Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
moijzesz

Zegar identyfikacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam zegara ściennego dla mojej mamy na urodziny i ten przykuł moją uwage. Jestem totalnie zielony w tym temacie w ogłoszeniu nie ma podanej marki tylko tyle że chodzi, stąd moje pytanie czy jest to może Gustav becker ? i ile mniej więcej powinien kosztować taki zegar. Z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas.

5.png

4.png

3.png

2.png

1.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest Gustav Becker. Najprawdopodobniej HAU.

Kosztować powinien jak najmniej. :)

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nooo , może nie ,, jak najmniej " , ale uczciwie , bo to jednak ładny i stary zegar .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Durek94
      Witam jak w temacie nabyłem zegar gustaw becker i szukam tutaj na forum i nie uzyskałem żadnej sensownej odpowiedzi chciałbym dowiedzieć się czy jest to oryginalny 

• Przez virchoff
      Witam Wszystkich,
      Chociaż rzadko zaglądam na forum, przynajmniej nie przez moją ignorancję.
      Posługuję się zdjęciem z katalogu ponieważ mojego Beckera mam w kawałkach,
      a pytanie dotyczy pytania czy szkło pod tarczę było płaskie czy wypukłe oraz jaką szerokość
      miała faza w drzwiach.  Witrynka w moich drzwiach składa się z jednej szyby,
      Jest bardzo podobna do przedstawionej na zdjęciach.
      Jak dobrze pójdzie, to jutro zrobię zdjęcia samych drzwi, lub tego co zostało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam
      Rafał

• Przez amigo102
      Witam proszę o podpowiedz co jest nie tak z tym zegarem?Dla mnie te numery są jakies dziwne  i ta skrzynia chyba też.Proszę o pomoc,próbowałam wyszukać wzory skrzyń z tych lat ale nic....Załączam również adres aukcji w Allegro.Dziekuję za szybka odpowiedż.Pozdrawiam L.
      http://allegro.pl/gustav-becker-i4280989645.html
    • Przez RARA
      Zegar się zatrzymał, gdyż przegapiłem nakręcenie, a robiłem to raz w tygodniu, mineło chyba ze 2. Po nakręceniu pochodził parę minut i się zatrzymał. Po ruszeniu wahadła cały czas to samo. Zdjąłem naoliwiłem dobrą oliwą i wazeliną techniczną (zestaw od trąbki, uszlachetniona oliwa i wazelina do miedzi i mosiądzu, więc i dobrze smarują i nie niszczą mechanizmów) gdzie trzeba, nie rozbierając nic, jedynie ściągając mechanizm z szyn odkręcając dwie śruby. Po złożeniu dalej to samo. Po tykaniu słychać że pracuje, następnie tykanie jest "kulawe" i zatrzymuje się. Nie mam pomysłów...Proszę o pomoc Może za mocno go nakręciłem, zawsze klucz przekręcam 7-8 razy na tydzień. Teraz do końca około 12 razy

.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.