-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Durek94
Witam jak w temacie nabyłem zegar gustaw becker i szukam tutaj na forum i nie uzyskałem żadnej sensownej odpowiedzi chciałbym dowiedzieć się czy jest to oryginalny
-
Przez virchoff
Witam Wszystkich,
Chociaż rzadko zaglądam na forum, przynajmniej nie przez moją ignorancję.
Posługuję się zdjęciem z katalogu ponieważ mojego Beckera mam w kawałkach,
a pytanie dotyczy pytania czy szkło pod tarczę było płaskie czy wypukłe oraz jaką szerokość
miała faza w drzwiach. Witrynka w moich drzwiach składa się z jednej szyby,
Jest bardzo podobna do przedstawionej na zdjęciach.
Jak dobrze pójdzie, to jutro zrobię zdjęcia samych drzwi, lub tego co zostało.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Rafał
-
Przez amigo102
Witam proszę o podpowiedz co jest nie tak z tym zegarem?Dla mnie te numery są jakies dziwne i ta skrzynia chyba też.Proszę o pomoc,próbowałam wyszukać wzory skrzyń z tych lat ale nic....Załączam również adres aukcji w Allegro.Dziekuję za szybka odpowiedż.Pozdrawiam L.
http://allegro.pl/gustav-becker-i4280989645.html
-
Przez RARA
Zegar się zatrzymał, gdyż przegapiłem nakręcenie, a robiłem to raz w tygodniu, mineło chyba ze 2. Po nakręceniu pochodził parę minut i się zatrzymał. Po ruszeniu wahadła cały czas to samo. Zdjąłem naoliwiłem dobrą oliwą i wazeliną techniczną (zestaw od trąbki, uszlachetniona oliwa i wazelina do miedzi i mosiądzu, więc i dobrze smarują i nie niszczą mechanizmów) gdzie trzeba, nie rozbierając nic, jedynie ściągając mechanizm z szyn odkręcając dwie śruby. Po złożeniu dalej to samo. Po tykaniu słychać że pracuje, następnie tykanie jest "kulawe" i zatrzymuje się. Nie mam pomysłów...Proszę o pomoc Może za mocno go nakręciłem, zawsze klucz przekręcam 7-8 razy na tydzień. Teraz do końca około 12 razy
.
-