856;
-. Sinn EZM 3;
II. DOSTAWA I PŁATNOŚĆ
1. Płatność przelewem, całej kwoty, na wskazane konto. Ewentualnie gotówka przy odbiorze osobistym.
2. Koszty pakowania i wysyłki biorę na siebie.
3. Odbiór osobisty, w ciągu najbliższych kilku tygodni, w Rzeszowie.
III. ZEGAREK
1. Sinn 556A (556.014) (38.5 mm)
Po dane techniczne odsyłam do strony producenta: https://www.sinn.de/en/Modell/556_A.htm.
Zegarek był normalnie używany i od takiego używania pojawiły się zarysowania na bransolecie, w tym na zapięciu oraz dwa przytarcia na kopercie. Są to jednak normalne ślady używania, które w przypadku tego zegarka bardzo łatwo usunąć choćby gąbeczką do naczyń. Zegarek nie miał żadnych nieprzyjemnych przygód. Od spodu na uszach są ryski od zmiany pasków. Obydwa szkła czyściutkie, bez skaz.
- stan zegarka: technicznie 10/10, wizualnie 7/10;
- okres gwarancyjny do 29.11.2024 (w zestawie jest podbita karta gwarancyjna);
- w zestawie jest wszystko, co dostaje się w sklepie - m. in. narzędzie do zmiany pasków, klucze imbusowe i klej do gwintów;
- wszystkie zdjęte ogniwa bransolety w zestawie (obecnie bransoleta skrócona na nadgarstek 18-18.5 cm);
- UWAGA! Brakuje jednego wkręta do bransolety;
Odjąłem z tego powodu jeden punkt oceny wizualnej, jednak moim zdaniem nie stanowi to żadnego problemu, chyba, że ktoś ma nadgarstek >20 cm i lubi nosić takie małe zegarki.
- dodatkowy, skórzany pasek marki Hirsch, model Modena - praktycznie nieużywany;
- jeżeli zainteresowany będzie chętny, to za darmo mogę dorzucić 3 paski CNS widoczne na ostatnim zdjęciu - dobrze leżą z takimi małymi zegarkami;
Cena: REALIZACJA
-